HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Haziran 2019 Çarşamba - 11:43

Güzelbahçe'nin başkanından 'İnce' mesajlar: Borç yok, alacak var!

Güzelbahçe Belediye Başkanı İnce, ilçede gerçekleştirilecek yatırımların İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in vizyonuyla örtüştüğü söylerken, “Hiçbir projemize karşı çıkacağını düşünmüyorum” dedi. 31 Mart’ta göreve gelen birçok belediye başkanının mali yapı ve borç durumu noktasında şikayetçi bir tutum takındığının hatırlatılmasına değinen İnce, “Güzelbahçe Belediyesi’nin 12 milyon TL alacağı vardır. Vatandaşı üzmeden tahsil işlemi yapıldığında ekonomik hiçbir sıkıntımız yoktur. Ben Güzelbahçelilere borç bilançosu değil alacak bilançosu çıkarıyorum” diye konuştu.

Güzelbahçe nin başkanından  İnce  mesajlar: Borç yok, alacak var!

EGEDESONSÖZ- Güzelbahçe Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Mustafa İnce, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

2009’da başladığı görevine 31 Mart seçimleriyle birlikte 3’üncü dönemi olarak devam eden Başkan İnce, ilçe özelinde yürütülen çalışmalar üzerinden önemli açıklamalara imza attı.

Güzelbahçe’de gerçekleştirilmesi planlanan projeler noktasında konuşan İnce, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yatırımlara karşı çıkmayacağını düşündüğünü vurguladı.

Hastane ve üniversite konularında ısrarlı davrandıklarını ifade eden İnce, ‘Projelerimizin hepsi Tunç Başkan’ın vizyonuna uygun’ mesajını verdi.  

İnce, işten çıkarmalar noktasında DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ile karşı karşıya gelmesiyle ilgili konuşurken belediyenin mali yapısı ve borç durumu için ilginç bir çıkış yaptı.

GÜZELBAHÇE’DE YAŞAMAK AYRICALIKTIR
Güzelbahçe’de yaşamanın ayrıcalık olduğunu ifade eden İnce, “Kimseyi kırmadan söylemek gerekirse; Foça gibi nadide bir ilçemiz var ama Güzelbahçe gibi kısa bir sürede ulaşamazsınız. 7 kilometre kıyı şeridimiz vardır. Yarımada’nın tam kapısıyız. Çok güzel ovamız, dağ köylerimiz var. Bunların hepsi günü birlik turizmde ve ovasında yetişen nadide ürünleriyle öne çıkmıştır. Bu sene ürünlerimiz bol görünüyor. Güzelbahçe tercih edilen bir bölge haline geldi. Her anne-babanın ilk amacı çocuklarına iyi eğitim verdirebilmektir. Eğitim başarı sıralamasında Güzelbahçe en ön sıralarda. Anne-babalar öğrencilerin Güzelbahçe’de okuması için çaba gösteriyor” dedi.

3’ÜNCÜ DÖNEM VİZE ALMAM BÜYÜK SORUMLULUK
Partisi tarafından üçüncü kez aday gösterilen ve seçimi kazanan İnce, “3’üncü dönem için vize almam benim ve ailem için büyük sorumluluk. 2009’da görevi aldığımda Güzelbahçe Belediyesi sıkıntılıydı. Bugünlere kolay gelmedik. 2019 seçimlerinde yüzde 70’leri aşan bir oy aldık. Hem sağın hem solun oylarını alabilme bakımından güzel bir oranla seçimi sonuçlandırdık. Bu da hepimize büyük sorumluluk verdi. Bunun bilincindeyiz. Daha çok kaynaşacağız. Geçen dönemlerde yaptıklarımızın gururu ve bu dönemde yapacaklarımızın özgüveniyle çalışmalara başladık” ifadelerini kullandı.

İŞSİZLİK SORUNUNU ÇÖZEYİM DEDİĞİM ZAMAN BİR OTOBÜS DOLUSU İNSAN BULAMIYORUM
İlçedeki işsizlik ve istihdam düzeyine değinen İnce, “Güzelbahçe’de işsizlik problemi yoktur. Daha kaliteli iş üretme özlemi vardır. İşsizlik sorununu çözeyim dediğim zaman bir otobüs dolusu insan bulamıyorum. Güzelbahçe’nin güzelliklerinden birisi budur. Güzelbahçe’de herkes huzur, barış, güvenlik arıyor. İnsanların istihdam ve iş konusunda beklenti ne olursa olsun o da bizim görevimizdir. Bundan sonra Güzelbahçe’de nitelikli işler yapmamız gerekiyor. Seçmenimizin beklentisinin bu yönde olduğunu görüyorum” dedi.  

İKİ TANE ŞEYİ ISRARLA İSTİYORUZ; HASTANE VE ÜNVİERSİTE…
Yeni süreçte gerçekleşmesi beklenen hizmetlere dair bilgiler veren İnce, “Yollarımızın daha çok bisiklet yollarıyla kullanılabileceği, kültür merkezlerimiz daha nitelikli hale getireceğiz. Temel ihtiyaçlarımız var. Sıkışan bir trafiğimiz var. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile 24 buçuk metre bir alternatif yol çalışmamız var. Güzelbahçe’ye üniversite getirmek istiyoruz. İki şeyi ısrarla istiyoruz. Üniversite ve hastane istiyoruz” açıklamasında bulundu.

PROJELERİMİZİN HEPSİ TUNÇ BAŞKAN’IN VİZYONUNA UYGUN, HİÇBİRİNE KARŞI ÇIKMAZ!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte projelerde ortak çalışmalar yapılacağını aktaran İnce, “Bizim yeni dönem için düşündüğümüz projeler Tunç Başkan’ın vizyonuna uygun projeler. Hiçbiri onun karşı çıkacağı projeler değil. Sahil düzenlemesi Güzelbahçe’den devam etmeli. Bisiklet parkurlarının Güzelbahçe’den devam etmesini istiyoruz. Bu zaten Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları arasında… 24 buçuk metre dediğimiz yolun kamulaştırması zaten Büyükşehir tarafından uzunca bir süredir yapılmakta. Bu da Karayolları Müdürlüğü ile değil Büyükşehir Belediyesi ile yapacağımız hizmetlerdir. Bunlar benim için değil benden sonrakiler ve Güzelbahçeliler içindir. Tunç Başkan’ım projelerimize destek verecek, devam ettirecektir, ben buna inanıyorum” diye konuştu.

HALK MECLİSİ GÜZEL BİR YÖNTEM
Vatandaşların beklentileri yönünde açıklama yapan İnce, “Gece pazarımızı bu hafta açıyoruz. Sonrasında Yelki Pazarını açacağız. Ağustos ayının içinde Bardacık Festivalimizi yapacağız. Halk meclisimiz başlattık. İnsanlar gelip dert ve sıkıntılarını aktarıyor. Eğer ulaşamamışsanız, anlatamamışsanız halk meclisi güzel bir yöntem. Ben vatandaşlarımızı bekliyorum. İyi gidiyor, katılım var. Her geçen gün daha verimli hale gelecek” dedi.

İŞTEN ÇIKARMALARLA İLGİLİ: YAPILAN İŞLERİN BAŞINDA BİLFİİL BEN VARIM!
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, geçtiğimiz günlerde 2 işçinin Güzelbahçe Belediyesi’ndeki işinden tazminatsız bir şekilde çıkarıldığını açıklamıştı. Belediye Başkanı Mustafa İnce de, ‘Temel ilkemiz işçinin hakkını almasıdır’ ifadelerini kullanmıştı. Gelinen noktada Sarı, belge göstermiş ve “Başkan İnce ya yalan söylüyor, ya da müdürleri, amirleri kendisini yanlış bilgilendiriyor. Elimizde belge var, işte kanıtı! O da bana kanıt göstersin!” açıklamasında bulunmuştu. İnce konuyla ilgili konuşurken, “Bir cevap vermiyorum. Çünkü o cevabı verirken söylenen sözlerin çok şık olmadığı kanaatindeyim. DİSK’e duyduğum saygıdan dolayı onlara bir cevap vermemek kanısındayım. Önümde bu konuyla ilgili çalışmalarla geldim. Bu çalışmalar imza karşılığı yapılmıştır. Burada iddia edilen şeylerde herkes imzasını atmış ve uzlaşmış. Söz konusu iş barışı yönünden şu var; eğer bir işçi randımanlı çalışıyorsa, başkanıyla, ekibiyle uyumlu çalışıyorsa, onu işten çıkarmak için bir gerekçe olamaz ki zaten. Olmadığını iddia ettiğimiz için anlaşamıyoruz. Birlikte iş arkadaşı olamayız iddiasıyla geldiğimiz için 26’ncı maddeyi kullanıyoruz. Zaten biz onu kullanmadıysak haksızız. Öyle değilse bizim onu işten çıkarmamız için bir gerekçe yok ki! İş ortamı bir aile gibi olmalı. Bu olmadığı zaman ayrılmanın bir noktası oluyor. Her şey çok güzel ve yolunda ama seni işten atıyorum deme haksızlığına giremem ki. Bu arkadaşlarımızın hepsi gelmişler imza atmışlar, uzlaşmışlar belediyeden alacaklarını almışlar ve ayrılmışlar. Ben belgeyle konuşuyorum. Arkadaşlarımız güle oynaya gitmişler. Üzgünüz bu olayla karşılaştığımız için. Çok mutlu değiliz. Bu süre işçinde bu arkadaşlarımızı işe alan da benim. Ne durumda olduklarını da çok iyi bilirim. Zamanında kader arkadaşlığı yapmışızdır. Ama eğer iş barışı yönünden birbirinizi kırma noktasına gelmişseniz böyle yaparsınız. Dosyayla geldim. Kanıtlarımı sunuyorum. Ben seninle çok iyi anlaşıyorum ama seni sevmiyorum dememe kim inanır? Böyle olmadığını iddia ederek gelmişim. Ama çalışanın ihbar, kıdemi verilerek aramızda uzlaşma tutanağını imzalamışız ve ayrılmışız. Ben DİSK’i önemsiyorum. Sayın Sarı’ya bir cevap vermiyorum. Kamuoyunu bilgilendiriyorum. Yapılan her işlemden haberdarım. Kimse beni kandırmıyor. Bilfiil yapılan işlerin başında ben varım. Yapılanları günahıyla sevabıyla kabul ediyorum. Kimseyi kırmadan dökmeden bu işi yapmam gerektiğini biliyorum” açıklamasını yaptı.

BEN GÜZELBAHÇELİLERE BORÇ BİLANÇOSU DEĞİL ALACAK BİLANÇOSU ÇIKARIYORUM
31 Mart’ta göreve gelen birçok belediye başkanının borçları öne sürdüğünün hatırlatılması üzerine konuşan İnce, “Ben diğer arkadaşlar gibi borçlardan bahsetmeyeceğim. Güzelbahçe hem nüfusu hem bütçesi olarak İzmir’deki en küçük 3 ilçe arasındadır. O ilçeler arasında yer almasına rağmen herkesin tanıdığı, söz ettiği ilçeler arasındadır. Ama para olmadan yönetim çok zordur. Biz bugüne kadar vatandaşımızın kesesine dokunmadan bir belediyecilik yapmaya çalıştık. Bu bizi zorladı ama Güzelbahçe Belediyesi’nin 30 milyon TL gerçekleşen 2018 yılı bütçesi var. Bu 30 milyon TL’nin içinde 12 milyon TL tahakkuk ettirdiğimiz alacağımız var. Vatandaşı üzmeden tahsil etmek zorundayım. Vatandaş ödeyemiyor. Ben buradan ilan ediyorum. Güzelbahçe Belediyesi’nin 12 milyon TL alacağı vardır. Vatandaşı üzmeden tahsil işlemi yapıldığında ekonomik hiçbir sıkıntımız yoktur. Ben Güzelbahçelilere borç bilançosu değil alacak bilançosu çıkarıyorum” dedi.

1 YIL SONRA DOĞAL GAZ GÜZELBAHÇE’YE GELECEK!
İmar barışı ve ilçedeki hizmetler üzerinden birbirinden önemli mesajlar veren İnce, “Can her şeyden önemlidir. Malı getirebilirsiniz ama canı getiremezsiniz. İnsanlarımızın duyarlı davranmasını öneriyorum” derken doğal gaz üzerinden gelen soruyu da, “Başvurular yapıldı. 1 yıl sonra Güzelbahçeliler doğal gazını alacaklar” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL’DA EN AZ YÜZDE 5 FARKLA LEHİMİZDE BİR SONUÇ ÇIKACAK
23 Haziran’da gerçekleşecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin konuşan İnce, “Pazartesi itibariyle 200 gönüllü Güzelbahçeli ile birlikte İstanbul’da bize gösterilen alanda aktif bir çalışma yapmak istiyoruz. Bütün belediye başkanlarının problemlerini biliyoruz. Organizasyonları bu konuda çok iyi ama her belediyemizin bir eksiği vardır. Süpürülmemiş bir sokak varsa süpüreceğiz. 500 kişi başvuruda bulundu ama biz 200 kişi götürüyoruz. Ekrem Bey hem CHP hem de Türkiye’ye inanılmaz bir umut verdi. İnsanlar Ekrem Bey’e gerçekten çok inanıyorlar. İstanbul’dan bu seçimlerde güçlü bir güvenoyu çıkacak. Ben de bu işi ona inanarak verilmesi gereken her katkıyı gücüm yettiğince vereceğim. Bu seçimde en az yüzde 5 Ekrem İmamoğlu, CHP, Millet İttifakı lehinde bir oy farkı oluşacağını seziyorum” dedi. 

 
Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor! Merakla beklenen kanun yürürlüğe girdi
 
Çiğli'de yoğun meclis: Şirkete iki devir; çöp tesisi için AK Parti’den flaş öneri!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nazan 13 Haziran 2019 Perşembe 09:07

Sayın Başkanım, aşağıda bir vatandaş yazmış, neden engelli çocuklarımız için hiç bir şey yapılmıyor? Yanı başımızda Narlıdere Belediyesi neler yaptı, bizim çocuklarımızın hakkı neden verilmiyor?

Yorumu oyla      4      5  
Vedat Demirkan 12 Haziran 2019 Çarşamba 21:37

Sanırım Çamlı mah. de size bağlı ve doğalgaz her Güzelbahçeli kadar hakkımız. Bu konuda bir fark yaratmanız gerekiyor artık. Yoksa 4. dönem için söz veremeyiz.

Yorumu oyla      4      5  
Adnan 12 Haziran 2019 Çarşamba 19:28

7 km kıyı şeridi güzel guzelbahcenin bu şerit deniz kenarı neler olmazki ama gelin görün ki ne bir yeşillik ne bir yaz çiçeği bulmak mümkün değil ara sokaklar arka bahçe arası arabalara sağlı sollu ağaçlar arabaları çiziyor ve ara yollar çukurlar içinde ,elektrik kabloları nerdeyse insanların başına değecek durumda ,dağ köylerde bile elektrik kabloları yeraltına alınmış bu guzelbahcede yazık oluyor ,tek adayla insanlar parti için seçiyorlar hiçbir hizmet yokki borç olsun on yıldır aynı yol aynı kelimeler soyleniyor yazik oluyor bu mutena semte

Yorumu oyla      4      5  
güzelbahçeli 12 Haziran 2019 Çarşamba 12:59

sayın ince 3. döneme girdiniz ancak engellilerle ilgili hiç bir projenizi görmedik. güzelbahçenin her tarafı özel okullarla donatılırken sizin hiç bir proje yapmamanız düşündürücü. evet orada 2 otizm okulu var biri yaşar vakfının,diğeri ise binasını sizin verdiğiniz bir vakfın ama ailelerden aylık 10.000 tl ücret talep ediyorlar. bld olarak sizin ailelere alternatif ve ücretsiz merkezler oluşturmanız gerekir. bu güzelbahçede yaşayan engelli çocuğa sahip tüm ailelerin ortak talebi. saygılarımızla.

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fikriye ve Latife Bornova sahnesinde
Hayatının 10 yılını Fikriye ve Latife Hanım'ın hayatlarını araştırmaya ...
Narlıdere’de 'her kahveye bir kitaplık' kampanyası
Toplumdaki okuma alışkanlığını artırmak için harekete geçen Narlıdere ...
Çiğli'nin liselerinde ÇİBEM anlatıldı
Çiğli’de dar gelirli ailelerin çocuklarına eğitim desteğinin sağlandığı ...
 
Torbalı'da Suriyelilerin dükkanları mühürlendi!
Torbalı’da vergisini vermeyen, ruhsatız dükkan işleten, gerekli hükümleri ...
Karşıyaka’da ‘demokrasi’ konuşulacak
Karşıyaka Belediyesi ve Sosyal Demokrasi Derneği İzmir Şubesi tarafından ...
Buca'da eğlenceli yaz
Buca Belediyesi, yaz sezonuyla birlikte çocuk ve kadınlara yönelik düzenlenecek ...
 
Yeni yönetmenler aranıyor
6 – 15 Eylül tarihlerinde 88’inci kez düzenlenecek İzmir Enternasyonal ...
ESHOT mobil uygulama yenilendi
İzmirlilerin kişisel toplu ulaşım rehberi ESHOT mobil uygulama, yenilenen ...
Kültürpark'ta eğlence: Karneni al, şenliğe gel!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, karnelerini alacak öğrenciler için bu hafta ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva