HABERLER>GÜNCEL
21 Mart 2017 Salı - 17:59

Gündoğdu'da gergin Nevruz: 30 gözaltı

İzmir'de HDP'nin düzenlediği nevruz kutlaması, Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda yapıldı. Kutlamalarda polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Polisin gün içerisindeki kontrollerinde de 30 kişiyi gözaltına aldı.

Gündoğdu da gergin Nevruz: 30 gözaltı

İzmir'deki nevruz kutlamaları Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda yapıldı. Meydanın bulunduğu sokakları trafiğe kapatan polis, alana gelenleri kontrol noktalarındaki aramalardan sonra içeriye aldı. Kutlamaya gelenlerin belirlenen pankartlardan başkasını içeriye almalarına polis izin vermedi, el koydu. Ayrıca yaklaşık 1500 polis de meydanın çevresinde ve belirlenene noktalarda sıkı önlem aldı, kuş uçurtmadı. Drone'la da kontroller yapıldı. Ayrıca Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı'na bağlı botlarla denizde önlem aldı. Polis helikopteri de havadan denetimlere katıldı. Alandakiler, PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan attıkları zaman kürsüdeki komitesi üyeleri sık sık uyardı.

NEVRUZ ATEŞİ YAKILDI
İzmir'deki nevruz kutlaması, HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve parti yöneticilerinin, meydandaki ateşi yakmasıyla başladı. Halen tutuklu bulunan HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın mesajlarını, HDP İzmir il eş başkanları Mahfuz Güleryüz ile Gülay Bilici okudu. 'Barış anneleri' adına Perihan Kortağ ve 2015 Kasım seçimlerinde İzmir'den milletvekili adayı olan Mülkiye Birtane'nin Kürtçe yaptığı konuşmadan sonra sanatçı İlkay Akkaya, sahne aldı. İlkay Akkaya, söylediği şarkılarla alandakileri coşturdu.

Halkların Demokratik Kongresi eş sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit'in ardından ise İzmir Milletvekili Kürkçü, konuşma yaptı. Nevruzun Türkiye'nin bütün halkları için tarihi önemde olduğunu söyleyen Ertuğrul Kürkçü, şöyle konuştu:

"Türkiye halkları bir kere daha özgürlüğe, barışa, adalete eşitliğe uyandı. 16 Nisan'da Türkiye'ye faşizmden önceki son çıkışı göstermek içini buradayız. Otoriterlikle karşı karşıyayız. Bir diktatörlük ile karşı karşıyayız. Bu zumlu kabul etmemiz değil onu kutsamamız isteniyor. Bunu kabul edebilir miyiz? Türkiye'nin hiçbiri demokrat emekçi, işçi, kadın genç bunu gönüllü olarak benimseyemez. Her şeyimizi kaybedebiliriz. Özgürlüğümüzü, birikimlerimizi kaybedebiliriz. Ama asla onurumuzu kaybetmeye razı olamayız. 17 Nisan'da yeni bir demokratlaşmanın yeniden açabiliriz. İki yıldı Türkiye halkları kürtlere aleviler, her yer herkes 15 Temmuz'dan beri ağır zulüm altında inliyor. Zulümün en büyüğünü kürtler yaşadı. Kürtler bu nevruzda özgürlük eşitlik için buradayız dediler. Tayyip Erdoğan'ın ve ortaklarının referandumu kaybedecekleri çoktan belli oldu. Türkiye halkları hayır demekte kararlılar. 20 gün var bizim sandıklara sükunet içinde halkları taşımamız gerekir. Tarihin gidişi halkların kendi kendini yönetmesi özgürlüğün üzerindedir. Bunu yaparsak Türkiye çağdaş uygarlık denen seviyeye yaklaşır. Yönetenler, Türkiye'yi zulüm diyarına sürüklemek istiyorlar." 

30 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
İzmir’de Gündoğdu Meydanı’ndaki nevruz kutlamasının son ermesinin ardından kalabalığın dağılımı sırasında şüpheli görülen 5 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Polisin gün içerisindeki kontrollerinde de yasak afiş ve fotoğraf taşıyan 25 kişiyi gözaltına aldığı açıklandı. Toplam 30 kişinin sorguları sürüyor.(DHA)

 
Koşucular Selçuk'taki parkurlara hayran kaldı
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Al Sabah'ı resmi törenle karşıladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir merkezli 'Gölbaşı-9' operasyonu: 11 gözaltı
Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında "Gölbaşı-9" ...
Dink cinayeti soruşturmasında 6 gözaltı
Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen ...
Türkiye'yi sarsan satanist cinayetinde karar
İstanbul Ortaköy Mezarlığı'nda 1999 yılında 17 yaşındaki Şehriban Coşkunfırat'ı ...
 
İzmir'de kahreden intihar: Kız arkadaşının evine gitti ve...
İzmir'in Torbalı ilçesinde, 45 yaşındaki Ali Yağızoğlu, kız arkadaşının ...
İzmir Barosu'nda 'Adem-Havva' videosu depremi!
İzmir Barosu tarafından referandum seçimleri ile ilgili hazırlanan ‘hayır’ ...
'Darbede var mısınız yok musunuz?' diye sormuş
İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin görülen davada tutuklu sanık ...
 
Ahmet Nesin hakkında yakalama kararı
Özgür Gündem gazetesinin genel yayın yönetmenliğini üstlendiği tarihteki ...
İzmir'de uyuşturucu operasyonu
Karabağlar ilçesinde düzenlenen operasyonda 10 kilogram 500 gram esrarla ...
MÜFED'ten 'Kahraman Polis' Sekin'in ailesine ev
Müteahhitler Federasyonu (MÜFED), İzmir Adliyesi'ne yönelik PKK'lı teröristlerin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva