HABERLER>POLİTİKA
21 Nisan 2017 Cuma - 11:08

Güven: Bu koşullarda ancak bu kadar olurdu!

‘Daha yüksek oy alınabilirdi’ açıklaması karşısında konuşan CHP İl Başkanı, “Şartlar aleyhimizeydi. Her türlü imkan kullanıldı. Biz imkansızlıklar içinde mücadele ettik. Şartlar uygun olsaydı alacağımız rakam daha yüksek olurdu. Bu koşullarda ancak bu kadar oldu” ifadelerini kullandı.

Güven: Bu koşullarda ancak bu kadar olurdu!

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, referandumun geride kalmasıyla birlikte yeni dönemde kentte yürütülecek çalışmalara ilişkin yol haritasını açıkladı.

Başkan Güven ayrıca halk oylamasında kullanılan mühürsüz zarf ve pusulalara ilişkin partisinin yaptığı itirazın Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından reddedilmesini de değerlendirdi.  Güven İzmir’deki referandum sonucuna ilişkin de konuştu. 

İZMİR’DE KONTROLÜMÜZ ALTINDAYDI
Kentteki sandık güvenliği ve itirazlara ilişkin açıklama yapan Güven, “İzmir’de zaten yoğun bir sıkıntı yok. İzmir’i en iyi şekilde takip ettik, kontrolümüz altındaydı. Olanlar da sınırlı zaten. O tür şeyler genelde Anadolu’da oldu. Biz burada gereken yerde itiraz ediyoruz, düzeltiliyor. Herhangi bir sıkıntı yok. İzmir güçlü olduğumuz bir yer ve o tip şeylere müsaade edilmedi” dedi.

KARDEŞ İLÇE KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK
Referandum sürecinden önceki dönemde ‘Kaybedilen 8 ilçeyi geri kazanma’ parolasıyla hayata geçirilen Kardeş İlçe Programı’nın yeni dönemde yeniden aktif hale geleceğini ifade eden Güven, “8 kardeş ilçe projemiz başarılı oldu. Bu referandumda uyguladığımız çalışmaları o projeye yönelik hayata geçirdik. Doğal olarak da zor ilçelerde bile hayır çıkararak olumlu bir netice aldık. Şimdi hedefimiz yerel seçim artık. Özellikle o 8 ilçede çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız” açıklamasını yaptı.

AKP’NİN İZMİR’DE BAŞARILI OLMA ŞANSI YOK!
Örgüt olarak öncelikli hedeflerinin 2019’da yapılacak yerel seçim olduğunu belirten Güven, AK Parti’nin de aynı hedefe kilitlenmesini değerlendirirken, “AKP’nin İzmir’de başarılı olma şansı yok. Açık ve ortada… Zaten biz o şansı onlara vermeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi burada çalışmalarıyla, mücadelesiyle birlik beraberlik içinde koordineli bir şekilde daha güzel çalışmalar yapacaktır. Alınan bu güzel hayır sonucunun oylarının bir şekilde yerel seçime de yansıması sağlanacaktır. Bu konuda dayanışma ve hep birlikte çalışma kültürü sonuç almıştır. Biz bunu devam ettireceğiz. Parti içi birliği sağlayacağız ve inanıyorum ki İzmir’de yerel seçimleri açık ara önde tamamlayacağız. Büyükşehir ve 30 ilçe rahatlıkla kazanılacaktır. O konuda herhangi bir tereddüdüm yok” diye konuştu.

BU KOŞULLARDA…
Parti içinden referandum sonucuna ilişkin yapılan ‘Daha yüksek oy alınabilirdi’ açıklaması karşısında konuşan Güven, “Daha iyi olabilmesi için şartların uygun olması lazım. Bu derece partizanlığın yapıldığı, bu derece devletin işin içine girdiği süreçte daha iyi bir netice almak mümkün değil. Devlet güçleri işin içine sokulmasaydı, ülkenin başbakanı günlerce kalıp burada siyaset yapmasaydı daha demokratik, eşit, adil bir yarış olsaydı İzmir’de iyi bir sonuç alırdık. Şartlar aleyhimizeydi. Her türlü imkan kullanıldı. Biz imkansızlıklar içinde mücadele ettik. Şartlar uygun olsaydı alacağımız rakam daha yüksek olurdu. Bu koşullarda ancak bu kadar oldu” ifadelerini kullandı.

 
Dortmund otobüsüne saldırının şok eden nedeni!
 
PTT uyardı: Bu mailleri açmayın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YSK ret gerekçesini ne zaman açıklayacak?
YSK Başkanı Güven, halk oylamasının iptaline ilişkin başvuruların reddine ...
Erdoğan: AGİT kendini neye göre savunacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Danimarkalı milletvekili PKK paçavralarının dalgalandırıldığı ...
Baykal'dan Erdoğan'ın o sözlerine yanıt
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, referandum sonucuna ilişkin "Maç ...
 
Erdoğan: YSK'nın kararı kesin, bu iş bitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin referandumun iptaline yönelik başvurusu ...
Erdoğan Trump'la görüşme tarihini açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la 16-17 ...
Semiha Yıldırım 81 ilden çocukları İstanbul'da misafir edecek
Başbakan Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, 81 ilden gelecek 10-14 yaş arası ...
 
CHP'de 'YSK protestosu çağrısı' bilmecesi!
Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz’ın kurumsal eylem çağrısı yapmadığını ...
AK Parti'de gündem Erdoğan'a teklif ve kongre!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a üyelik teklifi götürmeye hazırlanan AK Parti, ...
Erdoğan'dan Nazım Hikmet şiiri
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Çocuklar öldürülmesin. Büyüklerin yol açtığı savaşların ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva