HABERLER>GÜNCEL
22 Şubat 2017 Çarşamba - 15:49

Hanefi Avcı ihraç edilen savcıdan 23 bin lira alacak!

Eskişehir eski Emniyet Müdürü Avcı'nın, kitabında, kendisini hedef gösterdiği iddiasıyla 15 bin lira tazminat ödemeye mahkum olduğu; FETÖ'den tutuklanıp meslekten ihraç edilen Genç'e karşı 23 bin lira tazminat istemiyle açtığı dava sonuçlandı.

Hanefi Avcı ihraç edilen savcıdan 23 bin lira alacak!

Birçok önemli operasyonda adı bulunan, bugün ise FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu olan Fatih Genç, Eskişehir Emniyet eski Müdürü Hanefi Avcı'ya karşı İzmir 10'uncu Asliye Hukuk Mahkemesi'nde 2010 yılında tazminat davası açtı. Savcı Genç, Hanefi Avcı'nın kaleme aldığı 'Haliç'te Yaşayan Simonlar, Dün Devlet Bugün Cemaat' adlı kitabının 465 ve 475'inci sayfasındaki bölümlerinde, ifadesini aldığı Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü ve Celal Uzunkaya'nın harcandığını iddia ettiğini, bu tahkikatı ibretlik vaka olarak belirttikten sonra, kendisiyle ilgili 'Devlet içinde cemaatin gücü olarak' yazdığını, adını açıkça verdiğini belirtti.

Savcı Genç, Avcı'nın, kendisinin cemaat lehine görevini kötüye kullandığını ve asılsız kararlar aldığını yazdığını, bu yolla şeref ve namusu, mesleki kariyerini ayaklar altına aldığını, aynı zamanda adalet teşkilatının itibar ve saygınlığını ayaklar altına almaya çalıştığını iddia etti. Kitapta yazılan olayla ilgili de açıklama yapan Fatih Genç, anlatılan olayın bir ihbar dilekçesiyle önce İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na, sonra yetkisizlikle dosyanın kendisine geldiğini belirtti. Savcı Genç, kitabın yazarı Avcı'nın olayları çarpıtarak ve yanlış aktararak, gerçek olmayan isnatlarda bulunduğunu, kendisini 'cemaatin adamı' olarak gösterdiğini belirtti. Yüzlerce soruşturmayı titizlikle hazırladığını hem toplum baskısı, hem çevre baskısı altına alınmaya çalışıldığını, ama onurlu ve şerefli şekilde sürdürdüğü öne süren Savcı Fatih Genç, yazılanlar nedenile hayatının olumsuz etkilendiğini de belirtti. Genç, manevi zararlarının kısmi telafisi olmak üzere 50 bin TL tazminat talep etti.

Hanefi Avcı'nın avukatı ise yazılanların gerçek olduğunu dile getirerek, bu nedenle davanın reddedilmesini istedi. 2011 yılında yapılan son duruşmada İzmir 10'uncu Asliye Hukuk Mahkemesi, Hanefi Avcı'yı 15 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti. Avcı'nın avukatı kararı temyiz etti. Yargıtay'da yerel mahkemenin verdiği tazminat kararını onadı.

Hanifi Avcı, geçen yıl FETÖ'den tutuklanan, Hırant Dink'i öldüren Ogün Samast'ı sorgulayan ve meslekten ihraç edilen savcı Fatih Genç'in kendisine karşı açıp kazandığı tazminat davasının yenilenmesi ve 23 bin lira karşı tazminat talebiyle davası açtı. Hanefi Avcı'nın avukatı Mustafa Serdar Akdoğan aracılığıyla İzmir 10'uncu Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtığı davanın 3'üncü celsesi yapıldı. Duruşmaya Avcı'nın avukatı katılırken başka gelen olmadı. Fatih Genç'in avukatı mazeret bildirdi. Hakim İsmail Emrah Sancılı, Hanefi Avcı'nın açtığı davanın kabulüne, Fatih Genç'in açtığı davanın reddine karar verdi. Ayrıca Genç'in, Hanefi Avcı'ya 23 bin lira tazminat ödenmesine hükmedip, davayı bitirdi. (DHA)

 
Ankara’da ‘Göztepe Stadı’ zirvesi: Gözler TOKİ’de
 
Şike davası sanığı Yanık: Hazırladığım rapor geçerli değil
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Salıncaklı fotoğrafın yaktığı müdürü gözaltında!
Sakarya'da, FETÖ şüphelisi ilçe milli eğitim müdürü hakkında araştırma ...
Ege Üniversitesi’ne yeni rektör yardımcısı
Ege Üniversitesi Rektör Yardımcılığı’na Isparta SDÜ Eğitim Fakültesi Öğretim ...
Suikast timindeki komando: Ölüm makinesi olarak yetiştirildim!
Sanıklardan Ali Sarıbey, bugüne kadar "ölüm makinesi" olarak yetiştirildiğini ...
 
Halkların Köprüsü’nden insanlık dışı paylaşıma tepki!
Halkların Köprüsü Derneği, İzmir'de, işe geç kalan Suriyeli işçinin üzerine ...
İzmir’de polisin elinden kaçan ‘firari’ adliyeyi birbirine kattı!
Ödemiş cezaevinden firar edip Bornova’da polis tarafından yakalanıp İzmir ...
TSK'da başörtüsü yasağı kalktı
Milli Savunma Bakanlığı'nca yapılan düzenlemeyle, isteyen kadın subay ...
 
Ülkeyi sarsan cinnetin perde arkası: Günü cesetleriyle geçirmiş!
Tecavüz edilip, boğularak öldürüldüğü ortaya çıkan 4 yaşındaki Irmak Kupal'ın ...
FETÖ elebaşı Gülen'in avukatı yakalandı
Fetullah Gülen'in yıllardır avukatlığını yapan Orhan Erdemli, İstanbul'da yakalandı.
Bakan Işık'tan flaş 'S-400' mesajı
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bakan ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva