HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Şubat 2019 Pazartesi - 09:50

Gurur tablosu: İzmir'in süt kuzusu 134 bin kapıda!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 1-5 yaş grubundaki çocuklara ücretsiz süt dağıttığı Süt Kuzusu Projesi, 7 yılda 3 kat büyüdü. 134 bin 500 hanenin kapısına kadar ulaşan Büyükşehir ekipleri, üreticiden  aldığı 65 milyon 500 bin litre sütü çocuklara içirdi. Şanslı çocuklar arasında 9 bin 500 Suriyeli de var.

Gurur tablosu: İzmir in süt kuzusu 134 bin kapıda!

Çocukların sağlıklı büyümesine katkı amacıyla 2007 yılında başlattığı "Okul Sütü" projesini 2012 yılından itibaren "Süt Kuzusu"na çeviren İzmir Büyükşehir Belediyesi, sadece son 7 yılda 65 milyon 500 litre ücretsiz süt dağıttı. 46 bin hane ile başlattığı Süt Kuzusu projesini bu yıldan itibaren 3 kat büyüyerek 134 bin 500 haneye ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, süt üreticilerine de ciddi bir destek sağladı. İzmir'in yerel yönetimi, 7 yıl içerisinde Tire Süt Kooperatifi’nden 207 milyon liralık alım gerçekleştirdi.  

İZMİR'DE ÜRETİCİ MUTLU, ÇOCUKLAR SAĞLIKLI
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tire Süt Kooperatifi'nden satın aldığı sütleri, oluşturduğu 62 farklı ekiple 388 mahallede kapı kapı dolaşarak "çocuk başına ayda 8 litre" olacak şekilde dağıtıyor. Böylece bir yandan zor durumdaki süt üreticileri desteklenirken diğer yandan da İzmirli çocuklar sağlıklı süt içip sağlıklı büyüyor. Dağıtılan sağlıklı sütler, Tire ve çevre köylerdeki yaklaşık 2 bin 500 üreticinin ineklerinden sağılıyor.

MÜLTECİ ÇOCUKLARA İZMİR SÜTÜ
Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz süt dağıtım ağına, savaşın yaşamlarına kastettiği; ülkelerinden, evlerinden ve özgürlüklerinden mahrum edilen Suriyeli çocuklar da dahil edildi. Kentteki 9 bin 500 Suriyeli çocuğa süt dağıtımı yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca, Bornova, Konak ve Karabağlar’ın bazı mahallelerinde yoğun olarak yaşayan Suriyeli çocukları ve aileleri bilinçlendirmek amacıyla Arapça el broşürleri bile bastırarak hem sütün faydalarını hem de nasıl muhafaza edilmesi gerektiğini anlatıyor.

OKULDA BAŞLADI, EVDE SÜRÜYOR
Okul Sütü projesi ile 2008–2012 yılları arasında, 250 okuldaki 220 bin çocuğa düzenli olarak süt dağıtan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu projenin daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanması üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu kez çalışmalarını 1-5 yaş grubu çocuklar için “Süt Kuzusu” adı altında sürdürmeye başladı. Projeyle birlikte sadece son 7 sene içerisinde çocuklara 65 milyon 500 bin litre süt dağıtıldı.

Yerel yönetim tarafından desteklenen Tireli süt üreticileri de, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO tarafından “Dünyanın en iyi kırsal kalkınma modeli ödülü”ne layık görüldü.

 
Bornova Tiyatrosu’nda ‘Sınırda’ya büyük ilgi
 
İzmir'deki fabrikada yangın paniği!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
süt konusu 4 Şubat 2019 Pazartesi 17:54

Yoksul bebelere dağıtılacak diye bir kural yok, dolayısıyla varlıklı olup da süt isteyenleri sadece ayıplayabiliriz, belediyenin diyeceği bir şey olamaz! Ayrıca şükür sütümüz de, paramız da herkese yetecek kadar var, sıkıntıya gerek yok! Bildiğiniz süt alamayan yoksul bebeler varsa lütfen iş edinip, bildirin, daha çok sevaba girersiniz!

Yorumu oyla      9      5  
Bornovalı 4 Şubat 2019 Pazartesi 13:24

Evet yorgut demokrat rumuzu ile yazan arkadaşa katılıyorum. Bornova''nın merkezinde oturup, gayet güzel geliri olan ve paraya para demeyen insanların evlerine süt geliyor. Burada benim garip karşıladığım taraf ise bu gelir düzeyinde olup da bu süte tenezzül edenler. Bırakın ihtiyacı olan insanlara gitsin.

Yorumu oyla      10      8  
Oğuz Kaan 4 Şubat 2019 Pazartesi 12:46

Yorgun demokrat bu proje İzmirli üreticinin sütünü İzmirli çocuklara vermek üzere yürülüğe sokuldu. Niçin ayrımcılık yapıyorsun, bölücülüğe çocuklardan başladığına göre içinde bol miktarda Hitler var.

Yorumu oyla      11      6  
Yorgun demokrat 4 Şubat 2019 Pazartesi 11:38

Güzel proje ama suistimallere açık proje. Gelir düzeyi düşük evler yerine lüks sitelerde süt dağıtılıyor. Mavişehirde bu sütten faydalananlar var...

Yorumu oyla      10      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Piriştina'dan yeni aday Nezir'e destek
CHP Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından, 31 Mart yerel seçimlerinde ...
Söz çocukların... Büyükşehir'den 'iş sağlığı' için farkındalık
İzmir Büyükşehir Belediyesi, işçilerinin çalışırken daha dikkatli olmasını ...
Karabağlar'da trafiği rahatlatan hamle
Yeşilyurt Reis Mahallesi’nde bulunan ve iki yolun bağlantısını kapatan ...
 
Bornova'nın Bilim Evi'nde yeni dönem
Eğitim alanında yaptığı çalışmalarla örnek olan Bornova Belediyesi'nin ...
Karşıyaka'nın Çocuk Kulübü’nde kayıt zamanı
Çocukların okul dışında kalan vakitlerini daha kaliteli ve verimli hale ...
İzmirli çiçek üreticileri çağ atlayacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin ilk Tarımsal İhtisas Alanı'nı ...
 
İzmir'in simgesine hayat öpücüğü
İzmir'in Tarihi Saat Kulesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ...
Karabağlar'da İYİ Parti ve CHP'den birlik mesajı!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile CHP Karabağlar İlçe ...
AASSM'de en kısa ayda renkli gece
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, trompetiyle caz müziğe yön veren 10 ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva