HABERLER>MENÜLER
16 Mart 2017 Perşembe - 11:51

Günün menüsü

Bugün sizlere günün menüsü olarak brokoli çorbası, dil peynirli sigara böreği, etli kabak dolması ve elma kompostosu tarifi verdik… Şimdiden afiyet olsun…

Günün menüsü

BROKOLİ ÇORBASI

MALZEMELER:
500 gr. brokoli
2 adet pırasa
3-4 kaşık sıvıyağ
100 gr. krema
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI:
Brokoli ve pırasayı ayıklayıp robottan geçirin küçük parçalar haline getirin. Sıvıyağ da pırasaya tuz ekleyip biraz kavurun. Sonra brokoli ekleyin. Tekrar kavurun. Üzerine 6 bardak su ilave edilip, 3-4 dakika. düdüklü tencere de pişirin. Ateşten aldıktan ve kapağını açtıktan sonra bir müddet soğumaya bırakın. Daha sonra içine kremasını ekleyin, el blenderi veya mikserle iyice karıştırın. (Dilerseniz karabiber de ekleyebilirsiniz)

DİL PEYNİRLİ SİGARA BÖREĞİ

MALZEMELER:
2 adet yufka
1 ufak paket dil peyniri
2 adet domates
Çok az karabiber
1 çimdik tuz
Kızartmak için yeterince sıvıyağ

HAZIRLANIŞI:
Yufkalar 8'e bölünür. Diğer taraftan domateslerin çekirdekleri ve kabukları çıkarılıp, ufak küpler halinde doğranır. Dil peyniri yarım parmak kalınlığında uzun olarak kesilir. Domatesin içine 1 çimdik tuz ve karabiber ilave edilir ve yufkaların geniş kısımlarına bir adet dil peyniri, 1 kaşık kadar domates harcından konularak yufkaların ilk önce yanları kapatılır (domatesin yağa akmaması için). Sonra sigara böreği şeklinde sarılır. Yufkanın ucu suya batırılarak açılmaması sağlanır ve kızgın yağda her iki tarafı kızartılır. Kızardıktan 1-2 dakika sonra yenmesi tavsiye olunur.

ETLİ KABAK DOLMASI

MALZEMELER:
1kg kabak
300gr kıyma
2adet soğan
1fincan pirinç
3adet domates
1tutam dereotu
2kaşık sıvıyağ, tuz

HAZIRLANIŞI:
Kabakları kazıyıp içlerini çıkarın, pirinci yıkayın. Bir kapta 1kaşık yağı kızdırıp 1soğan ile kıymayı kavurun; pirinci, dereotunu ekleyin 1fincan da su katarak pişirin. Bu harcı kabakların içine doldurup tencereye dizin. Ayrı bir kapta yağ kızdırıp kalan soğanı kavurun, domates ve su katıp pişirin; bu sosu da kabakların üzerine gezdirip tenceredeki suyu ayarlayın ve orta ateşte pişirin.

ELMA KOMPOSTOSU

MALZEMELER:
5adet elma
2bardak şeker
5bardak su
2damla limon suyu

HAZIRLANIŞI:
Elmaların kabuklarını soyarak çekirdeklerini çıkarın ve dilimlere ayırın. Bir kapta suyu kaynatıp limonu damlatın, kaynayan suya şekeri ilave edip karıştırın. En sona elmaları ekleyin. (Bu arada elmaların kararmaması için soğuk suda bekletebilirsiniz) 5-10dk haşlayıp ocaktan alın ve soğutun.

 
Günün menüsü
 
Günün menüsü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Mart 2017 Perşembe 13:15

"Brokoli ve pırasayı ayıklayıp robottan geçirin küçük parçalar haline getirin. Sıvıyağ da pırasaya tuz ekleyip biraz kavurun. Sonra brokoli ekleyin." Brokoli ve pırasa robottan sanıyorum ayrı ayrı çekilecek.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Günün menüsü
Bugün sizlere günün menüsü olarak sebze çorbası, kıymalı patates, etli ...
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva