HABERLER>POLİTİKA
17 Mayıs 2013 Cuma - 21:40

Günay’dan 'hassas' vurgu: İzmir şifreleri

AK Parti Konak İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir’in hassas çizgilerine vurgu yaptı. Kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyeceklerini ifade eden Günay, “Konak’ta, Karşıyaka’da Urla’da çok dikkat edeceğiz. Bizim amacımız insanlarımızın yaşam standardını yükseltmek” dedi. Milletvekili Hamza Dağ da CHP’ye acıdığını söyledi

Günay’dan  hassas  vurgu: İzmir şifreleri

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ- Kültür ve Turizm eski Bakanı AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Konak İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Toplantıda partililere seslenen Günay, İzmirlilerin ‘yaşam tarzına müdahale olur mu’ düşüncesi ile ilgili konuştu. Günay, “Konak’ta biz geçen seçimde ivmeyi yükselttik. Biz Konak’ta yaşayan insanların yaşam tarzlarına saygılı olduk. Nasıl bizim tarzımız ile eleştiri yapıldığında hoşlanmıyorsak diğerleri de hoşlanmıyor. Özellikle Karşıyaka’da, Urla’da, Konak’ta, Narlıdere’de buna dikkat edeceğiz. AK Parti olarak kimsenin yaşam tarzına müdahale etmiyoruz. Biz topyekun yaşam kalitesinin artmasını istiyoruz. Daha güzel altyapı olsun, hastane, ulaşım yolları olsun diliyoruz. Herkes dilediği gibi yaşasın. Kesinlikle karışmayız” dedi. 

- Yine ezber bozdu: Çelenk çıkışı
 
 
Konuşmasında yerel yönetimleri de eleştiren Günay, kente bir zihniyet değişimi yapacaklarını söyledi. Günay, “Partimizin adı AK Parti, açılımı Adalet ve Kalkınma Partisi anlamı da hürriyet, adalet ve bereketi ülkemize getirmektir. Kollarımızı sıvayacağız ve 10 aydan geriye sayacağız. Ardından altı ay kala adayları göreceğiz. İzmir’de yerel yönetimleri değil zihniyeti değiştireceğiz. İzmir’in gelişmesini, ilerlemesini, kendisini savunmasını engelleyen arkadaşlarımızı teşekkür ve alkışlarla uğurlayıp yeni arkadaşları getireceğiz. İzmir’in tepeden bakan ‘sen de kimsin’ diyenleri değil onlara hizmet edenlere ihtiyaçları var. Halka hizmet etmeyi şiar edenleri göreve getireceğiz” dedi. Konuşmasında “yakın gelecekte daha sık bir araya geleceğiz” diyen Günay, seçimler için “10 yıl 10 ay var” ifadesini kullanınca İl Başkanı Ömer Cihat Akay’dan uyarı geldi. Günay’a “Yıl değil ay var” deyince Günay da, “ Biz parti olarak 10 yıldır iktidardayız. 10 yıl sonra halen burada konuşuyorsam beni buradan indirin. Gençler ülkeyi yönetsin” ifadelerini kullandı. Günay ayrıca üye sayısının nitelikli, parti için çalışan kişilerden oluşmasını da istedi.
 

TARİH YAZACAK
Türkiye’nin mali yapısından bahseden Günay, İMF’ye ödenen son taksiti hatırlattı. Günay, “Başkasından borç alan başkasından talimat alır. Türkiye’nin üzerinden mahcubiyeti kaldıran hükümet bir devrim gerçekleştirdi” dedi. Günay , “Bu günün dışında İzmir’in kurtuluşu için hayatını kaybeden Hasan Tahsin’in yıl dönümüdür. İzmir, vatan için ilk adımı atan vatan parçasıdır. Bir takım darbecilerin mühendislik çalışmaları ile değil sadece hak ve halktan destek alarak bu ülkeyi yönetiyoruz. Bu zamana kadar verdiğimiz hiçbir sözden geri durmadık. Türkiye’nin üzerindeki karabasanları kaldırdık. Ülke laik, sosyal bir hukuk devleti oldu. Herkesin çocuğunun önüne okul araç gereçleri koyarak sosyal devletin ilk adımını attık. Hastanelerin kapısı herkese açtık. Bizim bir şey daha yapmamız gerekiyordu. Tüm ülkede iç barışı sağlamamız, renkleri, güzellikleri soldurmamız gerekiyordu. Nasıl bir orkestra aynı şekilde çalıyor, kilim üzerinde renkler uyumlu olmuşsa bizim de birlik için çalışmamız gerekiyordu. Bunun için gayret gösteriyoruz. Bu durum ülkenin borcunu ödemekten önemli bir projedir. Bu yüz yıla damgasını basacak bir konudur. Nasıl geçen yüz yılda Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduysak bunu başardığımızda tarih yazacaktır” dedi
 

KİMSEYE BİR ŞEY VERMEDİK
Ülkede barışın kurulması gerekirken insanların birbirini incittiğini anlatan Günay, “Herkes istediğini söyleyecek. Alevi misin, Türk müsün, Kürt müsün, Çerkez misin?. Önemli olan insan olmak. Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşı olmak yetmez mi? Kimse nerede doğacağını seçemiyor ki. Bu övünç ve yergi meselesi değildir. Kim öne çıkacak,g eri çekilecek yaptıkları ile bellidir. Kesinlikle etnik kökenlere bakılmaması gerekir. Bizim inancımız budur. Biz 2009 yılında da bunu yapmaya çalıştık. Birden bire insanlar silah bırakıp niye gitti? Onların tarlasını kuruttuk. Yol, hastane, hava limanı yaptık. Bunlar eskiden yoktu ve inkar ediliyordu. İstismarı adım adım kaldırdık. Artık ellerindeki silaha baka baka, kös kös Türkiye sınırının dışına çıkmaktan başka çaresi kalmadı. Bu ülkeye tekrar dönmek isteyenler ellerine silah değil buğday başağı alarak gelecekler. Geçen yaz fidan gibi çocukların cenazelerine gittik. Bir gurup bu durumdan oy devşirmeye çalışıyordu. Biz acımızı kalbimize gömdük. Acıyı göğsümüzde sakladık. Bakın birkaç ay geçti. Sükunet içinde sorunlar çözülüyor. Bu gerginliklerden medet umanlar var. Silah satanlar vardı. Uyuşturucu tarlalarını bile yok ediyoruz. Sürece destek bana göre yüzde 80’i buldu. Bunun karşılığında kimseye bir şey de verecek değiliz. Biz sadece geçmişte yapılan inkarcılığı ortadan kaldırıyoruz. Biz ‘sen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşısın’ diyoruz. Kimin ne kökten olduğu aramızda tartışma konusu olmamalıdır. Bizim bayrağımız, vatanımız, milletimiz birdir. Herkesin kendi kimliğini özgürce ifade etmesi dışında kimseye ödün vermiyoruz. Yanlışlar üzerinden yürümeye devam edenler çalışmalarını sürdürüyor. Hayır. Biz kesinlikle bu durumu bozacağız ve barışı, birliği inadına kuracağız” diye konuştu.
 
Günay konuşmasında Hatay Reyhanlı’da yaşanan patlama nedeniyle de ülkenin tuzağa düşmemesi gerektiğini söyledi.
 
CHP’YE ACIYORUM
AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, parti olarak sorunları halının altına sürmediklerini söyledi. Dağ, “Askeri vesayeti tarihin çöplüğüne gönderdik. Artık sivil siyasetçiler var. Sivil siyaseti hazmedemeyenler şu anda tendi ülkelerini şikayet ediyorlar. Kendi milletinden şamar yiyenler dış ülkelerden şamar yiyorlar. Ben CHP’li milletvekillerine acıyorum. Böyle bir genel başkandan Allah onları korusun. Biz onlara kızmayalım onlar için ‘Allah onları böyle bir genel başkandan kurtarsın’ diye dua edelim. Bundan önce sürekli eleştirdiler ve ‘ordu göreve’ dediler. Benim bildiğim İzmir Ege Bölgesi’nin lokomotifidir. Miting yaparsanız burayı da yaparsanız. CHP genel başkanı ya Aziz Kocaoğlu’nu ya da İzmir’i gözden çıkartı. Buradan bu anlaşılıyor. Bütün siyasi partiler İzmir’in lokomotif olduğunu bilir. Sürekli şamar yiyen CHP yoluna yalpalayarak gidiyor. Bu araç böyle giderse Aydın’a ulaşmaz. Yolda kaza yapar. Biz uyarıyoruz. Kendisine çeki düzen versin. Milleti okusun. Milletin dediklerine kulak versin” dedi.
 
BAHÇIVANDA SORUN VAR
Çözüm sürecine vurgu yapan Dağ, “Bu süreçte ana muhalefet partisinin desteğini göremiyoruz. Bundan önce ‘buyurun beraber çözelim’ dediğimizde çark ettiler. Bu meseleyi de muhalefet destek vermese çözeceğiz. Bizim İzmirlilerden isteğimiz var. Yıllardır burada yaşıyoruz. Bu can bedende olduğu sürece burada olacağız. Hizmet işinde sorun var. Fabrikanın bahçıvanında sorun var. Size iyi bir bahçe sunmayan bahçıvanları değiştirin. Yeni hizmetçiler alın. Biz size bahçıvan olmaya, hizmetçi olmaya razıyız, hazırız. Burası kimsenin kalesi değil. Başka düşüncemiz yok. Tek gayemiz hizmettir” diye konuştu.
 
KONAK BİR NUMARA
Konak İlçe Başkanlığı’nın teşkilat içinde ‘amiral’ görev aldığını anlatan İl Başkanı Ömer Cihat Akay, “Konak İzmir’in vücuda kan pompalayan kalbidir. Yaptığı çalışmalarla birlikte bir numara haline gelmiştir. İzmir’de 19 Nisan’dan bu güne kadar yapılan üye kayıtlarının yüzde 50’sinden fazlası Konak’ta yapılmıştır. Bu da gurur duyulacak bir konudur. Dört gün önce Türk siyasi halinde 14 Mayıs 1950 diye bir tarih vardı. Çıkıp ‘yeter söz milletin’ diyen bir Demokrat Parti kuruldu. Bu tarihe 14 Mayıs 2013 tarihi eklendi. İMF kamburu ülkenin sırtından atıldı. Ekonomik bağımsızlık artık oluştu. Türkiye’ye ekonomik yönden kök söktüren IMF’yi gönderdik. Kısa zaman sonra 19 Mayıs’ı kutlayacağız. Kurtuluş Savaşı’nın bittiği, bayrağın göndere çekildiği kentte siyaset yapmak bize daha büyük şevk veriyor. 2014 hedefimiz bellidir. Amacımız, AK belediyecilik bayrağını Konak Belediyesi’nin burçlarına dikmektir” diye konuştu.
 
İLÇEDE BİRLİK VE BERABERLİK VAR
AK Parti Konak İlçe Başkanı Yaşar Ötnü konuşmasına Hatay Reyhanlı’da gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybedenleri anarak başladı. Konak İlçe olarak yerel seçimlerde başarılı olmak istediklerini anlatan Ötnü, “Başarılı olmak için önce inanmanız lazım. Yarısını hallettik. Seçimlerde başarılı olabilmemiz için birlik beraberlik içinde hareket etmemiz gerekiyor. İlçemizde birlik ve beraberlik var. Birlik ve beraberliği sağladıktan sonra işin yarısı gereken çalışmayı yapmaktır. İnşallah o çalışmaları da yapıp başarılı olacağız” dedi. Ötnü, Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya’nın “önce aile olmamız” lazım sözlerinin önemini hatırlattı.
 
Ötnü, sandık bazlı çalışmalarda çok fazla yol alamadıklarını ifade etti. Ötnü, “Partimizde birlik ve beraberlik içinde olma daha önemliydi. Onun için çalıştık. Mahallelerde toplantılar yapıp, ev ziyaretlerini yapıyoruz. Partimize oldukça yoğun katılımlar var. Bir eksiğimiz var. Yaptığımız çalışmaları evrak bazında raporlayamıyoruz. İl Başkanlığımızın Bayraklı’ya taşınmasından sonra yalnız kaldık. Yükümüz arttı. Bundan şikayetçi değiliz. Günde ortalama 50 ziyaretçimiz geliyor. Ben şanslı bir insanım. Kadir gecesinde doğdum. Şansım halen devam ediyor. Sizin gibi teşkilat mensuplarıyla çalıştığım için, sizin başkanınız olduğum için mutluyum” dedi. Ötnü, 2014 yerel seçimlerinde Konak’ta başarılı olacaklarını söyledi. 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mustafa türedi 18 Mayıs 2013 Cumartesi 13:36

BUGÜN CHP YETKİLİLERİ KENDİNE ŞU SORUYU SORMALIDIR.BUGÜN 26 ŞİRKETTEN EKMEK YİYEN VE BU ŞİRKETLERİN ÖNÜNÜ TIKAYAN BASMANE ÇUKURUNU 15 SENEDİR ÇÖZÜMSÜZLÜGE UGRATAN ZİHNİYETİN KİMLERE HİZMET ETTİGİNİN CEVABINI VERMELİLER.DÜGÜMÜ KESİP YÜRÜRÜM DİYEN YETKİLİ NİYE DURUYOR ACABA YILLARDIR.STATÜKOYLA KİMSEYE FAYDANIZ YOK..BU ŞEHRİN RUHUNU DONDURDUNUZ..SELAM OLSUN EMEKÇİLERE,KAHROLSUN OLİGARŞİK ZİHNİYET VE ATALET.....

Yorumu oyla      11      5  
İzmirl'i vekillere ithaf olunur... 18 Mayıs 2013 Cumartesi 10:31

Sayın Hamza Dağ siz İzmir'in Vekili değilmiydiniz? İzmir'in hakkını ne kadar savundunuzda Kendinizde konuşma hakkını buluyorsunuz. İzmirin verdiği vergi 33 İzmire geri dönüşü sadece 7. Diğer illerle karşılaştırdığınızda sonuncu durumdayız.Vergiyi İzmir ödemiş diğer iller yemiş. Ayıptır ayıp. Biz sizi meclise sadece el kaldırın diye yollamadık. İzmir'in hakkını koruyun diye yolladık.....

Yorumu oyla      14      5  
35 18 Mayıs 2013 Cumartesi 10:21

Günay İZMİR'e çok yakışır

Yorumu oyla      16      8  
ahmet tok 18 Mayıs 2013 Cumartesi 10:05

artık izmir ön yargılarla hissi davranmıyor en azından kılıçdaraoğlu sayesinde daha rahat görebiliyor çözümleri bu chp bu zihniyetle gitttiği sürece akparinin rotası 2053 kadar şaşmaz yaşa varol ey kılıcın oğlu:):):)

Yorumu oyla      16      7  
durmuş bor 17 Mayıs 2013 Cuma 23:25

aziz gider dertler biter,aziz kocaoğlu adayolursa kesin akp kazanır

Yorumu oyla      19      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan 'Esad benzetmesi'ne ne yanıt verdi?
Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun kendisini Esad'a benzeten açıklamalarını ...
Günay’dan İTB’nin TEDAŞ talebine yeşil ışık
AK Parti İzmir Milletvekili ve Kültür ve Turizm Eski Bakanı Ertuğrul Günay, ...
Erdoğan ABD’ye AK Parti Türkiye’sini anlattı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Washington'daki Brookings Enstitüsü'nde ...
 
AK Parti Gaziemir’den TBMM’ye 2B çıkarması
Başkan Telingün ve beraberindeki heyet çeşitli temaslarda bulunduğu Ankara’da ...
Akdağ Harvard'da ders verecek
Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, dünyanın en prestijli üniversitelerinden ...
Günay’dan İzmir’de ezber bozan çelenk çıkışı!
Yoğun bir program için İzmir’e gelen Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul ...
 
Engin’le 1 saat: Miting, seçim, adaylık ve bildiri krizi!
CHP İl Başkanı Ali Engin, Radyo Pause’ta yayınlanan Egedesonsöz Programında ...
Başkan Karakülçe patladı: DSP’de kan aramayın!
DSP İl Başkanı Selçuk Karalülçe, partiden 150 kişinin istifa ettiği haberlerini ...
'Balkanlar’dan Sait’e yaylım ateşi: Bizi tehdit etti!
AK Parti’nin ‘Balkan göçmeni’ kimliği ile öne çıkan ismi İzmir Milletvekili ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva