HABERLER>DÜNYADAN
8 Mayıs 2019 Çarşamba - 08:18

Güney Kıbrıs'tan 'seri katil' özrü

Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, Milli Muhafız Ordusu (RMMO) subaylarından 'seri katil' teğmen Nikos Metaksas'ın 2'si çocuk 5'i kadın 7 kişiyi öldürmesi üzerine görevden aldığı Emniyet Genel Müdürü Zaharias Hrisostomu'nun yerine Genel Müdür Yardımcısı Kipros Mihailidis'i atadı. Mihailidis, özür diledi.

Güney Kıbrıs tan  seri katil  özrü

Mihailidis'i, Rum Başkanlık Sarayı'na davet eden Anastasiadis, yaptığı konuşmada, "Hukuğun üstünlüğünü koruyacak şekilde görev yapmalısınız. Suça karşı sıfır tolerans gösterilmeli" dedi.

"Son günlerde ortaya çıkarılan acımasız, iğrenç ve benzeri görülmemiş suçlar herkesi şok etti" diyen Milhailidis de, "Kurbanların ailelerinden samimi şekilde büyük bir özür diliyorum. Üzüntülerimi ve öfkemi ifade etmek istiyorum. Savunmasız ve masum ruhları korumakta başarısız olduk" dedi.

Önceliğinin organize suçu önlemek olduğunu kaydeden Mihaidis, polisin tarafsız, profesyonel, ırkçı tavır sergilemeksizin vatandaşlarla iletişimde olacağını söyledi.

DALGIÇ AĞLADI: BU NASIL YAPILIR?
'Kırmızı Göl'de çalışmaları takip eden Rum İtfaiye Müdürü Marcos Tragkolas de basına açıklamalar yaptı. Göldeki görüş açısı nedeniyle ve hava koşullarının zorluklarının olduğunu anlatan Tragkolas, dalgıçlarla yapılan diyalogları da anlattı.

Rum İtfaiye Müdürü Tragkolas, 8 yaşındaki Elena Natalia Bunea'nun cesedinin bulunduğu anlarla ilgili şunları söyledi: "Dalgıçlar arama yaparken sürekli konuşuyoruz. İspanyol olan dalgıcımız en son cesedin bulunmasında, küçük bir bavula dokunduğunu söyledi. Biz hemen bebek olduğunu fark ettik. O anda hem dalgıç, hem de bizler duygusal bir an yaşadık. Dalgıcımız ağlamaya başladı, bu nasıl yapılır diye."

Rum itfaiye ekipleri, 'Kırmızı Göl'de üçüncü cesedi arama çalışmalarını sürdürüyor. Gölde yapılan çalışmalarda robot kameralar ve analiz için teknik ekipman bulunuyor.

Gölde 30 yaşındaki Filipinli Maricar Valdez Arquiola'nın cesedi olabileceği belirtildi. Rum kaynaklar, Maricar Valdez Arquiola'nın bavulda değil, bir taşa bağlanmış şekilde göle atıldığı üzerinde duruyor.

OLAY
Ada'nın gündemini oluşturan cinayetler serisi, 15 Nisan pazartesi günü Mitsero köyünde bulunan eski maden ocağında saat 15:00 sularında bölgeyi gezen iki turist tarafından çürümüş bir kadın cesedinin bulunmasıyla ortaya çıkmıştı. Rum basını, Güney Kıbrıs'ta 32 kadının kayıp olduğunu; bu kadınlarla ilgili geniş çaplı araştırma başlatıldığını duyurmuştu. Şu ana kadar 5 kadın ve 2 çocuğu öldürdüğü belirlenen Metaksas'ın, Rum polisine verdiği ifadesinde, "askerde aldığı eğitimler sayesinde kadınları rahatlıkla öldürdüğünü itiraf ettiği" kaydedilmişti. Metaksas, polise, "Yakalanmasaydım, kadınları öldürmeye devam edecektim" demişti. (DHA)

 
Tarihi maç... Barcelona darmadağın!
 
Bir kavanoz bala aldıkları araba göz kamaştırıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediye başkanına kedi saldırısı: 100 dikiş atıldı!
Belediye binasında bir kedinin saldırdığı belediye başkanı, vücudunun ...
İşte en uzun oruç tutulan kent
İslam alemi için kutsal ramazan ayında dünyanın farklı yerlerindeki Müslümanlar ...
Öldüren seçim: Sayı 500'ü geçti!
Endonezya Seçim Komisyonu, 17 Nisan'da yapılan devlet başkanı ve milletvekili ...
 
ABD'den İran'a uçak gemili mesaj
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, İran'a mesaj vermek ...
Darbeci vekillerin dokunulmazlığı kalkıyor
Venezuela’da 30 Nisan’da başarısızlıkla sonuçlanan askeri ve sivil kalkışmaya ...
Moskova'da uçak inişte alev aldı: 41 kişi öldü!
Rusya'nın başkenti Moskova'da havalimanına iniş yaparken alev alan uçaktaki ...
 
Netanyahu'dan 'katliama devam' talimatı!
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'ye yönelik askeri harekata ...
Maduro’dan orduya: ABD müdahalesine hazır olun
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro dün askeri birliklere hitaben ...
NATO: Türkiye ile dayanışma içindeyiz
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Zorlu güvenlik sınamalarının olduğu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva