HABERLER>POLİTİKA
16 Haziran 2012 Cumartesi - 09:35

Gül o soruya İzmir’den yanıt verdi: Yeniden aday olacak mı?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dün geldiği kentte yapılacak EXPO zirvesine katılacak. 2015’te olduğu gibi İzmir’e tam desteğini yineleyecek. Gül’ün zirve önce Avusturya Cumhurbaşkanı’na verdiği yemeğe CHP’li vekil Çam’ın protestosu damga vurdu. Gül ikinci dönem adaylık sorusuna da ilk kez yanıt verdi.

Gül o soruya İzmir’den yanıt verdi: Yeniden aday olacak mı?

İZMİR – Kent Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ağırlıyor. Cumhurbaşkanı Gül İzmir’de katılacağı EXPO zirvesi öncesi dün akşam saatlerinde kente geldi. Gül günün ilk bölümünde Avusturya Cumhurbaşkanı Dr.Heinz Fisher’i ağırladı. Gül-Fisher buluşmasına CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’ın protestosu damga vururken, Cumhurbaşkanı Anayasa Mahkemesi’nin görev süresiyle ilgili kararının ardından merak edilen soruya ilk kez İzmir’de yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün İzmir temaslarından kareler için tıklayınız...

Dün akşam saatlerinde eşi Hayrünnisa Gül’le birlikte İzmir’e gelen Cumhurbaşkanı Gül, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İzmir'de dayısını evinde ziyaret etti. Gül daha sonra İzmir'de konakladığı Crown Plaza Oteli'nde kısa süre dinlendikten sonra eşi Hayrünnisa Gül ile birlikte Akevler semtinde bulunan dayısı Nazif Satoğlu'nun evine konuk oldu. Gül çifti, burada yaklaşık üç saat kaldıktan sonra konaklayacakları otele geçti.

Nazif Satoğlu'nun evinin önünde bekleyen vatandaşlar, Gül çiftine sevgi gösterisinde bulundu.



Cumhurbaşkanı Gül’ün cumartesi programı Avusturya Cumhurbaşkanı Dr. Heinz Fischer ve eşi ile Crowne Plaza Oteli'nde baş başa yaptığı görüşmeyle start aldı. Gül daha sonra Boğaziçi Restoran’da Fisher’in onuruna bir yemek verdi. 
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, özel ziyaret programıyla Türkiye'de bulunan Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer onuruna öğle yemeği verdi. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Fischer çiftini Üçkuyular semtindeki Boğaziçi Restoran'da ağırladı.
     
Yemeğe CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın protestosu damga vurdu. CHP Milletvekili Çam, yemeğe ''Türk Hava Yolları'nda grev yasağına hayır'' yazılı tişörtle katıldı.


GÜL RİCA EDİNCE DIŞARI ÇIKTI
Cumhurbaşkanı Gül salona girdikten birkaç dakika sonra CHP İzmir Milletvekili Musa Çam üzerinde; 'THY’de grev yasağına hayır’ yazılı beyaz tişörtü ile dışarı çıktı. Cumhurbaşkanı Gül’ün THY’de grev yasağı getiren yasayı hiç beklemeden imzalamasını doğru bulmadığını söyleyerek tişörtle yemeğe katılmak istediğini ancak Cumhurbaşkanı Gül’ün ricası üzerine salondan çıktığı anlatan Musa Çam şunları söyledi: “Türk Hava Yolları’nda çalışan arkadaşlarımıza grev yasağı getirildi. Cumhurbaşkanımız ne yazık ki hemen iki gün içinde acele şekilde bu yasayı imzaladı ve yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı'ndan şunu beklerdim. 15 günlük bekleme süresi vardı, inceleme süresi vardı. Ve ilgili kurumu davet ederek üniversiteleri davet ederek, hukukçuları davet ederek bu yasanın ne getirip götürdüğünü incelemesi gerekirken Cumhurbaşkanı bu yasayı imzaladı. Türk Hava Yolları’nda çalışan 305 arkadaşımız işini kaybetti. Ben bugün bu tişörtü giyerek buraya geldim ki 305 kişiyi, aileleri ile beraber 2 bin kişiyi ilgilendiren hayati bir konudur. İnsan haklarıyla ilgili bir konudur. Uluslararası sözleşmelere Türkiye’de imza atmıştır. 305 kişi İstanbul’da Türk Hava Yolları önünde beklemeye devam etmektedir. Bunu ben gündeme taşımak için geldim. Bu tişörtü giyerek onların sorunlarını dertlerini dile getirmek için geldim. İçeri girdim ve içerde benim tişörtle geldiğimi biliyorlardı. Cumhurbaşkanı dedi ki, 'Bir yabancı konuğu ağırlıyorum. Bir yabancı konuğu ağırladığım yerde grev yasağı ile ilgili bir tişörtle bulunmanız doğru değil.' Benden rica etti. Ben de bu nedenle yemeği terk ettim.”
 
Basın mensuplarının 'Cumhurbaşkanı'nı protesto mu ediyorsunuz?' sorusu üzerine Çam, “Cumhurbaşkanı'nın ciddi şekilde incelemesi gerekirken apar topar imzalamasını doğru bulmadığımı bu tişörtle hatırlatmak istedim. Kendisinin de bundan bilgisi var” dedi.



OTEL ÖNÜNDE ADAYLIK SORUSUNA İLK YANIT
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avusturya Cumhurbaşkanı Henz Fischer ile İzmir'de yediği öğle yeğinin ardından kaldığı Crowne Plaza’ya döndü. Gül, otel önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Gül, görev süresinin uzatılmasıyla ilgili olarak Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararı ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın açıklamalarını soran basın mensuplarına şunları söyledi: "Başından beri bu tür tartışmalar çıkınca ben prensip ve ilke koydum kendime. Bu tartışmaların dışında durdum. Bu tartışmaların dışındayız. Şu anda yaptığım şey nedir? Görevi en iyi şekilde yapmak... Tartışmalar vardı. Bunlara Anayasa Mahkemesi’nin verdiği bir karar var. Dolayısıyla ben görevimi en iyi şekilde yapma peşindeyim. Onun ötesinde bu tür tartışmalar her zaman oldu ve benim dışımda cereyan etti. Nihayetinde mahkeme de bizim dışımızda karar verdi.”
 
Cumhurbaşkanı Gül, basın mensuplarının 'Aday olacak mısınız?' sorusuna “Bakarız. Önümüzde daha çok süre var. Hep beraber konuşuruz” karşılığını verdi.
 
ÖCALAN'A EV HAPSİ
Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, PKK'nı elebaşı Abdullah Öcalan’ın cezasının ev hapsine dönüştürülebileceğine ilişkin açıklaması hakkındaki düşüncelerinin sorulması üzerine, “Bana herkesin konuşmasıyla ilgili soru soruyorsunuz. Cumhurbaşkanı’ndan herkesin konuşmasıyla ilgili açıklama istenmez. Herkes düşüncelerini ifade ediyor, konuşuyor. Günlük politikayla ilgili konuşmam” dedi.
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüyle ilgili tartışmalar ve Özal'ın Öcalan ile Kuzey Irak’ta görüştüğü yönündeki açıklamanın sorulması üzerine şunları söyledi: “Görev başında hayatını kaybeden cumhurbaşkanıyla ilgili yapılması gerekenler maalesef vaktiyle yapılmış olsaydı bugün ortaya çıkan tartışmalar olmazdı. Görev başında vefat eden cumhurbaşkanıyla ilgili olarak her türlü tartışmayı dışarıda bırakacak bir çalışmanın yapılmış olması gerekirdi. 20 yıl sonra da olsa ailesinin ve toplumun baskısı ve arzusu üzerine böyle bir çalışma talimatını verdik ve çalışma da yapıldı. Uzmanlar bilim adamları açıkladı. Bunlar bizim açıklamamız değildir. Bizim gayemiz bu tür tartışmalar tarihe bırakılmaması lazım. Ortaya çıkmalı ve ikide bir bunlar konuşulmamalı.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
devlet büyügüne saygısı olmayanın 16 Haziran 2012 Cumartesi 16:46

devletine hiç saygısı olmaz.

Yorumu oyla      11      6  
İTFAİYECİ HAKAN 16 Haziran 2012 Cumartesi 15:22

GÜN GELECEK DEVRAN DÖNECEK AKP HALKA HESAP VERECEK.. YAŞASIN SINIF DAYANIŞMASI YAŞASIN DİSK...

Yorumu oyla      13      7  
SALİH 16 Haziran 2012 Cumartesi 14:54

İŞTE CHP KONU EXPO YABANCI KONUKLAR CHP Lİ VEKİLİN PROTESTOSU NE ALAKA

Yorumu oyla      12      7  
izmirli 16 Haziran 2012 Cumartesi 14:21

Sayın cumhurbaşkanım keşke izmire yardım için gelmeseydiniz.musa çam gibileri çok bu şehirde.değmez bunlar için emek sarfetmeye.

Yorumu oyla      12      7  
Bilal-İzmirli 16 Haziran 2012 Cumartesi 14:08

Davetli olduğu yemeğe üzerinde 'THY'de grev yasağına hayır' yazan tişörtle gelen CHP Milletvekili Musa Çam,....Emek dostu yiğit insan şükran sana ..nerede CHP seçilmişleri Şafak Pavey izmir kurultay delegeleri vs vs vs bunlar'mı Cumhuriyeti koruyup kollayacak emeğin emeklinin hakkını koruyacak hadi canım sende .NOT istisnalar kaideyi bozmaz.bu arada Mehmetçiklerimiz (Vatandaşlarımızın )esareti devam ediyor Hükümette anamuhalefette ve iş aleminde ses yok sessizlik yeminimi ettiler. CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      12      5  
Behzat 16 Haziran 2012 Cumartesi 13:45

Vay be. Helal olsun.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Solak, CHP İl Başkanı Ali Engin’i ziyaret etti
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, belediye meclis üyeleri ile birlikte ...
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül İzmir'de
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, akşam saat 20.00 sıralarında özel uçağı ile İzmir'e geldi.
Flaş… Flaş... Akay iade-i itibar davasını kazandı
Seçimi kazanmasına rağmen hakkında 1999 yılında verilmiş ‘gümrük kaçakçılığı’ ...
 
‘PKK silah bırakırsa Öcalan'a ev hapsi konuşulabilir’
Bülent Arınç, Öcalan'a 'ev hapsi' ile ilgili 'Bu tek başına dikkate alınacak ...
CHP'den '7 yıl'a tepki: Hukuk yine katledildi
Anayasa Mahkemesi’nin Cumhurbaşkanı Gül’ün görev süresinin 7 yıl olduğu ...
Kocaoğlu ve başkanlardan Ali Engin’e destek
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'i ilçe başkanlarını yanına alarak ziyaret ...
 
Çankaya 2014’ün şifreleri: Nasıl gelindi/neler olacak?
Gül'ün görev süresinin, 2014'e kadar olduğu kesinleşti. Ancak şimdi de ...
Vekil Güven’den Afyon çıkarması
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Afyon'un Bolvadin ilçesinde ...
Anayasa Mahkemesi: Gül'ün görev süresi 7 yıl
Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Gül’ün görev süresinin 7 yıl olduğuna ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva