HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Eylül 2021 Cuma - 13:01

Grand Plaza'da toplu sözleşme sevinci: Maaşlara yüzde 33 zam!

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi Grand Plaza'da örgütlü bulunan Toleyis, Tek Gıda İş ve Tez Koop İş sendikaları arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. Yaklaşık 600 işçiyi kapsayan sözleşme, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in katıldığı törenle imzalandı. Başkan Soyer, “Daha çok çalışarak, işimizi daha iyi yaparak daha güzel bir Türkiye'yi birlikte yaratacağız” dedi.

Grand Plaza da toplu sözleşme sevinci: Maaşlara yüzde 33 zam!

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi Grand Plaza'da örgütlü bulunan Türkiye Otel Lokanta Dinlenme Yerleri İşçileri (Toleyis) Sendikası, Türkiye Gıda ve Yardımcı İşçileri (Tek Gıda İş) Sendikası ve Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri (Tez-Koop-İş) Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. Yaklaşık 600 personeli kapsayan sözleşme İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, Toleyis Sendikası Genel Başkanı Cemail Bakındı, Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, Tezkoop-İş Sendikası Eğitim Sekreteri Sebahattin Şen, Türk-İş 3.Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, sendika temsilcileri ve işçilerin de yer aldığı Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki törende imzalandı.

“Barış huzur varsa emeğin üretimi çok daha güzel oluyor”
Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, verimli çalışmada işyerindeki barışın ve huzurun önemine değinerek, “Bugün heyecan verici, güzel bir gün. Hepimiz biliyoruz ki; eğer işyerinde barış varsa, huzur varsa, emeğin üretimi çok daha güzel oluyor. İnsanlar evlerine ekmek götürürken çok daha mutlu oluyorlar. Biz bunun ne kadar kıymetli olduğunu bilerek, emeğin hakkını teslim etmek için elimizden ne geliyorsa, gücümüz ne kadarına yetiyorsa yapmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

“Mesele sadece ekmek paranızı kazanmaktan ibaret değil”
Türkiye'nin çok büyük bir değişimin eşiğinde olduğunu da ifade eden Başkan Tunç Soyer, şunları söyledi: “Bu toprakların üzerinde yaşayan insanların çok daha yüksek bir yaşam kalitesine, çok daha iyi bir hayata layık olduklarını biliyoruz. Bunu değiştirmeye muktedir olduğumuzu da biliyoruz. Onun için siyaset yapıyoruz. Türkiye daha güzel günler görecek. Hepimiz çok daha güzel günlerde el ele, omuz omuza yaşamaya devam edeceğiz. Ama bu değişimin öncüsü yine emekçiler olacak. Aldığınız ücretin sadece yaptığınız işle ilgili olmadığını bilmenizi isteriz. Ayrıca bu memlekete karşı işinizi iyi yapmak gibi bir sorumluluğunuz var. Mesele sadece ekmek paranızı kazanmaktan ibaret değil. Eğer yaptığınız işi iyi yaparsanız işte o zaman bu memleketin gelişmesinin önündeki engelleri de kaldırmış olursunuz. Hep beraber daha güzel bir Türkiye'yi kuracağız. Daha çok çalışarak, işimizi daha iyi yaparak daha güzel bir Türkiye'yi birlikte yaratacağız.”

“İzmir sizin ellerinizde yükselecek”
Toleyis Sendikası Genel Başkanı Cemail Bakındı ise çok güzel, iyi bir toplu iş sözleşmesi imzaladıklarını belirterek, “Çalışma barışının olduğu yerde, hakların verildiği yerde, emeğin gücü, verimi de artar. Ben de öncelikle işçi kardeşlerime şunu söylemek isterim: Sayın Başkanımız ile çok güzel bir toplu iş sözleşmesi imzaladık. Siz de işinizi daha iyi yapmak için çabalayın. Aldığımız kadar vermesini de bilmeliyiz. İzmir sizin ellerinizde yükselecektir, başarıya gidecektir” dedi.

Başkanımız sözünü tuttu
Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel toplu iş sözleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Tezkoop-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Sabahattin Şen de, “Başkanımız bize ne söz verdiyse, hepsini tuttu. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi. Türk-İş 3.Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak ise gelecek yıllarda da böyle güzel sözleşmeler imzalamak istediklerini belirtti.

Kafeterya, restoran, büfe, kantin, Kent Ekmek, İzmir Su ve Badem Su, Halkın Bakkalı gibi yerlerde çalışan personeli kapsayan toplu iş sözleşmesinin imzalanmasıyla birlikte, maaşlara yüzde 29 ile 33 oranında zam yapıldı. Toplu iş sözleşmesi töreni sonrası sendika temsilcileri ve işçiler davul zurna eşliğinde halay çekti.

 
Polisin otomobilinden uyuşturucu çıktı... 'Cinsel içerikli video ile tehdit edildim' dedi
 
Kavacık'ta Üzüm Festivali zamanı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Can Çiler 17 Eylül 2021 Cuma 17:42

bu dönem 6.000 yeni işçi alındığı ve bunların 4 bine yakınının izmr dışından olduğu söyleniyor.delegelerin akrabaları doğrumuçok merakediyorum.biri cevapversin.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen esnafı kahvaltıda buluştu
Bu yıl 13-19 Eylül tarihleri arasında 34.’sü kutlanan Ahilik Haftası dolayısıyla, ...
ASKİ'nin altyapı çalışmaları sürüyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Nazilli’nin Yeşil Mahallesi’nde 1.6 Milyon ...
Narlıdere’de muhteşem gece
Türk Halk Müziği’ne damgasını vurmuş ünlü sanatçıların saz ile tanışma ...
 
Selçuk'ta siyaset, ekonomi ve insan konuşuldu
Efes Selçuk, “Siyaset, Ekonomi ve İnsan” konulu söyleşiye ev sahipliği ...
Bergama'da öğrencilere eğitim seti
Bergama Belediyesi kamu ve özel ayrımı yapmaksızın bu yıl ilk defa okul ...
Karabağlar'da Genco Erkal'a yoğun ilgi
Usta Tiyatro Sanatçısı Genco Erkal, Ahmed Arif'in şiir, söyleşi ve mektuplarından ...
 
Başkan Sandal CHP'li gençlerle buluştu
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP Bayraklı Gençlik Kolları ...
Büyükşehir Binası için flaş karar… Koruma Kurulu 'dur' dedi!
30 Ekim Depremi’nin ardından hasar alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Hizmet ...
Büyükşehir'den ilçelere 5 bin 500 çöp konteyneri
İzmir Büyükşehir Belediyesi "Daha temiz bir İzmir" için çalışmalarını ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva