HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Eylül 2017 Perşembe - 12:28

Güzelbahçe'deki 'tuvalet krizi'nde Başkan İnce patladı: Tren raydan çıktı!

Güzelbahçe Belediyesi’nde kadın bir çalışanın tuvalet temizliğinde görevlendirilmesi tartışmalara neden olurken Belediye Başkanı Mustafa İnce’den açıklama geldi. İnce, “Görevlendirmenin kongre süreciyle alakası yok. Artık tren raydan çıktı” dedi.

Güzelbahçe deki  tuvalet krizi nde Başkan İnce patladı: Tren raydan çıktı!

EGEDESONSÖZ- CHP’de delege seçimleriyle başlayan kongre süreci tüm hızıyla devam ediyor. Güzelbahçe’de Belediye Başkanı Mustafa İnce kongre sürecinde mevcut İlçe Başkanı Kazım Çam’dan yana tavır alırken ilçe yönetim kurulu üyesi Vural Gezer de kongre sürecinde aday olduğunu açıklamıştı. Gezer’e ilçede bazı isimlerin yanında belediye personeli Mine Bilir Şahin de destek verdi. Şahin’in muhalefet saflarında yer almasının ardından belediye içinde görev yeri değiştirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Meleknur Kentli imzalı taraflara iletilen resmi yazıda belediye personeli olan iki isimlere yeni görev yerleri tebliğ edildi. Gezer, fen işleri müdürlüğüne, kadın çalışan Şahin ise 1. Balıkçı Barınağı’ndaki tuvalette görevlendirildi. Görev saatleri ise 15:00-ile 24:00 olarak belirlendi.  Bunun üzerine iki isim de görevlerine gitmeden önce rapor alarak duruma tepki gösterdi.

BAŞKAN NE DEDİ?
İlçede tartışmaların büyümesi üzerine Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’den açıklama geldi. Egedesonsöz’e konuşan Başkan İnce, “Bu görevlendirmelerin kongre süreciyle alakası yok. Birincisi görev yeri değiştirilen hanımefendi Yelki Mahallemizdeki semt evinde çalışıyordu. Orada dört kadın çalışanımız var. Bir tanesi dört yıllık, diğeri de iki yıllık üniversite mezunu. Üçüncüsü ise hamile. Son olarak bu arkadaşımız da onlarla birlikteydi. Süreç böyle devam ederken limanda bulunan belediyemize ait tuvaleti işleten özel şahıslar burayı boşalttı. Onlar gidince biz de görevlendirme yaptık. Ve burada boşluk vardı. Belediye tuvaletini kapatamazdım. Bizim belediyemizin farklı yerlerinde tuvaletleri temizleyen, bu işleri yapan 4-5 personelimiz zaten var. Bu da onlardan birisidir” dedi.

‘NE İŞ OLSA YAPARIM’ DİYENLER
Sürecin ve görevlendirmenin siyasi malzeme yapıldığını anlatan Başkan İnce, “Bu hanımefendi Yelki’de halk ile iç içe bir görevde çalışıyor. Kendisi mahalle delege seçimlerinde mesaisini bırakarak bu işler için çalıştı. İşe gelmeyip üyeleri gezdiği zamanlar oldu. Ben etik bulmadığım için görevine son vermedim. O zaman bile bir şey demedim. Şimdi süreci başka bir noktaya getiriyorlar. Sonuçta yıllardır özel şahıslara kiralanan tuvalet bize kaldığı için buraya bir bayan görevlendirmemiz gerekiyordu. Çünkü tuvaletin bayanlar kısmında çalışacaktı. Ne yazık ki belediyeye iş için gelenler önce ‘ne iş olsa yaparım’ diyor. Ardından oturduğunda masa ve sandalye ile birlikte bilgisayar, klima istiyor. Ve bu yetmiyormuş gibi işe geldiğinde masasını temizlemek yerine temizlik görevlisi talep ediyor. Sonra da ‘benim masamı temizlesinler’ diye talimat veriyor” diye konuştu.

GEREKEN YAPILACAK
Başkan İnce, İlçe Başkanlığı’na aday olan belediye personeli Vural Gezer’in eşinin İnce ailesinden olduğunu açıkladı. İnce, “Vural Gezer bizim eniştemizdir. Bu arkadaş belediyede fen işleri amiriydi. Bu görevi kaldıramadı. Şimdi asıl işi olan bordür döşeme işini yapacak. Ayrıca Vural Gezer’in eşi de belediyemizin personeli. İşini yapanla bir sorunumuz yok. Ne yazık ki Vural Gezer bizim ailemizde hem enişteliği hem de belediyede amirlik görevini kaldıramadı. Bu konuda artık tren raydan çıkmıştır. Görevlerini siyasete alet edenler, çalışması gerekirken başka iş yapanlarla ilgili gereken yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

BAYIR: NERDESİNİZ?
Öte yandan, ilçe kongre sürecinde İnce-Çam ittifakı karşısında yer alan ve listeler çıkartan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın eşi Parti Okulu Koordinatörü Tülay Bayır kadınlara çağrıda bulundu. Bayır, duruma müdahale edilmesini istedi. Bayır, ilçe belediyesinin meclisinde görev yapan kadın meclis üyelerinin(Belgin İpekoğlu ve Zeynep Ferda Demirbaş) duruma sessiz kalmasına tepki gösterdi. Bayır, bu konuda açıklama yapmalarını istedi.

 
Selçuk'tan üzüm festivaline çağrı
 
Dehaların en ilginç özellikleri
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş abuzer 15 Eylül 2017 Cuma 10:39

Başkana sonuna kadar katılıyorum. Belediye başkanının tasarrufudur tartışılamaz. orasıda bir belediye iş birimidir gayette normaldir orada çalıştırılması. sayın Tülay bayıra gelince kadın haklarından dem vurmuş.Acaba biliyormu ki daha önce o işyerini çalıştıranda bir bayan arkadaşımızdı o zaman nerdeydi sayın tülay bayır. işine geldiği için mi müdahil oluyor acaba. Sayın Tülay bayıra bir uyarımda; kendisi bildiğim kadarıyla Parti koordünatörü partiyi böyle basında tartışılır hale getirmesi disiplin suçudur bunu biliyordur sanırım. herkes kendi işine baksın. Belediyeyi belediye başkanı ilçeyi ilçe başkanı yönetir. Sayın bayır da kendi işine baksın partiyi koordine etsin Güzelbahçe ilçeyi değil. Delegelik durumuna bakınca güzelbahçeyi koordine edemediği de ortadadır. Bağırmasıda buna bağlıdır...

Yorumu oyla      11      5  
Erdem 15 Eylül 2017 Cuma 08:32

Güzelbahçede oturuyorum ve kınıyorum bu kaba adamı. Köyde muhtar olamazlar burda başkan oluyorar. Chp de aynı diger lartilerde kimin torpili varsa o başkan adayı.

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'tan üzüm festivaline çağrı
Gökçealan Üzüm Festivali 17 Eylül Pazar günü Gökçealan Mahallesi’nde yapılıyor. ...
Muhtardan Topuklu Efe'ye teşekkür
Nazilli ilçesi Hasköy Mahalle Muhtarı Hüseyin Danacı, Aydın Büyükşehir ...
Gençlerden Bornova'da dev çalıştay
Bornova Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Ulusal Gençlik Parlamentosu, Habitat ...
 
Taçsız Kral’ ölümünün 26. yılında Konak'ta anıldı
Türk futbolunun ‘Taçsız Kral’ lakaplı efsane golcüsü Metin Oktay ölümünün ...
Bornova kadına şiddete kısa filmle hayır diyecek!
Bornova Belediyesi, Kadına Yönelik Şiddet Sorunu’na dikkat çekmek amacıyla ...
Tarık Akan, Karşıyaka’da ölümsüzleşti !
Karşıyaka Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Tarık Akan Parkı; ailesi, ...
 
1500 yıl sonra ilk kez... Agora’da tarihi meclis!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı toplantısının ikinci birleşimi, ...
Spor Toto’dan Ödemiş’e destek
Spor Toto Genel Müdürlüğü’nden Ödemiş Spor ve Spor Eğitim Merkezleri'ne destek geldi.
AK Partili Doğan: Kocaoğlu özür dilemelidir
AK Partili Bilal Doğan, geçtiğimiz cumartesi günü İZBAN açılışı sırasında ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva