HABERLER>SPOR
10 Haziran 2016 Cuma - 12:17

Göztepe Stadı’nda ‘Yıldırım’ gelişme: Yeni süreç başlıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan davada İdare Mahkemesi tarafından ihalesi iptal edilen stat için önemli bir gelişme yaşandı. Başbakan Yıldırım’ın talimatıyla Danıştay’a yapılan itirazın sonucu beklenmeden ihale iptal edildi. Stat için rötuşlar yapılarak yeni ihale yapılacak.

Göztepe Stadı’nda ‘Yıldırım’ gelişme: Yeni süreç başlıyor

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Ankara 18'inci İdare Mahkemesi, 2016 yılının ilk ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava üzerine Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılması planlanan 15'er bin kişilik iki yeni stadın ihalesini iptal etti.

28 Ocak ve 29 Ocak 2014'te Toplu Konut İdaresi'nce gerçekleşen ihalelerin iptaline gerekçe olarak, stat yapılacak arazilerdeki mülkiyet sorunu, arazi birleştirme ve ayırma işlemlerinin tamamlanmaması gösterildi. Ancak ihalelerin ardından geçen 2 yıllık süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi Göztepe Gürsel Aksel Tesisleri'ndeki arazi içindeki 1406 metrekare, Karşıyaka Belediyesi de Karşıyaka İlçe Stadı'ndaki 2770 metrekarelik paylarını bedelsiz olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devretmişti.

Karar sonrası iki takım taraftarlarının büyük tepkisiyle karşılaşan Başkan Aziz Kocaoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ arasında imzalanan protokole vurgu yaparak, “Bu protokolün kapsamı Örnekköy stadı ile ilişkilidir. Mahkeme Göztepe ve Karşıyaka statlarının bu protokol çerçevesinde yapılamayacağını tespit etti. Bunlar için ayrı bir protokol yapılması gerekir. Mahkeme 'Bu ve diğer eksiklerden dolayı statların inşaat ihalesini iptal ettim' diyor. Bu eksiklikler tamamlanırsa yani imar düzenlemeleri, üçüncü şahıs parselasyonları, TOKİ ile Bakanlık arasında bu yerler için yeni protokol imzalanırsa, Büyükşehir ve Karşıyaka Belediyesi olarak zaten hisse tahsisi ile önünü açtık. Statlar için problem kalmıyor. İki stadın yapımına başlanabiliyor" demişti.

İdare Mahkemesi’nin verdiği karar için Danıştay’a yapılan itirazın cevabı beklenirken, Başbakan Binali Yıldırım’dan flaş bir hamle geldi. Başbakan Yıldırım’ın talimatıyla Danıştay’ın karar sürecinde zaman kaybetmemek için ihale TOKİ tarafından iptal edildi.

Stat projesinin iptal kararına neden olan hususlarda düzeltme yapılarak yeniden ihaleye çıkması bekleniyor.

 
CHP’li Başkan cami açtı: ‘Yüz kere daha fazla Müslümanız!'
 
Cansu Kaya'nın öldüğü yerde keşif
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
11 Haziran 2016 Cumartesi 10:33

Stadın UEFA standartında olması iyi olmuş. Gözgöz dalga mı geçiyorsun? Stat UEFA standardında olacak ne demek ? Yok bir de olmasaydı. Bu ufak olsun bizim olsuncu arkadaşlar yüzünden takımlarımız alt liglerde sürünüyor. Vizyon kalmamış. Stat kapasitesini arkadaş kendi kendine 22 bin yapmış. Kulüp başkanı 18 bin kişilik stat olacak derken arkadaş kapasiteyi 22 bin yapmış. 😀😃😄

Yorumu oyla      11      5  
11 Haziran 2016 Cumartesi 10:28

Adama bak! milli takım senin neyi ne demiş. Bizim takımlar başarıya endeksli demiş. Gürsel Aksel Halkapınar'a göre ulaşım da daha avantajli demiş de demiş. İstanbul takımları da senin gibi alt liglerde sürünsün bakayım kaç seyirciye oynuyor? Bu kafayla bizim takımlar semt takımı kalmaya mahkumdur. Hep bir küçük düşünme var. Düdük kadar stada mağaza yapacaklarmış da falan filan hikaye. Altında otoparkı da varmış. Zahmet olmuş. Millet 35-50 bin kişilik statlarda oynasın bizimkilerde 15-18 bin kişilik düdük kadar statlarda. Atatürk Stadı için girişim yokmuş. Niye yok ? Sebep nedir ? Maliyetler mi ? Bu kafa yüzünden takımlar 2. 3. liglerde

Yorumu oyla      11      5  
GözGöz 10 Haziran 2016 Cuma 23:48

Stadın altında 500 araçlık otopark var kapasite 18-22 bin arası, Uefa standartlarında olacak hali hazırda. Atatürk stadı için bir girişim yok, Alsancak stadı 3.stat olarak yapılır biliyorsunuz burası tek takımlı bir şehir değil biraz düşünün. Gürsel Aksel stadı hali hazırda ulaşım olarak Atatürk stadının konumundan 1.tık daha öndedir dibinde metro, tramvay, otobüs aktarma merkezi, sahil yolu ve yürüme mesafesinde taraftar vardır. Ve ruhu vardır Göztepenin stadı Göztepe de olur. Stat büyük olmasını isterdik, Atatürk stadı yerine Göztepe stadı isterdik ama İstanbul takımı hayranlarının ne kadar umrunda ? Göztepe'nin potansiyeli var ama başarıya endeksli İzmir halkı, İzmir takımlarını desteklemiyorsan hayranı olduğun İstanbul takımlarının oynadığı Milli takım maçı senin neyine ?

Yorumu oyla      11      5  
ERCÜMENT ŞAHİN 10 Haziran 2016 Cuma 22:51

STADLARIN ALTI OTOPARK OLARAK DEGERLENDİRİLMELİ

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 10 Haziran 2016 Cuma 22:38

izmire UEFA standardında stad gerek en uygunu Atatürk stsdının yeniden yapılması ve 2. stad olarakta Alsancak stadı bir an önce planlanmalı.

Yorumu oyla      11      5  
sezo 10 Haziran 2016 Cuma 19:04

Göztepe ve izmirin hakketiği kapasitede bir stadın nasılsa yapılmayacagını biliyoruz. Bus ebeple mevcut arazideki kapasite biraz daha artsın da biz başka bir şey istemiyoruz.

Yorumu oyla      11      5  
10 Haziran 2016 Cuma 15:15

göztepeye en az 25 -27.000 kapasiteli stad yapsınlar.

Yorumu oyla      11      5  
1925 10 Haziran 2016 Cuma 13:41

yapın artık şu stadımızı. Yeni ihale ne zaman olacakmış

Yorumu oyla      11      5  
10 Haziran 2016 Cuma 12:59

Göztepe'ye 15-17 bin kişilik stat yaparak yazık edecekler. Resmen günü kurtarma projesi. Bu şehirde milli takımın maç yapacağı stat yok. Atatürk Stadı şu an resmen atıl bir stat ve 50 bin kişilik. Yeri çok uygun. Etrafında metro, tramvay , otobüs aktarma merkezi var. Arazi çok geniş. 35-40 bin kişilik modern bir stat çok rahat yapılabilir. Olimpik stat hiçbir halta yaramıyor. Yarın birgün Türkiye bir organizasyon alsa bu beton yığını stat da mı olimpiyat yapılacak ? Milli takımın ve Göztepe'nin maçlarını yapacağı modern bir futbol stadı yapma fikri niye gündeme gelmiyor ? Karşıyaka maçlarını Karşıyaka'da, Altay Alsancak'da, Buca Buca' da , diğer takımlarda Doğanlar'da maçlarını yapabilir. Göztepe mahalle arasında yapılacak semt stadı ile ne kadar ileriye gidebilecek ? Rakipleri dev gibi statlarda oynarken bizim takımlarımız niye butik, semt statlarına mahkum kalsınlar? Üstelik Göztepe' nin seyirci potansoyeli çok yüksek. Yarın süper lige çıkıldığında ne olacak? 15 bin kişilik statta mı maçlar oynanacak? Adam gibi bir stat yapmak varken mahalle arası butik stat ısrarı nedir anlamak mümkün değil. Bu şehirde milli maç olmayacak mı ?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ufuk Sarıca’dan ‘Beşiktaş’ açıklaması
Spor Toto Basketbol Ligi'nde adı bir süredir Beşiktaş Sompo Japan'la anılan ...
Ve Göz-Göz ilk imzayı attırdı!
PTT 1'inci Lig takımlarından Göztepe, dış transferde ilk imzayı Vartaş ...
Bucaspor’da Başkan'la kritik görüşme!
Spor Toto 2'nci Lig'de hem sportif başarıyı hedefleyen hem de mali tabloyu ...
 
Göztepe’de bütçe sıkıntısı!
PTT 1'inci Lig'de gelecek sezon zirveye oynayacak kadro kurmayı planlayan ...
Türk futbolunun yeni yıldızından Alman devine jet imza!
Emre Mor özel jet ile gittiği Almanya'da Bundesliga ekiplerinden Borussia ...
Flaş! Hidayet Türkoğlu istifa etti
Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Hidayet Türkoğlu, görevini bıraktı
 
Karşıyaka filede gururlu!
İzmir’de düzenlenen Genç Kızlar Voleybol Türkiye Şampiyonası finalinde ...
Kaleci Çağlar için Bucaspor'a teklif yağıyor!
Spor Toto 2'nci Lig ekiplerinden Bucaspor'un sezon başında 2 yıllığına ...
Altınordu Hollanda yolcusu!
PTT 1'inci Lig takımlarından Altınordu, yeni sezon hazırlıklarının son ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva