HABERLER>GÜNCEL
18 Kasım 2013 Pazartesi - 08:50

Gülen’den yeni dershane çıkışı: Sabır istedi!

Fethullah Gülen'den yeni "dershane" açıklaması: Bunlar insan ruhunda öyle marazlardır ki, dimağa musallat olmuş öyle virüslerdir ki, nöronları sarmış öyle rahatsızlıklardır ki, tımarhanelerde dahi tedavisi kâbil değildir.

Gülen’den yeni dershane çıkışı: Sabır istedi!

‘Fırtınalı dönemlerde istikâmet, sabır ve hâcet namazı’ başlığıyla internet sitesinde yayınlanan konuşmasında Gülen, “Yollarımız daraltılsa da biz başkalarına karşı yol daraltmasına kalkmamalıyız. Mızraklara karşı iğne bile kullanmamaya karar vermeliyiz” dedi. Bir önceki açıklamasında “Firavun aleyhinizdeyse doğru yoldasınız demektir” diyen Gülen, bu kez “Çevrenizdeki insanlar Nemrut değil, Firavun değil. Hele secde eden insanlarsa onlara karşı bize düşen şey saygılı olmak ve cennete beraber girme dilek ve temennisinde bulunmaktır” ifadelerini kullandı.
 
Gülen, en son açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
 
MUHALİF RÜZGARLAR ESEBİLİR
''Muhalif rüzgarlar esebilir, çok defa insanları önüne katıp savurabilir. Karakter bakımından zayıf insanlar belli çıkarlar, belli menfaatler mülahazasında hep savrulabilirler. Olup biten bu şeyler karşısında kat’iyen sarsılmama, ye’se kapılmama ve ezilmeme mü’minin şiarı olmalıdır
 
BAZEN BİR FİRAVUNDAN, BAZEN BİR NEMRUT'TAN GELEBİLİR
Fırtınalar hiçbir zaman dinmemiştir; kan seylapları hiçbir zaman durmamıştır; insanların köpüren nefretleri ve kinleri hiçbir zaman dinme bilmemiştir. Bazen bir tirandan gelebilir, bazen bir firavundan gelebilir, bazen bir nemruttan gelebilir, bazen bir Sezar’dan gelebilir, bazen de yanınızda sizinle beraber namaz kılan birisinden gelebilir. Aynı namazı kıldığınız halde namazın içerisinde bir çelme yiyebilirsiniz. Bütün bunlar karşısında duygu ve düşünce açısından sarsılmamak için Allah’ın ipine sımsıkı sarılmak lazım.
 
MINCIKLAYACAKLAR, ÖNÜNÜZÜ KESECEKLER
Mıncıklayacaklar, çuvaldız saplayacaklar, önünüzü kesecekler, gittiğiniz yere gitmenizi istemeyecekler; bazen küfür kaynaklı olacak, bazen haset kaynaklı olacak, bazen hazımsızlık kaynaklı olacak. Bunlar insan ruhunda öyle marazlardır ki, dimağa musallat olmuş öyle virüslerdir ki, nöronları sarmış öyle rahatsızlıklardır ki, tımarhanelerde dahi tedavisi kâbil değildir. Gelin siz de -Allah aşkına- delice hareket eden bu insanlara küsmeyin, gönül koymayın, hatta Allah’a havale etme gibi şeylere bile gitmeyin.

İNCİNSEK DE İNCİTMEMELİYİZ
Değil çuvaldızlara karşı, mızraklara karşı bile iğne kullanmamaya karar vermeliyiz. İğne kullanmama kararlılığı içinde olmalıyız. İncinsek de incitmemeliyiz, kırılsak da kırmamalıyız. Yollarımız daraltılsa da biz başkalarına karşı yol daraltmasına kalkmamalıyız.
 
CİVANMERTÇE DAVRANMAK LAZIM
Sana çuvaldız batırmıyorlarsa, “Onlara iğneyle mukabelede bulunmadım!” demenin bir kıymeti yok. Esas, incitene karşı, rencide edene karşı, oturup kalkıp sizin için kötülük planlayana karşı, yalan diyene karşı ‘yalan’ deme nezaketsizliğine girmeyecek kadar civanmertçe davranmak lazım.
 
KARŞINIZDAKİ İNSANLAR FİRAVUN DEĞİL, DELİ TEKE HİTLER DEĞİL...
Allah Teâlâ, Hazreti Musa ve Hazreti Harun’u (aleyhimesselam), Firavun’a gönderirken, “Yumuşak sözle ona hitapta bulunun, yumuşak bir halle davranın, yumuşak bir düşünceyle karşısına çıkın, incitmeyen sözlerle diyeceğinizi ona deyin” (Tâ hâ, 20/44)  buyuruyor. Sizin karşınızdaki insanlar Nemrut değil, Firavun değil, Sezar değil, İskender değil, Napolyon değil, deli teke Hitler değil… Hele başları yerde secde eden insanlarsa, onlara karşı bize düşen şey hep saygılı olmak, hep takdir etmek, hep tebcille yâd etmek ve Cennetü’l-Firdevs’e beraber girme dilek ve temennisinde bulunmaktır.
 
HACET DUASINI OKUDUM BU ŞİDDETLİ FIRTINALAR KARŞISINDA
Başımı yere koyduğumda, secdelerimde, hep hâcet duasını okudum bu üzerimize gelen şiddetli fırtınalar karşısında. Bizim emeğimiz bunun içinde onda birdir, belki de hiç yoktur. Şimdiye kadar bu meseleye emek veren ne kahramanlar, bir asırdan beri adeta baldıran zehiri yudumlayarak bu meseleyi götüren, zindanlarda ömür tüketen insanlar, dünyada zevk sefa yüzü görmeyen insanlar, memleket memleket sürgüne gönderilen insanlar, hapishanelerde tecride maruz kalan insanlar, defaatle zehirlenen insanlar, “bu da vatan evladıdır” denmeyen insanlar… Bu işin içinde bütün bu insanların emeği vardır.. ve bu emekle meydana gelen şey hep sizin omuzunuzda bir emanettir. “Allahım bu bir emanettir, bize ait de değildir, bize muvakkaten yüklediler bunu. Senin emn u emânın bu işin eskortudur; o olmazsa biz bunu götüremeyiz, bunu Sana teslim ediyoruz Allahım!”
 
BAZI MİYOPLAR, MALİKANELERDE YAŞIYOR OLABİLİRLER
Yeminle söylüyorum size; bu meselenin onda birine zarar vermektense, bir günde on defa ölmeye razıyım; on defa Azrail gelsin, öldürsün beni; bir daha dirileyim, bir daha öldürsün.. yemin edebilirim bu mevzuda; çünkü dünya ile zerre kadar alakam olmadı. Bazı miyoplar, mâlikanelerde yaşıyor diyebilirler. Ne yapalım şaşı baktığından dolayı yanlış görebilir. İbrahim Hakkı Hazretleri “Ağvere olma yakın ki sana eğri bakar” diyor. Ağver Allah’a da eğri bakar, peygambere de eğri bakar, dine de eğri bakar; sadece kendisine doğru bakar, o da kendini doğru görür mü görmez mi?!
 
MUSİBETLERE KARŞI SABIR
Sabredilen konular itibarıyla sabır çeşit çeşittir; ibadetlere devam hususunda sabır, günahlara girmeme mevzuunda sabır ve musibetlere karşı sabır en çok bilinen sabır çeşitleridir Zaman isteyen ve bir vakte bağlı cereyan eden işlerde, “zamanın çıldırtıcılığına karşı sabır” söz konusudur.'''

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
19 Kasım 2013 Salı 11:14

son sözü cemat söyler bu böyledir

Yorumu oyla      11      5  
ENES YALÇIN 18 Kasım 2013 Pazartesi 10:21

Bir cemaatin dershanelerinin ticarethanelerinin kapatılması onlar için neden musibet olur anlamıyorum.Hizmet demiyor muydunuz siz?Özel okullarınız var orada yapın hizmeti,Türkiyenin dört bir yanına kariyer memurları sizin cemaatinizden yerleştirdi ya AK Parti.İşte o zevatla yapın hizmeti.Şimdi mi kötü oldu AK Parti?AK Parti yi cemaatin samimiyetsizlerine peşkeş çekenler utansın.Herkes haddini yerini bilsin bu partiyi Milli görüşçüler kurduğunda bu hizmetçiler siyaset yapmak haram diyorlardı.Tarih yine bizi haklı çıkardı.Gidebilecek kapıları,Ecevitleri olsa hemen gidecekler ama nafile bu çabanız yine seve seve AK Partiye oy vereceksiniz!

Yorumu oyla      11      8  
Işık Dikicigil 18 Kasım 2013 Pazartesi 09:14

ÜLKENİN GÜNDEMİNİ, ERDOĞAN, FETULLAH, BARZANİ, İMRALI BELİRLEMEYE BAŞLADI. DİĞER % 50 DEN SES SEDA YOK.

Yorumu oyla      13      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PKK'ya sıcak karavana skandalı: Şırnak’taki o kaza…
Şırnak Belediyesine ait araç PKK kamplarına sıcak kumanya taşırken uçuruma ...
‘Ankara'nın bağları’ operasyonu: 16 gözaltı
Fatih'te fuhuş yaptıkları ve buna aracılık ettikleri iddiasıyla 16 kişi ...
Af sinyalinin detayları: Cezaevleri nasıl boşalacak?
Erdoğan’ın “Cezaevleri boşalacak” sözü, PKK’nın silahları tamamen bırakılmasıyla ...
 
İzmirli dershanecilerden bilboardlu tepki: Yasak hemşerim!
İzmir Özel Dershaneler Derneği (İZÖDER), dershanelerin özel okula dönüşmesini ...
Kuzey Iraktan kaçan 9 PKK'lı Habur'da...
PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarından değişik tarihlerde kaçan 9 PKK’lı, ...
Emekliliği yaşa takılanlardan İzmir'de develi eylem
Emekliliğe ilişkin 1999 yılında çıkarılan yasayla sosyal güvenlik prim ...
 
Surilyeli kaçaklara müdahale : 3 ölü
Mardin'de sınırı kaçak geçmeye çalışan Suriyeli gruba müdahale edildi. 3 kişi hayatını kaybetti.
Pompalı tüfekle 5 evde dehşet saçtı: 3 ölü
Malatya'nın Hekimhan ilçesinin Başak köyünde 5 ayrı eve pompalı tüfekle ...
İstavarit avlarken 400 kiloluk dev karıştı!
Marmara Denizi'nde istavrit yakalamak için ağ atan balıkçıların ağına ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva