HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Şubat 2016 Salı - 09:40

Halkapınar trafiğine 'vagon otoparkı' ayarı!

Metro vagonları için Halkapınar’da 93 milyon liralık yatırımla iki katlı yeraltı otoparkı kurmaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Perşembe gününden itibaren bölgede yeni trafik düzenine geçiyor.

Halkapınar trafiğine  vagon otoparkı  ayarı!

Genişleyen metro ağında kullanılacak yeni vagonların üretimini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu vagonlar için Halkapınar’da kuracağı 2 katlı yeraltı otoparkının inşaat çalışmalarına başlıyor. Atatürk Stadı önü ile Şehitler Caddesi’nden başlayıp Osman Ünlü Kavşağı ve Halkapınar metro depo alanına uzanan bölgede oluşturulacak ve yaklaşık 93 milyon liraya mal olacak tesisin yapım çalışmaları için, 25 Şubat Perşembe gününden itibaren bölgede yeni trafik düzenine geçilecek. 

Halkapınar Şehitler Caddesi üzerinde yapılacak olan Yeraltı Depolama Tesisi’nin mevcut depolama tesisi ile bağlantısı bulunduğu için öncelikle 2844 Sokak üzerinde bulunan altyapılar deplase edilecek. Deplase çalışmalarının emniyetli olarak yapılabilmesi için 2844 sokağın Şehitler Caddesi ile 2816 Sokak arasında kalan bölümü, Perşembe gününden itibaren yaklaşık 3 ay süre ile tek şerit ve Şehitler Caddesi’ne doğru tek yönlü olarak çalışacak.

http://resimler.izmir-bld.gov.tr/upload/picture/s313765.jpg

Konak, Alsancak, İnşaatçılar Çarşısı ve Otogar istikametinden 2844 sokağı kullanarak Çınarlı ve Mersinli bölgesine giden vatandaşlar, yapılan düzenlemeyle, bundan böyle Fatih Caddesi’ni kullanarak 2816 Sokak üzerinden 2844 sokağa ulaşabilecek.

115 vagon park edebilecek
Her geçen gün genişleyen İzmir Metrosu filosunun bakım ve depolanması için “Atatürk Stadı önü ile Şehitler Caddesi’nden başlayıp Osman Ünlü Kavşağı ve Halkapınar metro depo alanına uzanan bölgede” oluşturulacak yeni tesis, 115 vagon kapasiteli olacak.  Toplam 15 bin metrekarelik alanda iki katlı olarak inşa edilecek yer altı bakım ve depolama tesislerinde, ortamı havalandırmak ve herhangi bir yangın anında oluşan dumanı tahliye etmek için jet fan ve aksiyel fanlardan oluşan havalandırma sistemi kurulacak. Periyodik bakımın yapılacağı yükseltilmiş hatların bulunduğu bölümde araç ve parça bakımı yapmak üzere basınçlı hava sistemi tesis edilecek. Tesisin dışında araçların hareketli olarak yıkanmasını sağlayacak otomatik tren yıkama sistemi de kurulacak. Ulusal yangın yönetmeliklerine uygun olarak bina içi sulu yangın söndürme sistemi (dolap sistemi),  sprinkler  (yangın söndürme sistemi) sistemi ve itfaiye dolum ağzı yapılacak. Yeraltı araç depolama tesisinde trafo merkezi ve trenlerin enerjisini sağlayan 3. ray sistemi de oluşturulacak. Ayrıca tesise yangın algılama-ihbar, kamera ve scada sistemleri de kurulacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandıracağı Yer altı Vagon Otoparkı, 92 milyon 722 bin TL’ye mal olacak.

85 yeni vagon gelecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan Evka 3 - Bornova Merkez, Buca ve Fahrettin Altay-Narlıdere İstihkam Okulu hatları ile ilgili çalışmalar yürütürken, diğer yandan da bu hatlar ile birlikte mevcut metro ağında kullanılacak 85 vagonlu 17 adet yeni tren setinin imalatını sürdürüyor. 

 
AK Partili Kaya: Çakıroğlu davasının takipçisi olacağız!
 
İşte Ankara bombacısının hücre evi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’nın kadınları kick boks öğreniyor!
Kadınların toplumsal yaşamda birey olma mücadelelerine hayata geçirdiği ...
Karşıyakalılar ‘şeker’e karşı bilinçleniyor
Halk sağlığının korunmasına katkı sağlamak amacıyla eğitim çalışmalarını ...
Kocaoğlu dönüşümde kırmızı çizgileri açıkladı!
Kentsel dönüşümde ilk inşaat ihalesine çok yakında Uzundere’de başlayacaklarını ...
 
İzmir’in ulaşım tarihi bu sergide
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 25 Şubat Perşembe günü açacağı “Kent ve Ulaşım ...
Ve Kiraz’daki krizde Başkanı konuştu: Maaşlarını düzenli olarak…
Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, belediye işçilerinin maaş alamadığı ...
İzmir’in yeni ulaşım tarifesi: Hangi güzergah kaç para oldu?
Büyükşehir’in meclisten geçirerek yeniden belirlediği tarife ve güzergah ...
 
Konak'tan Kemeraltı'na çerez ve baharat denetimi
Konak Belediyesi, beslenme ve diyette önemli yere sahip olan, keyifli ...
Kiraz’da işçi krizine nokta koyan gece yarısı zirvesi!
Sendika ile başkan anlaştı, işçiler iş bırakma eyleminden vazgeçti. Yerel ...
Bornova yeni parklarla daha güzel!
Daha yeşil ve yaşanabilir bir kent hedefiyle çalışan Bornova Belediyesi, ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva