HABERLER>MAGAZİN
11 Mart 2020 Çarşamba - 11:52

Haluk Levent İzmir'de 'AHBAP'ı anlattı

Haluk Levent, kurucusu olduğu AHBAP Platformu'nun çıkış amacını ve faaliyetlerini anlattı. Levent, “AHBAP, benim çocukluk hayalimdi ve bu hayali yaşamak istedim. Ama bu cesaret isteyen, cesur bir adımdı. En başta kendi varlığımdan, yani kendi kazancımdan, kendi zamanımdan, çocuğumun zamanından, ailemin zamanından, dostlarla birlikte olmanın zamanından alıp insanlığa vermeye çalıştım ve çalışıyorum” dedi.

Haluk Levent İzmir de  AHBAP ı anlattı

Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu tarafından 2016 yılından bu yana düzenlenen kişisel ve mesleki gelişim etkinliği olan Zirve, bu yıl da, 'cesaret' temasıyla başta mühendislik fakültesi öğrencileri olmak üzere geniş bir öğrenci kitlesine hitap etti. İki gün süren etkinlikte, çeşitli sektörlerden konuşmacılar, üniversite öğrencileri ile bir araya geldi. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan sanatçı Haluk Levent, "Müzikteki doygunluğum ve konserlerde bana eşlik eden izleyicilerin yoğunluğu, bir zaman sonra beni 'Hayattan geriye ne kaldı' sorusuna getirdi. Hangimiz çocukken, dünyadaki tüm çocukları kurtarmaya çalışmadık? Ben de onlardan biriydim. AHBAP, benim çocukluk hayalimdi ve bu hayali yaşamak istedim. Ama bu cesaret isteyen, cesur bir adımdı. En başta kendi varlığımdan, yani kendi kazancımdan, kendi zamanımdan, çocuğumun zamanından, ailemin zamanından, dostlarla birlikte olmanın zamanından alıp insanlığa vermeye çalıştım ve çalışıyorum. Bu, bence çağımızın en büyük cesaretlerinden biri" dedi.

'450 MİLYON LİRALIK YARDIM GERÇEKLEŞTİRDİK'
AHBAP'ın dört yıl önce yola çıktığını, ancak 15 yıldır kişisel destekleriyle insanların hayatlarına dokunduğunu hatırlatan Haluk Levent, "AHBAP'la 4'üncü yıla geldiğimiz noktada son üç yılın raporlarını çıkarttık. 4 bin 550'e yakın ailenin hayatına dokunduk. Ortalama bir ailenin 6 kişi olduğunu varsayarsak 25 bin kişinin hayatını değiştirdik. Bu insanlardan kimisi ölümcül bir hasta ya da sokakta kalmış kişilerdi. Bin 100'e yakın sokak hayvanını tedavi ettirdik ki; biz onlara sokak ahbaplarımız diyoruz. İnsanlarımıza 194 medikal araç aldık. Orman yangınları sonrası binlerce fidanın dikilmesine vesile olduk. Bugüne kadar 450 milyon liralık bir yardım gerçekleştirdik. Ama bu yardımın 1 lirası dahi üzerimizden geçmedi. AHBAP Platformu'nda paraya dokunmak yasaktır. Yani biz ihtiyacı olan kişileri bulup raporlarla birlikte bağışta bulunacak kişiye bu bilgileri sunuyoruz. Bağışçı da maddi yardımı direkt ihtiyaç sahibine veriyor" diye konuştu.

'OTİZM OKULU AÇABİLMEK BİR BAŞKA HAYALİM'
AHBAP olarak kadına şiddet konusunda da adımlar attıklarını, bir otizm okulu açmak istediğini de belirten Haluk Levent, "Şiddet mağduru kadınlarımızın da yanındayız. Boşanan, ancak eski eşleri tarafından şiddete uğrayan kadınlarımıza ev tutmak, avukat bulmak gibi desteklerimiz oluyor. Türkiye'de sağlık ve eğitim alanında yapmak istediğim en önemli isteğim de otizmli çocuklarımıza bir okul kurabilmek" dedi. (DHA)

 
Erdoğan'dan 'coronavirüs' açıklaması
 
Kadınların el emeği bu fuarda sergilenecek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Doğduğu gün ölen en güzel kötü adam!
Mehmet KARABEL yazdı... Doğduğu gün ölen en güzel kötü adam!
Haluk Levent isyan etti: Dekontları gönderin ben ödeyeceğim!
Kanser hastası olduğunu söyleyerek Haluk Levent ile buluşan İzmirli genç ...
Bergüzar Korel ikinci kez anne oldu
2009 yılında meslektaşı Halit Ergenç ile nikah masasına oturan oyuncu ...
 
Kalp krizi geçirmişti... İyi haber geldi
Ünlü oyuncu Levent Can geçirdiği kalp krizi sonrası hastaneye kaldırıldı.
İzmirli sahte kanser hastası Haluk Levent’i üzdü: Perde arkasında neler yaşandı?
Kanser hastası olduğunu söyleyerek Haluk Levent ile buluşan genç bir kadının ...
Küçük Emrah'ın oğlu Tayfun: Babam beni kapıdan içeri almadı
Küçük Emrah adıyla tanınan şarkıcı Emrah Erdoğan'ın Survivor 2020'de yarışan ...
 
Koronavirüs'ten öldüğü iddia edilen 'Çaycı Hüseyin'den açıklama
Çocuklar Duymasın dizisinde canlandırdığı Çaycı Hüseyin karakteriyle tanınan Alpaslan ...
Teoman'dan muhabirlere: Ben size küsüm
Teoman önceki gün Cihangir’de görüntülendi.
Muhterem Nur'un sağlık durumu için açıklama
Beylikdüzü Devlet Hastanesi’ne 10 gün önce kaldırılan ünlü sinema sanatçısı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva