HABERLER>POLİTİKA
13 Haziran 2013 Perşembe - 09:26

Güven: Taksim demokrasi çıtasını yükseltti

CHP’li Hülya Güven Gezi Parkı eylemlerinin demokrasinin çıtasını yükselttiğini belirten bir açıklama yaptı.

Güven: Taksim demokrasi çıtasını yükseltti

İZMİR - CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven yaptığı açıklamada, “Taksim Gezi Parkı’nın yıkılarak orada bulunan ağaçların kesilmesine karşı parkın gençler tarafından korunması, buraya AVM, Topçu Kışlası ya da başka bir yapı yapılmaması talebiyle başlayan protestonun, polisin uyguladığı zulümle bir anda ve bütün dünyayı da şaşkına çevirecek şekilde “Her yer Taksim her yer direniş” sloganı ile dalga dalga büyüyerek tüm ülkeye yayıldığını görüyoruz” diyerek şunları söyledi; “ İçeride, dışarıda ve yanlı yansız hemen herkesin ortak değerlendirmesi, bu hareketin kendiliğinden gelişen ve halk hareketine dönüşen bir direniş ve direnişin hedefinde ise Tayyip Erdoğan ve onun iktidarı olduğudur.

11 yıldır iktidarda bulunan Tayyip Erdoğan ve AKP’si devletin kurumlarını bir bir ele geçirdikçe halk üzerindeki baskılarını artırmış, ‘herşeyi ben bilirim, ben yaparım’ noktasına ulaşmıştır… Bıçak kemiğe dayanmış, halkın Tayyip Erdoğan’a tahammülü kalmadığını göstermiştir.

Taksim’de kıvılcımlanan halk, görülmemiş bir direnişle Tayyip Erdoğan’a ‘Yeter artık! Bu ülkenin gerçek sahibi bizleriz’ demiştir. ‘Taksim gezi parkı direnişi’ yalnızca bir çevreci direnişi olmayıp bardağı taşıran son damlayla gerçek demokrasi isteklerinin yükselen sesi olmuştur.

Taksim halktır…Bu “Direniş”de bindirilmiş kıtalar yoktur. Vaat, teşvik ya da bilinç yansımasıyla kışkırtılmış insanlar da yoktur. Direnen ve direnişi şimdiden efsane boyutlarına taşıyarak tarihe yazdıran her kesimden halk vardır.

Direniş haklıdır… Ülkenin tüm meydanlarını Taksim’e dönüştüren direniş meşrudur ve yerindedir. Başta Taksim olmak üzere polisin insanlık dışı düşmanca, ölümlere ve binlerce insanın yaralanmasına yol açan saldırısı, iktidarın ve yandaş medyanın direnişi görmezden gelen, küçümseyen, karalamaya, çarpıtmaya çalışan tutumu direnişe geri adım attıramamıştır. Her türlü saldırı kararlılıkla savuşturulmuş, direnişi daha da büyütmüş, daha yoğun ve daha büyük tepkileri açığa çıkartmıştır.

Halk, özellikle de yarınlarımız olan gençlik direnişi ile siyasi arenaya inmiştir. Apolitik olarak değerlendirilen gençlik, sokak sokak meydan meydan yayılan direnişe öncü olmuştur. Her yurttaşın Taksim gezi parkını görmesini isterdim. O kadar genç, o kadar masum, o kadar kararlı ve cesurlardı ki. Muhtemelen kendilerine ne kadar kötülük yapılabileceğini bilmiyorlardı. Çok alçak gönüllü ve doğaldılar. Yaşadıkları koşullarda barınmaları, beslenmeleri ruh ve beden sağlıklarını korumaları çok zordu. Bir sonraki saatlerde saldırı beklerken bile gülümseyebiliyorlardı. Her şeye rağmen gençliğin iyimserliğini ve güzelliğini duyumsuyorsunuz.

 ‘Tencere tava’ eylemlerine öncülük eden ev kadınlarından, gençlerimize varıncaya kadar politikanın dışında sandıklarımız, mucize yarattılar. On yılları günlere, haftalara sığdırdılar. Zulüm arttıkça beklenen direnişin dağılması, geri çekilmesiydi. Öyle olmadı. Saldırılar karşısında kararlı duruş korkuyu yenmiş, tereddütleri dağıtmış, halk bilincini de, tepkileri de bir çığ gibi arttırmıştır.

Bireysel yaşam özgürlüğüne müdahale edilmemesi talebini savunanlar yok edildi zannedilen dayanışma kültürünü yeniden ve en güzel haliyle yeşertmeyi başarmıştır.

Yurttaşlar kendisine ait olan ve rant için yok edilmek istenilen doğası ile kendi özgürlüğüne sahip çıkmışlardır. Taksim şimdiden ülkemiz demokrasi çıtasını yükseltmesiyle Türkiye için bir milat olmuştur. Doğanın yağmalanmasına karşı direnenlerden gelecekleri, özgürlükleri, iş güvencesi ve ücretleri için direnenlere, Türkiye halkının ‘yeter artık’ diye ayağa kalktığı bir milattır… Kimse, olaylar durulduktan sonra bu topraklarda işlerin eskisi gibi devam edeceğini sanmasın. Direniş şöyle ya da böyle sonlansa bile yapılan her işi, atılan her adımı halk gözleyecek, gerektiğinde müdahale edecektir. Halk artık Tayyip Erdoğan’ın sadece mağduru değil, bundan böyle yönetici kim olursa olsun muhatabı olacaktır. Halk, direniş içerisinde vahşice kendine saldıran polise ‘senin maaşını ben veriyorum’ diyebiliyorsa, iktidarda kim olursa olsun dikensiz gül bahçesi dönemi bitmiş, meydanı boş bulup istenildiği gibi tepinme dönemi kapanmıştır. Bundan böyle meydanlar halkındır” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Topçu Kışlası için referandum ihtimali
Başbakan Erdoğan'ın, 11 kişilik 'Gezi heyeti'yle gerçekleştirdiği toplantı ...
AK Parti mitinglerine sınav ayarı
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, hafta sonu yapılacak AK Parti miting saatlerinin ...
Akay çok kızdı: Bunun hesabı sorulacak!
AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen teşkilat toplantısında konuşan ...
 
Erdoğan’dan talimat: Bu iş 24 saat içinde bitecek!
Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı eylemlerinin İsrail'e yakın kesimleri sevindirdiğini ...
Ve Erdoğan Gezi Heyeti’yle görüşüyor
Ankara'da gündem Gezi Parkı eylemleri. Başbakan Erdoğan, 11 kişilik 'Gezi ...
CHP ‘Gezi için’ bir kez daha meydana iniyor
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı Taksim Gezi parkından başlayan ...
 
Fatih Yapar yazdı: ‘Günay’ın zirvesinde’ neler yaşandı?
Kültür ve Turizm Eski Bakanı, İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay’ın İzmir’de ...
Cumhurbaşkanı Gül’den flaş ‘Gezi’ açıklamaları
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gezi olaylarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
“Başbakan çok tehlikeli şeyler söylüyor”
CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler: Başbakan çok tehlikeli şeyler ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva