HABERLER>YAŞAM
11 Temmuz 2019 Perşembe - 11:44

Hac yolcusu esnaftan helalleşme ilanı

İzmir'in Torbalı ilçesinde, yaklaşık 50 yıldır ticaretle uğraşan Ramazan Tetik (57), hac yolculuğuna çıkmadan önce verdiği gazete ilanıyla alacaklı ve borçluları ile helalleşmek istedi. İlanı görenlerin birkaç gündür dükkanına geldiğini belirten Tetik, hesaplarını kapatıp, borç yüküyle değil gönül rahatlığıyla hacca gideceğini söyledi.

Hac yolcusu esnaftan helalleşme ilanı

Torbalı'daki kapalı pazar yerinde tarım ilacı, sebze tohumu ile gübre satışı yapan, evli ve 1 çocuk babası Ramazan Tetik, 15 Temmuz'da hac görevini yerine getirmek için kutsal toprakları ziyaret edecek. Yaklaşık 50 yıldır ticaretle uğraşan Tetik, hacca gitmeden önce alacağı ve borcu olanlar ile helalleşmek için yerel gazeteye ilan verdi. 'Bu 50 yıl içinde benden alacağı olanların gideceğim gün saat 19.00'a kadar kapalı pazar yerindeki dükkanıma bekliyorum. Benim hakkım geçtiyse herkese hakkımı helal ediyorum. Bana borcu olanların da en kısa zamanda borçlarını ödemelerini bekliyorum' yazılı ilan veren Tetik, 2 gün içinde çok sayıda kişinin kendisini ziyaret ettiğini anlattı.

'SADECE HELALLEŞMEK İSTİYORUM'
Aynı dükkanı 24 yıldır işlettiğini belirten Ramazan Tetik, "8 yıl önce emekli oldum. Emekli maaşı yetmiyor. 24 yıldır bu dükkanı işletiyorum. Allah nasip ederse pazartesi günü ablamla beraber hac yolculuğuna çıkacağım. Kul hakkı çok önemli. Benim meşhur olma gibi bir niyetim yok. Sadece helalleşmek istiyorum" dedi.

Yaklaşık 3 ay önce müftülükten gelen mesaj üzerine hacca gitmek için kesin kaydını yaptıran Tetik, "Yedek listedeydim. Hacca gideceğim kesinleşince omzumda yük hissettim. Piyasada borcum da var alacağım da. Gazeteye ilan verdim. Telefon edenler oldu, dükkana gelmeye başladılar. Dün bir çiftçi geldi. Birkaç yıl önce ilaç satmışım. Ot ilacı bezelyelerini öldürmüş. Yerine domates ilacı verdim, helalleştik. Onun da gönlünü aldım. Bu sabah biri geldi. 915 lira borcu varmış bana. 15'ini sildik, 900 ödedi; borcunu kapattık. Borç yüküyle hacca gitmek istemiyorum. Dükkanımı oğlumla beraber 22 yıllık yardımcıma emanet edeceğim. Dükkana ben yokken, onlar bakacak" diye konuştu. 



TEK TEK HELALLEŞTİLER
Ramazan Tetik'e komşuluk yapan esnaftan Feride Dobur da 2 yıldır yan dükkanda yemek hizmeti verdiğini belirterek, "İlanı görünce şaşırdım; ama komşumuz çok iyi niyetlidir, yardımseverdir. Tüm haklarımız helal olsun" dedi.

Her gün selamlaştıklarını ve aile gibi olduklarını söyleyen esnaftan Enver Öztaş da "Ramazan ile 10 yıldır komşuyuz. Birbirimize hep yardımcı oluyoruz. Hal hatır sorarız. Gideceğini duyduk. Helalleşmeye geldik. Biz de hakkımızı helal ettik. Nasipse birkaç güne yolcu edeceğiz onu" diye konuştu.

Ramazan Tetik'in hem müşterisi hem de dostu olduğunu anlatan Osman Bayındır ise "Ramazan'ı 25 yıldır tanırım. Müşterisiyim; ama dostumuz aynı zamanda. Çiftçilik yapıyorum. İlaçlarımı tohumlarımı buradan alırım. Bugün helalleştik. Ondan alacağım değil de vereceğim çok oluyor. Çiftçilik ve hayat şartları zor. Çıkardığımız mahsuller para etmeyince borçlu kalıyoruz. Bugün de bana hakkını helal etti. Onunkini biz ödeyemeyiz" dedi.

Ali Alahort ise "50 lira borcum vardı. Onu vermeye geldim. Tüm hakkım helal olsun" diye konuştu. (DHA)

 
Çeşme'nin incisi Türkiye birincisi
 
Kınık'ta kaza: Baba-oğul şarampole uçtu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yarım asırdır teknolojiye direniyor... Çırak bulamamaktan şikayetçi
Adıyaman'da Abuzer Özer (73), unutulmaya yüz tutan topaç üretiyor. 50 ...
İzmir'de renkli yarışma
İzmir'in Konak ilçesinde düzenlenen 'Red Bull Dance Your Style' yarışması ...
Ege'de leylekler için bin 390 yuva yapıldı
Ege Bölgesi'nde göç yollarındaki elektrik direklerine yuva yapan leyleklerin ...
 
İzmirli sıcaktan kaçtı, su parkına akın etti!
Balçova ilçesinde bulunan su parkı, sıcak yaz günlerinde özellikle çocuklu ...
İzmir'de sokak dansları yarışması
İzmir'deki Karantina Parkı'nda 7 Temmuz Pazar günü, sokak dansı türlerini ...
Küçük İskender son yolculuğuna uğurlandı
Kanser tedavisi gördüğü hastanede dün 55 yaşında hayatını kaybeden, "Küçük ...
 
Işılay Saygın’dan üzücü haber
Türkiye’nin ilk kadın Turizm ile Çevre Bakanı olan ve İzmir’i uzun yıllar ...
Haldun Dormen'den üzücü haber
Usta sanatçı Haldun Dormen'in düşme sonucu kalça kemiğini kırıldı. Hastanede ...
İzmir'in şampiyon ailesi: Biri LGS'de, biri atletizmde...
İzmir'de yaşayan emekli deniz astsubayı Ömer Şirin (45), askeriyede görev ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva