HABERLER>POLİTİKA
10 Haziran 2015 Çarşamba - 10:37

Güler’den sert yazı: 10 maddede seçimde CHP gerçeği

Kişisel blog sayfasında 7 Haziran genel seçimlerini kaleme alan Güler, ‘10 Maddede 2015 Seçiminde CHP’ başlıklı yazısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert sözlerle eleştirdi. Öte yandan TBB Başkanı Feyzioğlu’nun kurultay çağrısına CHP İzmir’den destek geldi.

Güler’den sert yazı: 10 maddede seçimde CHP gerçeği

CHP’den yılın ilk ayında istifa eden İzmir Eski Milletvekili Prof. Dr. Birgül Ayman Güler’den çarpıcı bir seçim değerlendirmesi geldi. Kişisel blog sayfasında 7 Haziran genel seçimlerini kaleme alan Güler, ‘10 Maddede 2015 Seçiminde CHP Gerçeği’ başlıklı yazısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert sözlerle eleştirdi.  

İŞTE O YAZI
 
1-"2011'e göre %1, 2014'e göre %3 kaybedeceksin; sonra "demokrasi kazandı" deyip hezimetin hesabını vermeden koltuğa gömüleceksin.. Ne demişler? "Kelin utanacağı, başı açılıncaya kadarmış"!
 
2-Bu seçimde seçmen sayısı 4,2 milyon kişi arttı (%8)... CHP oyundaki artış 319 bin... Bu durumda;
%25 oy alan partinin 1 milyon yeni seçmeni kendine çekmesi gerekmez miydi? Başarı nerededir?
 
3-Demokrasi, "fırsattan ganimet elde etmek" rejimi mi? Seçimde hezimet, sonuçtan ganimet... Oylar düşmüş, zafer yok! Zafer yokken ganimet kapmaya kalkarsan, bir esaretten öbür esarete düşersin. Bütün mücadele "tayyip esareti" yerine "piyasalar esareti"ne düşmek için miydi?
 
4-İstanbul'a bakalım,
2011'e göre:İstanbul -1. Bölge: AKP -9, CHP -1 düştü; MHP 0,5 arttı. HDP bölgeden 11 aldı
İstanbul -2. Bölge: AKP -1, CHP -1,4 düştü; MHP 2 arttı, HDP bölgeden 12 aldı
İstanbul -3. Bölge: AKP -9, CHP -4 düştü; MHP 1,5 arttı; HDP bölgeden 15 aldı.
* Sonuç: "HDP oy artışı AKP'lidir."
 
5-İzmir'e bakalım:
AKP -10 düştü; CHP %45'te korundu; MHP 3 ve HDP 7 arttı.
AKP'nin -10'u nerede? ... 3 MHP'de, 7 HDP'de....
CHP HDP'ye kaydı?! Nasıl yani?
Eğer öyleyse AKP'nin kayıp oyu nereye gitti?
 
6-Diyarbakır'a bakalım:
2011'de AKP %33 idi, CHP %2,2 idi, bağımsızlar %60 üstü.
2015'te AKP %14'e düştü, CHP %1'e indi, HDP %80 oldu.
* HDP'nin oyları nereden kaymış? * Sonuç: HDP oyları, AKP'lidir.
 
7-Tunceli'ye bakalım:
2011'de CHP %56, Bağ. %23, AKP %16, MHP %2
2015'te CHP %20, HDP %61, AKP %11, MHP %6
* AKP -5, CHP -36 düştü. MHP +4, HDP 38 arttı....
* Sonuç: CHP genel başkanının oyu hdp'yedir.
 
8-Sonucum şudur:
CHP'deki yönetim kliği, genç seçmenin yüzde 10'una bile ulaşamadığından belli olduğu üzere, CHP iktidarını hedeflememiştir. Klik, HDP'li ganimetten pay almayı hedeflemiştir. Buna karşın CHP seçmeni kliğin hedefini reddetmiş, aklı ve yüreğinde karmakarışık duygularla, sandıkta, kliğe rağmen partisine oy vermiştir.
 
9-CHP'deki yönetim kliği, AKP ile koalisyon için telaşlı bir gayrette.
"Piyasalar" yine sahnede; tekelci medya zaten baş rolde; Almanya gibi, dinsel-demokrat ile sosyal-demokrat koalisyonu, ne güzel! diyorlar. Taraf'laşmış cmhriyet gastesi dış sesleri içeriye taşıyıp duruyor. Kem.derviş zaten ben bakan olurum demişti.. Ama bana öyle geliyor ki, ufukta AKP-MHP koalisyonu var.. Yönetim kliği için pek kötü bir haber. o zaman ganimetçi kliğe diyecekler ki: fol yok yumurta yok, çök tavuğum çök!
 
10 - Hepsinin özeti:
CHP seçmeni stratejik falan değil, Atatürk'ün partisi diye gördüğü partisine sadakat ile oy kullandı. Stratejik davranan, yönetici kliktir: partili seçmene söz geçiremedi, ama partinin yükselmesini ve yeni seçmenle buluşmasını önledi. Klik şimdi ganimetten pay kapma derdinde. Koalisyon ortağı olursa nefes alma süresini uzatır; olamazsa nefesi o anda kesilir. Ama iki durumda da güzelim partiye ve Türkiye'ye zararı, hesabı zor verilecek kadar büyüktür."



FEYZİOĞLU’NUN KURULTAY ÇAĞRISINA İZMİR’DEN DESTEK
Öte yandan CHP’de ulusalcı kanadın seçim sonrası eleştirilerine Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun kurultay çağrısı damga vurdu. Feyzioğlu sonuçları başarısız bularak ‘büyük kurultay’ın toplanması gerektiğini ifade ederken İzmir’den destek geldi. CHP İl Başkan Yardımcısı Berk Ulusal, sosyal medya hesabına Feyzioğlu ile birlikte çektirdiği fotoğrafı koyarken paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Şaka gibi… Ülke genelinde 24.9 oy alıyoruz oylarımızı ve milletvekili sayımızı düşürüyoruz davul-zurna ile halay çekiyoruz. Biraz daha oy kaybına uğrasak kına gecesinden düğüne geçeceğiz herhalde.
Siyaseti koltuk hırsı için yapanlara hep üzülmüşümdür. Sayın Genel Başkanımıza o tarihi hatayı yaptıranlar beykoz konaklarında ve lüks yatlarda kendi çıkarları için viskilerini yudumlarken vefakar örgüt emekçileri simitle karnını doyurma çabası içinde.
CHP gelenekleri olan toplum tarafından kabul edilmiş ve subap görevi gören Son derece önemli bir partidir. Bunun bilincinde olmayan polit büroculara teslim edilemeyecek tarihi sorumluluğu olan bir siyasi parti bugün maalesef polit bürocuların şahsi çıkarlarının malzemesi olmuş durumda.
Velev ki AKP ile koalisyon yapıldı bir daha küllerinden doğacak gücü kalacak mıdır? Ana muhalefet görevini HDP üstlendiği zaman( mecazen) SOL un toparlayıcısı olarak söz hakkı kimde olacaktır çok merak ediyorum.
Olası bir erken seçimde bu halk bu ekonomik göstergelerden dolayı CHP' ye şans tanır mı? Partimiz ayakları yere sağlam basan bir duruş sergilemeli ve kendi iktidar kararlılığını ortaya koymalıdır.
Son dönemlerin en başarılı seçim propagandasına ve çalışmasına rağmen oy düşüşü yaşanıyorsa, bunu nasıl izah ederiz. Bu bir güven eksikliği değil midir? (Sandıklara baktığınız zaman HDP' ye giden oyların büyük bir bölümü AKP' den gitmiştir, boşuna buna sığınmayın)
Bu güven bunalımından çıkmanın en mantıklı yolu Büyük Kurultayı toparlayıp yeni bir vizyon ortaya koymaktır. Böylece halkın güven duymadığı bir yönetimden kurtulmuş ortaya bir vizyon koymuş oluruz.
Siyasete bugün için değil makro ölçüde bakın. Şahsi çıkarlarınıza CHP 'yi alet etmeyin.
14 senesini partide harcamış bir partili olarak bunları söylemek hakkımdır.
Söylenecek o kadar çok şey var ki...”

 
Karşıyaka'nın drama kursiyerleri profesyonellere taş çıkarttı
 
İzmir’de Fırıncılar Odası’ndan Ramazan çağrısı
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sedat 11 Haziran 2015 Perşembe 02:34

izmir halkı kendi iradesiyle sandığa gitmiştir parti örgütleri kendine mal etmesin

Yorumu oyla      11      6  
Nedim Atilla 10 Haziran 2015 Çarşamba 22:41

Köşede cevap verecek kadar sabırlı değilim. Ve köşe pek kıymetli. Hanımefendinin ve diğer "raciste" arkadaşların düşüncesine uygun Vatan Partisi var. Bilmiyorum başayımkaları da vardır belki ama sosyal demokrat CHP'de bu düşüncelere yer olmadığı kanısındayım

Yorumu oyla      12      5  
uysal 10 Haziran 2015 Çarşamba 19:13

Onbinlerce CHPli gece gündüz seçimlerde çalışmış bir oy için neler çekmişler.Hanımefendiler oturduğu yerden ahkam kesiyor,çok emek verdi ya.

Yorumu oyla      14      7  
kemal 10 Haziran 2015 Çarşamba 12:51

ne dediyse dogru acil olarak istifa etmeli...

Yorumu oyla      17      14  
DÜŞÜN HALKIN YAKASINDAN 10 Haziran 2015 Çarşamba 12:20

İktidarda Kemal KILIÇDAROĞLU olmasa HDP nin oyu dahada artardı. Birgül Ayman GÜLER in zihniyeti CHP nin başında olsa HDP yi % 20 bulurdu. Asıl o zaman ciddi geçiş olurdu. Birgül Ayman GÜLER in zihniyeti Vatan Partisi oyu ortada halen anlamadınız mı. Atatürk bayrak istismarı ile bu işler olmuyor. Herkes saygılı bu değerlere hiç kimsenin tekelindede değil.Halk bıktı bu istismardan.GENEL KURULU DESTEKLEDİĞİNİZ VATAN PARTİSİN DEN İSTEYİN...

Yorumu oyla      26      13  
10 Haziran 2015 Çarşamba 11:45

Birgül Ayman Güler parti üyesi mi? Sayın Feyzioğlu da TBB Başkanı.

Yorumu oyla      24      10  
10 Haziran 2015 Çarşamba 11:44

ne sıfatla birgül ayman güler

Yorumu oyla      27      14  
baytak 10 Haziran 2015 Çarşamba 11:43

lütfen kimse fırsatçılık yapmayın. Eğer KILIÇDAROĞLU yerine başkası olsa CHP açısından sonuç ne olurdu bilemem. Ama ben Kılıçdaroğlu'nun başarısız olduğunu düşünmüyorum. Hükümet kurma çalışmaları sonuçlanmadan KURULTAYA gitmek yanlış olur. CHP iktidar olur veya olmaz hükümet kurulduktan sonra GÜVEN OYU için KURULTAY olmalıdır. GÜVEN OYU ALAMAZSA seçim yapılır.

Yorumu oyla      23      13  
Hür düşünce- 10 Haziran 2015 Çarşamba 11:36

CHP' de ilerideki günler ne gösterir bilinmez Ancak yeni bir yönetim ihtiyacı doğarsa eski milletvekilleri ve yaşlılar bir kenara çekilsin ve sadece yorum yapsınlar. Siyasi partiler de moda genç nesiller, ve doğru olan da budur- Gençlere güvenelim- pek tabii çok iyi tahsil/iş/kültür vs şart-

Yorumu oyla      21      5  
çiğlili 10 Haziran 2015 Çarşamba 11:32

Bu adam hala il yöneticisi mi? Gbaşkana istifa diyeceğine sen önce onun il yöneticisi olma işinden vazgeç. İstifa et! Eyy Sayın Bedri Serter; ihtaç etmeyecek misin bu adamı? En azından il yönetiminden istifasını istemeyecek misin? Gitsin Hüseyin Aslan'ı Çiğli-Bayraklı belediye başkanı yaptırtsın.. Bornovalı olarak kendisi benim ilçem çiğlide değil kendi ilçedinde siyaset yapsın..

Yorumu oyla      19      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demirtaş’tan flaş açıklamalar: Savaşa değil seçime girdik!
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, ülkenin birçok yerinde partilerinin hedef ...
4 isim ön planda: Meclis Başkanı kim olacak?
Hiçbir parti ilk turda seçimi kazanacak çoğunluğa sahip değil. Bu nedenle ...
Koalisyon için sessiz diyalog: İlk temas sağlandı!
Seçimlerin ardından ortaya çıkan sonuç, koalisyon için partilerin temasını ...
 
MHP’de 3 kritik toplantı: Nabız yoklanacak...
MHP yönetimi, partinin 7 Haziran sonrası ortaya çıkan tabloda sergileyeceği ...
Binali Yıldırım'dan Demirtaş'a sert tepki
Seçimlerin ardından sessizliğini koruyan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan ...
Demirtaş: Kirli bir tezgah sahneleniyor
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ...
 
Flaş! Davutoğlu Erdoğan'a istifasını sundu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabuletti. ...
Flaş! Kılıçdaroğlu'ndan erken seçim açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından açıklamada bulundu.
YSK geçici seçim sonuçlarını açıkladı
Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yayımladığı 7 Haziran genel seçimlerinin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva