HABERLER>DÜNYADAN
26 Mart 2019 Salı - 08:13

Hamas duyurdu: Ateşkes sağlandı!

ABD Başkanı Trump, İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüşmesinde Suriye toprağı Golan Tepeleri’nde egemenliğin işgalci İsrail’e ait olduğunu ilan etti. Bu gelişme öncesinde Gazze Şeridi’nden Tel Aviv yakınlarına füze fırlatıldı. Hamas’ı suçlayan İsrail ordusu, Gazze’deki bazı hedefleri vurdu. Hamas ise ateşkes ilan etti.

Hamas duyurdu: Ateşkes sağlandı!

ABD Başkanı Donald Trump, 1967’den bu yana işgal altında olan Suriye’ye ait Golan Tepeleri’nde İsrail’in ‘egemenliğini’ resmen tanıyan kararnameyi dün imzaladı. Trump’ın bu hamlesinden hemen önce bölge için bir başka önemli gerilim noktası olan Gazze Şeridi’nde tansiyon yükseldi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Trump’ın Washington’daki buluşmasına saatler kala Gazze’den fırlatılan füzeler İsrail’in başkenti Tel Aviv’in 20 km kuzeyindeki Mişmeret bölgesinde bir eve isabet etti. Yerel saatle 05.25’te meydana gelen saldırıda altısı hafif, yedi kişi yaralandı.

NETANYAHU YARIDA KESTİ
Hamas’ın gerçekleştirdiği öne sürülen roket saldırısı üzerine, önceki gün dört günlük ziyaret için Washington’a giden Başbakan Netanyahu, Trump ile bir araya geldikten sonra derhal ülkesine dönme kararı aldı. İki lider görüşmenin ardından Beyaz Saray’da kameraların karşısına geçti. Netanyahu, ordunun roket saldırısına karşılık vermeye başladığını duyurdu. İsrail’in tahammül göstermeyeceğini söyleyen Netanyahu, “Biz burada konuşurken, İsrail bu kötü niyetli saldırganlığa şiddetle karşılık veriyor. Kendimizi korumak için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi. ABD Başkanı Trump ise saldırıyı kınayarak, “İsrail’in kendini koruma hakkı var” ifadesini kullandı.

GAZZE’YE BOMBA YAĞDI
İsrail uçaklarının, Gazze’nin kuzeyinde Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’na ait bir hedefi vurduğu aktarıldı. İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise, Hamas bağlantılı bir sigorta şirketine ev sahipliği yapan üç katlı bir binanın imha edildiği belirtildi. Binanın Hamas’ın istihbarat servisleri tarafından kullanılan gizli bir karargâh olduğu iddia edildi. Yerel kaynaklar, İsrail jetlerinin Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin ofisini de vurduğunu duyurdu. Haniye’nin ofisinde bulunmadığı bildirildi.

HAMAS: ATEŞKESE VARILDI
Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan bir Hamas yetkilisi, “Gazze Şeridi’nden düşmana roket fırlatılması, Hamas dâhil direniş hareketlerinden hiçbirinin çıkarına değildir” açıklaması yaptı. Yetkili, aynı mesajın İsrail ve Hamas arasında arabuluculuk yapan Mısır hükümetine de iletildiğini kaydetti. Hamas Şefi Haniye ise yaptığı yazılı açıklamada, Filistin halkının teslim olmayacağını belirterek, “Kırmızı çizgiyi aştıkları takdirde, direniş güçlerinin düşmana karşı koyacak güçte olduğunu” vurguladı. Tüm bu gelişmelerin ardından Hamas, Mısır arabuluculuğunda dün yerel saatle 22.00’da yürürlüğe girmek üzere Gazze’de ateşkese varıldığını duyurdu.

Bölgede gerilim yeniden artarken, İsrail de 9 Nisan’da yapılacak genel seçimlere hazırlanıyor. Kamuoyu araştırmalarına göre iktidardaki merkez sağ Likud partisi bu seçimlerde güç kaybedebilir.

 
Göçmen teknesi battı: 4 kişi can verdi
 
İzmir Otoyolu'nda kanlı infaz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akıl almaz olay: Uçak yanlış ülkeye indi!
British Airways uçağı, Almanya'nın Düsseldorf kentine gitmesi gerekirken ...
Trump o skandal kararnameyi imzaladı!
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Golan Tepeleri'nde İsrail'in ...
İslam Konseyi'nden Youtube ve Facebook'a suç duyurusu
Fransa İslam Konseyi, Yeni Zelanda'da 15 Mart'ta iki camiyi hedef alan ...
 
Yumurta Çocuk: Yaptığım insanları birleştirdi
Yeni Zelanda'daki saldırıların ardından karşı ırkçı ve sağcı tutumuyla ...
İsrail ordusu Gazze sınırına konuşlandı
Gazze Şeridi'nden atılan roket, İsrail'in merkezindeki bir evi vurdu. ...
Rusya, Venezuela'ya asker gönderdi!
Rusya'nın, askeri nakliye uçağı ile Venezuela'ya 100'den fazla asker ve ...
 
Öfkeli pilot, eşinin bulunduğu binaya daldı
Botsvana’da eşine sinirlenen bir pilot, uçağıyla eşinin de içinde bulunduğu ...
8.8 ton ve 66 milyon yaşında!
Kanada'nın Saskatchewan eyaletinde, dünyada bugüne kadar keşfedilen en ...
Golan Tepeleri için gözler bugün Trump'ta
İsrail Dışişleri Bakanı Vekili ve Uluştırma Bakanı Yisrael Katz, "Başkan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva