HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Ocak 2017 Pazartesi - 09:08

Güzelbahçe Kent Konseyi'nde genel kurul heyecanı

Güzelbahçe Kent Konseyi, olağan genel kurulu yapıldı. Kent konseyinin altı yıldır başkanlığını yapan Ozan Parlar güven tazeledi, yeniden başkanlığa seçildi.

Güzelbahçe Kent Konseyi nde genel kurul heyecanı

Güzelbahçe’de sivil toplum kuruluşlarına öncülük yapan, kentin sorunlarının çözümü konusunda yerel yöneticilere çözüm önerileri sunan Güzelbahçe Kent Konseyi’nin olağan genel kurulu yapıldı. Belediye Amfi Tiyatrosu Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurula, siyasi partilerin temsilcileri, kaymakamlık daire müdürleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Divan Başkanlığını Belediye Meclis Üyesi Mehmet Eren’in yaptığı genel kurulda bir konuşma yapan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Güzelbahçe Kent Konseyi’nin ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının sesi olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Güzelbahçe Kent Konseyi’ni kuralı altı yıl oldu. Kent konseyleri yerel yönetimlerde katılımcılığı, olabildiğince geniş halk katmanlarına yaymayı amaçlayan sivil toplum kuruluşlarıdır.  Sivil toplum kuruluşlarına ve katılımcı, şeffaf demokrasiye önem veren bir yerel yönetici olarak Güzelbahçe'de Kent Konseyi'nin kurulmasına öncülük ettik. Bunda da başarılı olduk, kısa sürede Güzelbahçe'de bir birlik ve beraberliği sağladık.

Bu amaçla Güzelbahçe Belediyesi Kent Konseyi bünyesinde oluşturduğumuz Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi ve Engelli Meclisi ile yönetimin olabildiğince şeffaf ve katılımcı olmasını, hemen her kesimin temsil edildiği demokratik bir yapıya kavuşmasını hedefledik.

Kentleri ortak akılla ancak, teknik uzmanlardan yardım alarak yönetmenin, çağdaş dünyadaki en demokratik sistem olduğuna olan inancım tamdır. Bu inançla Kent Meclisimizi çok önemsiyorum. Oradan çıkacak tavsiyelerin ve eleştirilerin kent halkı tarafından yapıldığını tereddütsüz kabulleniyorum. Kenti en demokratik ve en iyi şekilde yönetme ortak paydasında buluştuğumuz Kent Konseyimizi, Belediyemizin en önemli yapılarından birisi olarak görüyorum.  Nitekim kent konseyimizin geçen altı yıl içerisinde önemli çalışmalara imza attığına tanık oldum. Örneğin; engelli çalıştayı düzenlendi. Turizm haftası etkinlikleri organize edildi. Gençlik şölenleri, futbol ve tenis turnuvaları yapıldı. Kamuya ait okullarda müzik sınıfları ve özel sınıflar oluşturuldu, destekler verildi. Yelki’nin ve Güzelbahçe’nin geleceğinin planlanması konusunda çalışmalar yapıldı. Otoyolun ücretsiz olması için kent konseyimizin topladığı imzalar sonuç verdi ve otoyol artık ücretsiz oldu.Güzelbahçem Markası’nın patenti alındı, tescili yapıldı. Son olarak da ‘Güzelbahçe’nin filizleri’ adı altında önemli bir sosyal proje başlatıldı.  Tüm bu çalışmalara imza atan Güzelbahçe Kent Konseyi'nin yürütme kurulu üyelerini kutluyor, başarılar diliyorum.”

Güzelbahçe Kent Konseyi Başkanı Ozan Parlar da geçen altı yıl içerisinde Güzelbahçe’nin gelişmesi için önemli projelere imza attıklarını belirterek, “Bu konuda belediyemizin büyük katkı ve destekleri oldu. Huzurlarınızda belediye başkanımız Mustafa İnce’ye çok teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra yapılan seçimler sonucunda  Ozan Parlar, tek aday olarak yeniden başkanlığa seçilirken, yürütme kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu: Erol Cengiz, Hamit Yurtman, Osman Serkan Çağlasa, Mustafa Ozan Atay, Mehmet Erdem Amcaoğlu, Ömür Gürsoy ve Telli Özkeskin.

 

 
ABD'yi fırtına vurdu: 48 saatte 15 ölü
 
7’inci referanduma doğru… İzmir’in ‘evet/hayır’ karnesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 'sınav kaygısına son veren' proje
Büyükşehir Belediyesi, liseli gençlerin üniversite sınavına ilişkin kaygılarını ...
İZSU'dan o ilçeye 7 milyonluk 'can suyu'
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yaklaşık 7 milyon liralık ...
Karabağlar’da tüm pazaryerleri kontrol altında 
Karabağlar Belediyesi mevcut pazaryerlerini daha sağlıklı ve hijyen kurallarına ...
 
Buca’nın demir yumrukları olimpiyatlara hazırlanıyor
Buca Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Taekwondo takımı, 2-14 Şubat tarihlerinde ...
AK Parti'li Bilal Doğan'dan Kocaoğlu ve İZSU'ya tepki
Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir’de ...
Bornova Kent Konseyi’nden 'ortal akıl' turu
Ekim ayında düzenlenen genel kurulun ardından göreve başlayan Bornova ...
 
Konak'ta ödüllü karikatürler sergisi açıldı
Karikatürcüler Derneği'nin bu yıl 36’ncısını düzenlediği Uluslararası ...
‘Birleşik Krallık’ destekli proje: Karşıyaka’nın havası değişecek!
Karşıyaka Belediyesi’nin 2017- 2020 yıllarını kapsayan ve İngiltere’deki ...
İzmir’de karneyi alan buz pistine koştu!
Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Sporları Salonu, okullarının kapanmasını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva