HABERLER>POLİTİKA
14 Aralık 2018 Cuma - 13:23

Güldüren diyalog: Alpay'la yarım kiloluk cisme 20 yıl kafa attık, mazur görün!

TBMM Genel Kurulunda, 2019 bütçesinin görüşmeleri sırasında AK Parti ve CHP'li milletvekilleri arasında tartışma çıktı, itişmeler yaşandı. Öte yandan MHP Kocaeli milletvekili Saffet Sancaklı'nın sözleri Genel Kurul'da gülüşmelere neden oldu.

Güldüren diyalog: Alpay la yarım kiloluk cisme 20 yıl kafa attık, mazur görün!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün konuşmasının ardından, sataşmadan söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Bakan, bu kadar kişinin ve bu kadar Müslüman'ın arasında 'Bizlerin kulağına ezan okunarak büyüdük biz' dedi. Bizimkine gazel mi okunuyordu? Bizimkine de ezan okunuyordu, bizim de alnımız secdeye gidiyordu. Sen kim oluyorsun?" dedi.

AA'nın haberine göre, Özkoç ile AK Parti'li milletvekilleri arasında karşılıklı laf atmalar yaşandı.

Özkoç'un, "Biz, milletvekillerini, gazetecileri, masumları, mağdurları tutuklayın diye dokunulmazlığı kaldırmadık. Biz 'Bakanlarınızı, hırsızlık yapan, arsızlık yapan, namussuzluk yapan siyasetçileri cezaevine koyun' dedik. Balyoz ve Ergenekon davaları gibi davalarda Hitler'in mahkemelerinin benzerini Silivri'de kurdunuz. Orada yargılayıp cezaevine koyduklarınız, intihar edenler, ölenlerin namusu, bu bayrak ve Türkiye için öldüler ama sizin besledikleriniz, terör örgütü, 250 kişiyi şehit etti. Onlar ne kadar teröristse siz o kadar teröristsiniz." sözleri, Genel Kurul'da tartışmayı alevlendirdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Özkoç'a yanıt vermek için kürsüye çıktığı sırada, AK Parti'li ve CHP'li milletvekilleri arasında itişmeler ve laf atmalar yaşandı. Bunun üzerine, TBMM Başkanvekili Mithat Sancar, birleşime ara verdi. Arada da iki partiye mensup bazı milletvekilleri arasında itişmeler devam etti.

"ÖZÜR BEKLİYORUZ"
Aranın ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, geçmişte, yargı mensupları belirlenirken çok büyük haksızlıklar olduğunu kaydetti.

Kendisinin, hakimlik sınavına, başörtülü olduğu için giremediğini aktaran Zengin, "Sayın Bakan şunu söylüyor: 'Dininiz, inancınız ne olursa olsun bu sınava girebilirsiniz' Türkiye'de hiç kimse ne Kürt olduğu için ne Alevi olduğu için bu sınava alınmamazlık yapılmıyor." dedi.

Kürsüden konuşan hiç kimsesinin AK Parti'ye "terörist" diyemeyeceğini, bunun için özür beklediklerini dile getiren Zengin, "Şimdi 'Biz onlardan uzağız' diyorsunuz. Bu, Zaman gazetesinin önünde el çırpanlar kimlerdi? Zaman gazetesinde insanları koruyanlar, kollayanlar kimlerdi? Daha dün denilecek bir tarihte Genel Başkanınız Almanya'ya gitti, Almanya'da FETÖ'nün en önemli sözcüsü Ercan Karakoyun toplantısındaydı. Birbirimizi suçlamak yerine gerçek FETÖ'cüleri kovalayalım." değerlendirmesini yaptı.

Özellikle erkek milletvekillerinin, muazzam hakim bir erkek dil kullandığını, "Sıkıysa dışarı gel" dediklerini aktaran Zengin, "Aslolan kavgayı masada yapmaktır, Mecliste yapmaktır, kürsüde yapmaktır; dışarıda ne işiniz var ya, gelin kavgayı burada yapın." dedi.

"HERKESİN SEVGİLİSİ OLARAK KALMANI RİCA EDİYORUM"
Yeniden kürsüye çıkan Özkoç, "CHP'nin iki tane kırmızı noktası var; birisi din, öteki terör. Bu konuda bize laf söylerseniz, ne söylerseniz karşılığını alırsınız, ne söylerseniz." ifadesini kullandı.

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan'ı çok sevdiğini belirten Özkoç, "Sizler, hepimizin sevdiği insanlarsınız. Sizi falanca partili olarak görmüyoruz. Hangi sırada oturursanız oturun ama bu mücadelenin içerisinde, bize yakışmayacak olan hareketlerin içerisinde senin olman hepimizin canını acıtır. O yüzden senden herkesin sevgilisi olarak kalmanı rica ediyorum." diye konuştu.

Özkoç, hukukun yargılayıp da "Bu terör örgütü mensubudur." demediği hiç kimsenin, kendi nazarında terör örgütü mensubu olamayacağını söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan da kedisinin kavganın içerisinde değil, ayıran tarafta olduğunu kaydetti.

Özalan, "Uluslararası Olimpiyat Komitesinin fair play ödülü verdiği Türkiye'deki tek sporcuyum. Büyük işler gibi, büyük düşüncelerin de çığırtkanlıklara ihtiyacı yoktur. Burada iş birliği içerisinde, ülkemizi daha ilerilere taşımak, daha büyük bir ülke olma yolunda hep birlikte, güç birliğinde olmak ben en büyük amacımdır." dedi.

"20 SENE KAFA ATTIK"
AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, tutanaklarda Engin Özkoç'un, tekrar etmeyeceği bir ifadesinin bulunduğunu hatırlattı. Bunun üzerine Özkoç, "Ben, hiçbir arkadaşımı sarf ettiğim sözün muhatabı olarak kabul etmem." karşılığını verdi.

MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın, "Gecenin bu saatinde, bu gerginliğinde bile bir sporcu kardeşim mesele olunca sporun ne kadar birleştirici olduğu gördük. Hepimizi bir anda birleştirdi. Onun için, demek ki Alpay ile beni biraz daha fazla konuşturmanız lazım gerginlik olduğu zaman. Alpay ile benim bir kusurumuz var. Biz futbol oynadık. Bir futbol topu yarım kiloya yakındır. 70-80 kilometre hızla gelen yarım kiloluk bir cisme biz 20 sene kafa attık. Ufak tefek hatalarımızda da bizi lütfen mazur görün." sözleri, Genel Kurul'da gülüşmelere yol açtı.

TBMM Başkanvekili Mithat Sancar da bu tür gerilimler normal sayılacağını, önemli olanın, bunun karşılıklı fiili saldırıya dönüşmemesi olduğunu söyledi.

 
Bakan Albayrak açıkladı! Pazartesi başlıyor...
 
Kocaoğlu’ndan mesaj yağmuru: İzmir’de seçimi kazanacağım, bu boynumun borcu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Sındır: Faize 117, Bütün Belediyelere sadece 93 Milyar TL!
CHP İzmir Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Kamil Okyay Sındır ...
Erdoğan: Temizlemezseniz Münbiç'e gireriz!
Fırat'ın doğusundaki bölgeleri huzura kavuşturmakta kararlı olduklarını ...
Gözler Genel Merkez'deki toplantıda: Listede İzmir var mı?
Daha önce 24 Aralık'ta yapılacağı belirtilen CHP PM toplantısı, İYİ Parti ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... CHP ittifak yapmaya çok mu mecburdu?
Mehmet KARABEL yazdı... CHP ittifak yapmaya çok mu mecburdu?
CHP Lideri’ne İzmir daveti!
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu ...
Kılıçdaroğlu'dan Ekrem İmamoğlu açıklaması
İstanbul için adı geçen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ...
 
Erdoğan ikinci 100 günlük hedefleri açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki tren kazasıyla ilgili ''Bu kaza tüm ...
CHP'li Sertel: İzmir havadan da cezalandırılıyor!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Adnan ...
CHP’li Yüksel: Eğer partim görev verirse tüm İzmir’in adayı olacağım
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Yüksel, “CHP ile İYİ Parti ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva