HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Şubat 2024 Salı - 16:54

Gürçeşme'de çocukların günü!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından hayata geçirilen Çocuk Belediyesi projesi için Konak’ta bulunan Gürçeşme’de merkez açıldı. Açılış konuşmasını yapan Başkan Soyer, çocukların oy hakkı olmamasına rağmen söz haklarının olduğunu vurguladı.

Gürçeşme de çocukların günü!

Büşra ÇETİNKAYA / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı çocuk belediyeciliği kapsamında projenin uygulama alanı genişliyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından başlatılan ve katılımcı demokrasiyi geliştirmek, çocukların düşüncelerini açıkça söyleyebilmelerini sağlamak amacıyla kurulan Çocuk Belediyesi uygulaması için Konak Gürçeşme’de yeni bir merkez kuruldu.

‘İZMİR’İ BİR ÇOCUĞA BENZETİYORUM’
Çocuk Belediyesi'nin açılışında konuşan Başkan Soyer İzmir’i bir çocuğa benzettiğini ifade ederek, “Çok uzun zamandır hayalini kurmuştuk. Çok emek verdi arkadaşlarım yerleşkeyi gezerken dediler ki müteahhit falan kullanmadık. Tamamını İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin personelleri gerçekleştirdi. O yüzden iftihar ediyorum. İzmir, 8 bin 500 yaşında bir demokrasi uygarlığı olan kent bana her zaman çocuğu anımsatıyor. Çünkü çocuklar hiçbir farkı gözetmeyen, bir arada uyum içinde olmanın iksirini keşfetmişlerdir. Yüreklerinde daima sevgi, adaleti merhameti ve sonsuz bir umut taşırlar. Çocuklar savaşmaz, çıkarı için başkasına kötülük etmez, ordular kurmaz kendi yarattığı dünyanın hay huyundan boğulup yaşamın sevinç bağını hiçbir zaman yitirmez. Çocuklar doğaya zarar vermez. Tıpkı İzmir gibi. İşte bugün dünya uygarlığına yön veren 8 bin 500 yaşındaki bu çocuğa, İzmir’e yepyeni bir demokrasi yuvası armağan ediyoruz” dedi.

‘TÜRKİYE’DE İLK ÇOCUK BELEDİYESİ SEFERİHİSAR’DA KURULDU’
İlk Çocuk Belediyesi’ni Seferihisar belediye başkanlığı döneminde kurduğunu ve bu sayede kendisine eşsiz imkanlar sağladığını belirten Soyer, “Şehrimizin her köşesi, sokakları, caddeler, bir şehri şehir yapan ne varsa tümünü çocuklarımızla paylaşıyoruz. Çocukların kendi geleceklerini tarif ederken söz hakkı olmasını gerektiğini biliyoruz.2011 yılında bu eksikliği görerek Seferihisar başkanlık dönemimde bir çocuk belediye kurulmasına öncülük ettim. Türkiye’nin ilk çocuk belediyesi Seferihisar’da kuruldu. Bir belediye başkanı olarak bana eşsiz bir imkan sundu. Dünyayı bir çocuğun gözünden görebilmeyi öğrendim. Bir tesis kurulurken orayı çocukların gözünden görmek en az meselenin teknik özellikleri kadar önemli. Çünkü o yaşam alanı çocuklara ait. Seferihisar Çocuk Belediyesi’nde çocuklarla birlikte inşaat yapmanın anahtarını bulduk. Devrim niteliğindeki bu yapıyı tüm kenti kapsayacak şekilde genişletmeye çalışıyoruz. Onların fikirlerini yolumuzu aydınlatan bir ışık olarak kabul ettik. Demokrasi ağını genişletmeye kararlıyız” ifadelerini kullandı.

‘OY HAKKINIZ OLMASA DA SÖZ HAKKINIZ VAR’
Çocukların oy hakkı olmasa da söz haklarının önemine vurgu yapan Başkan Soyer son olarak şunları söyledi:

Sevgili İzmirliler, 5 yılda elimizden geldiğince İzmir’in en az yetişkinler kadar söz sahibi olduğu örnek bir kent yapmaya çalıştık. Çocuklarımızın yerel yönetimde söz sahibi olduğu çocuk belediyesinin kapısı diğer tüm çocuklarımıza açık. Gürçeşme çocuk belediyemiz tam donanımlı bir sosyal yaşam kampüsü olarak faaliyet gösterecek. Gürçeşme masa birimimiz, Gürçeşme faaliyet merkezimiz, çocukluk birimi ve meslek fabrikamız hizmet verecek. Bu çatı altında özellikle dezavantajlı ailelerde yaşayan çocuklarımızın fiziksel, bilişsel ve sosyal gelişmeleri için belediyemizin bütün imkanlarını seferber edeceğiz. Çünkü biz en büyük eserini çocuklara ve gençlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ün izindeyiz. Ben de bu tarihi günde çocuklara seslenmek istiyorum. Sevgili evlatlarım sizler her biriniz çok değerlisiniz. Gelecek sizlerin omuzlarında yükselecek. Sizlere iyi ve güzeli adil bir dünya bırakmak için çalıştık ne yazık ki yetersiz kaldığımız birçok konu var. Halledemediğimiz birçok mesele var. Ama biliyorum ki bu yerleşkenin içinde sadece kendiniz için değil biz yetişkinler için de daha güzel bir dünya için temelleri sizler atacaksınız. Bizim çözemediklerimizi sizler çözeceksiniz. Okullarınız henüz bitmemiş olabilir, yaşınız küçük olabilir. Gördüğünüz sorunları çözmek için beklemeyin. Geleceğin büyüklerisiniz ama bugünkü hayatımızın ortağısınız. Bu şehrin havasını suyunu birlikte kullanıyoruz, paylaşıyoruz. Henüz oy hakkınız yoksa da söz hakkınız var ve bizim üzerimize düşen bu söz hakkını size tanımak. Çok daha fazlasını hak ediyorsunuz. Ne mutlu ki bana Türkiye’nin ilk çocuk belediyesine sahip çocuklar İzmir’in çocukları oldu. Burası sizin. Burada iklim krizini, yoksulluğu, demokrasiyi, adaleti bütün bunları öğrenecek ve konuşacaksınız. Huzurunuzda bir kere daha söz veriyorum.  Bu ülkeyi daha ileriye taşımak için canla başla çalışmaya devam edeceğim. Ben daima yanınızda olacağım

 
'Yazıklar olsun' demişti... Listeye en baştan girdi!
 
Seçimi kaybettirmişti, listeye girdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZSU'dan Foça'ya 7,2 kilometrelik atık su hattı!
İZSU Genel Müdürlüğü, yeni yerleşim alanlarında etkin atık su hizmetinin ...
Karşıyaka’da Balkan rüzgarı esecek!
Sanatı ve sanatçıyı desteklemek için çalışmalarına yön veren Karşıyaka ...
Menderes'e yeni hayat hattı!
Menderes Belediyesi tarafından toprak sulaması için yeni besleme hattı yapılıyor.
 
Başkan Soyer Kadifekale’de kadınlarla buluştu: Son nefesime kadar yanınızdayım!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kadifekale’de mahalle bostanlarının ...
Adaylık ilanı günü dikkat çeken satış kararı!
İlçe sınırları içerisinde yer alan Ilıca Mahallesi’ndeki taşınmazlarını ...
Zeytin ağaçları koruma altında... Büyükşehir'den çevreci hamle!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından aralıksız sürdürülen Buca Onat ...
 
Menemen'de deve gösterisi heyecanı yaşanacak
Menemen'de, rahvan at yarışı sonrasında Geleneksel Folklorik Deve Gösterisi ...
Karşıyaka'da yerel üretici buluşması!
Zühtü Işıl Meydanı’nda kurduğu tematik pazarlarla üretici ve tüketiciyi ...
Doğruer'den seçim vaadi: Bergama'ya Kınık'ın 3 katı hizmet yapacağım
Bergama Belediye Başkanlığı Adaylığının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kent Üzerine: İzmir için yeni ufuklar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Konserve bamyadan zehirlendi suikast zannetti!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva