HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Haziran 2019 Salı - 16:36

Grand Plaza’ya atanan Işıklar: İzmir tarım ve gıdanın silikon vadisi olacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından Grand Plaza A.Ş.’ye Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanan Özcan Işıklar, “İzmir tarım ve gıdanın silikon vadisi olacak. Türkiye ilk defa tarım arsası kavramıyla tanışacak. İzmir’de de ilk defa Tunç Bey ile gündeme çıkacak. Bu Tunç Bey’in ifadesi olacak” dedi.

Grand Plaza’ya atanan Işıklar: İzmir tarım ve gıdanın silikon vadisi olacak

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından Grand Plaza A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanan Silivri Belediyesi eski Başkanı Özcan Işıklar yeni göreviyle ilgili Egedesonsöz'e açıklamalarda bulundu.

Silivri’de yürüttüğü 2 dönemlik başkanlık görevi süresince İzmir’e hiç yabancı olmadığını aktaran Işıklar, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in daveti üzerine kolları sıvadığını ifade etti.

İZMİR TARIM VE GIDANIN SİLİKON VADİSİ OLACAK
Işıklar, “Silivri Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde kent ve kent çevresi tarım projesini ortaya atmıştık. İlk defa Türkiye’de bir tarım lisesi açmıştık. Gıda güvenliği ve kent çevresinde gıda ve tarım tedariki, milli ve yerli tohum üretimi, coğrafi işaretlilik, cins tahsisi, mahreç alınması, kayıt olmuş tohumlar için merkez kurmuştuk. Kent çevresinde bir güvenlik ağı oluşturarak tarım topraklarının korunmasına, tarım sit alanı kanununa ve 2016 yılında tarım çalıştayına ilham verdik. İlk defa tarım sit alanı ve tarım arsası kavramlarını ortaya çıkardık. Dünyada kentler hemen çevresinde kendi cinsleriyle tarımı geliştirmiş. Bizde popülizm yaparlar, süt dağıtırlar, sütü hangi inekten alıyorsunuz? Kendi türlerimiz kalmamış. Köpek türlerimiz bile kalmamış. Milli tohumlarımız kalmamış. İstanbul’da bir tarım lisesi kurmuştum. Tarım ve yaşam bilimleri üniversitesi kuracaktık. Tarım ve gıdanın silikon vadisini kuracaktık. Şimdi kısmet İzmir’de olacak. İzmir’de zaten bir altyapı var. İzmir tarım ve gıdanın silikon vadisi olacak” açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE TUNÇ BEY’İN İFADESİYLE TARIM ARSASI İLE TANIŞACAK
Işıklar, “Tarımın yeryüzüne çıktığı yer Anadolu toprakları. Bugün Anadolu topraklarında tohum yok. Bütün tohumu İsrail’den alıyoruz. İzmir bu tohumun üretimi ve çıkış noktası haline gelecek. Öyle bir yapı Aziz Başkan döneminden beri var. Bu devan edecek. Bunu Türkiye’de bir İzmir bir de Silivri’de biz yaptık. Biz orada kararları verecek. Bu şirket köye, tarıma, toprağa yeniden dönüşü sağlamanın bir mekanizması olacak. Kent çevresinde tarımı hayata geçirmek, bilimsel bir şekilde toprağa dönmek önemli… Türkiye ilk defa tarım arsası kavramıyla tanışacak. İzmir’de de ilk defa Tunç Bey ile gündeme çıkacak. Bu Tunç Bey’in ifadesi olacak. Tarımın silikon vadisi İzmir olacak” ifadelerini kullandı. 

GRAND PLAZA NE İŞ YAPAR?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bir kamu şirketidir. Kentte restoran, kafeterya ve bazı tesisler içindeki işletmeleri yürüten bir şirkettir.  Bu nedenle özel sektörden farklı olarak hizmet verdiği işletmelerde, sadece kar etme değil aynı zamanda ekonomik ve kaliteli ürünü güler yüzlü hizmetle sunma görev ve sorumluluğunu taşımaktadır. 
Şirket; Asansör Restoran, İnciraltı Engelliler Merkezi Kafeteryası, Yassıcaada Kafeteryası, Bostanlı Yasemin Kafe – Restoran, İzmir Doğal Yaşam Parkı Kafeteryaları Sasalı, Tarihi Havagazı Fabrikası Sanat Kafe  - Alsancak Limanı Karşısı – Alsancak, Eşrefpaşa Hastanesi Kafeteryası, Yenişehir-İzmir gibi işletmeleri bünyesinde barındırıyor. 

ÖZCAN IŞIKLAR KİMDİR?
1960 yılında Silivri’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden 1984 yılında mezun oldu. Kamu ve özel sektörde yöneticilik görevlerinde bulundu. 1979 yılında Silivri CHP Gençlik kollarında siyasete başladı ve 1984’te SODEP Kurucusu oldu, 1986 ‘da Kurultay delegesi seçildi. 

SHP İlçe Sekreterliği, CHP Yönetim Kurulu Üyeliği,1994-1999 yılları arasında Silivri Belediyesi Meclis Üyeliklerinde bulundu. 1999-2004 yıllarında CHP Yönetimindeki Silivri Belediyesi’nde Belediye Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi ve 2009 Yerel Seçimlerinde Silivri Belediye Başkanlığı’na seçildi. 30 Mart 2014 yılı Yerel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Silivri Belediye Başkanı seçildi. 

Özcan Işıklar evli ve 2 çocuk sahibidir. 

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP'den İstanbul İli, Silivri İlçesi Belediye Başkan adayı oldu ve seçimi MHP’ye karşı kaybetti. 

Kızı Göknil Işıklar Muharrem İnce'nin oğlu Salih Arda İnce ile evlendi.

 
Birleşmiş Milletler'den Mursi açıklaması
 
Genç kadın ölümden döndü! Lunaparkta dehşet anları
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fehmi 19 Haziran 2019 Çarşamba 08:38

Iyi hoş da siz önce grand plaza şirketinde bazı müdürlere de el atmalısınız ki işçiden çalışandan daha iyi performans alasınız.

Yorumu oyla      5      5  
Vedat Saygın 18 Haziran 2019 Salı 19:28

Silivri'de hangi başarınız var beyefendi?

Yorumu oyla      6      5  
Karşıyakalı 18 Haziran 2019 Salı 18:22

İBB kaybedenler kulübü oldu.

Yorumu oyla      6      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar’da muhtarlar zirvesi
İlçedeki muhtarlarla daha güçlü iletişim kurmak, mahallelerde yaşanan ...
Küçük Menderes'te ıslah harekatı!
Devlet Su İşleri (DSİ) 2'inci Bölge Müdürlüğü, geçen ocak ayı başında ...
İzmir'in o ilçesinde fayton kullanımı yasaklandı!
Menemen Belediyesi, Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında ilçe genelinde fayton kullanımını yasakladı.
 
Göztepe yeni sezonda stat için kararını verdi
Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ'u ...
İzmir o ilçesinde su kesintisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentin turistik ilçesi Çeşme'nin eskiyen ...
Konak'ta spor zamanı
Konak Belediyesi spor okulları kurslarına, yaz döneminde de hız kesmeden ...
 
Karşıyaka’dan Büyükşehir’e 28 milyonluk devir... Başkan Tugay: İstemezdik ama mecburduk!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devri 28 milyon bedelle gerçekleşen Sosyal ...
Büyükşehir’in ‘A Takımı’ belli oldu: Sürpriz atamalar... İYİ Parti’den iki isim de var!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in belediye şirket ana kademelerine ...
Gaziemir’in taekwondocularından kuşak mücadelesi
Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği taekwondo kursuna katılan sporcular ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva