HABERLER>SPOR
25 Temmuz 2017 Salı - 12:16

Göztepe Stadı için kritik gelişme: Planlama yeniden!

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nin yeni yapılacak olan Göztepe Stadı’nın imar planına itiraz etmesinin ardından kulüp ile Oda yöneticileri arasında uzlaşma sağlandı. Buna göre, kulüp, Bakanlığa dilekçe ile başvurarak planda değişiklik yapılmasını istedi.

Göztepe Stadı için kritik gelişme: Planlama yeniden!

Güzelyalı semtinde yapılması planlanan Göztepe Stadı’nın imar planına Şehir Plancıları Odası (ŞPO) İzmir Şubesi itiraz etmişti. Yapı yoğunluğu, yükseklik ve ticari kullanım alanı yönünden yapılan itiraza Göztepe camiasından çok sert tepki gelmişti.

‘İZMİR RUHU’ MASADA
Yaşanan gelişmeler üzerine kulüp ve Oda yöneticileri arasında karşılıklı yapılan görüş alış-verişlerinde önemli bir yol kat edilirken son olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ilgili Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdürlüğü ile ortak bir görüşme yapılması sağlandı.

Yapılan görüşmede odanın yapmış olduğu itirazlar ele alınırken kulübün odanın yapmış olduğu itirazları kabul ettiği ve uzlaşmanın sağlandığı öğrenildi. Göztepe Spor Kulübü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na stat çevresindeki yapı yoğunluğu, ticari kullanımı öngören ve yüksekliği düşüren imar planı değişikliğine ilişkin dilekçe ile talepte bulundu.

‘DEMOKRATİK UZLAŞI KAZANIMA DÖNÜŞTÜ’
TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi tarafından yapılan açıklamada, “Demokrasiye en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde çatışmacı değil uzlaşmacı yöntemlerle yönetilen bu süreç, örnek teşkil edecek önemli bir demokratik uzlaşı kültürü kazanımına dönüşmüştür.

Sonuç olarak TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi olarak; bundan sonra kent ile ilgili alınan kararlarda kazanılan uzlaşı kültürünün kaybolmaması adına halkın, meslek odalarının, sivil toplum örgütlerinin katılımcı süreçlere dahil edilmesi gerektiğinin önemini vurgulayarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Göztepe Spor Kulübünün imar planındaki yeni düzenleme için yaptığı başvuruyu bir an önce onaylamasını bekliyoruz” denildi.

SEPİL: SORUN ÇÖZÜLDÜ
Gürsel Aksel Tesisleri'nin yerine inşa edilecek 20 bin 35 kişi kapasiteli yeni statla ilgili imar plan değişikliğine Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nin yaptığı itirazla ilgili sorunun aşıldığını belirten Sepil, "Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi ile uzlaşma sağladık. Stat inşaatına başlıyoruz. Ankara'da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileriyle görüşmeler yaptık. Şehir Plancıları Odası da toplantıda yer aldı. Uzlaşma kültürünü hayata geçirdik. Sadece plan notlarında bir takım değişikliğe gittik" dedi. 

TEMEL ATMA EN KISA SÜREDE
Stat yüksekliğine itiraz edildiğini hatırlatan Sepil, "Oda, şehrin siluetinin bozulduğunu dile getirmişti. Oysa stat, bitişikteki Fatih Koleji ile aynı yükseklikte. Sorun elektrik direklerinden kaynaklanıyordu. Biz de plan notlarında bunu beyan ettik, sorun çözüldü. Süreç kaldığı yerden devam ediyor. En kısa sürede görkemli bir temel atma töreni düzenleyeceğiz" diye konuştu. Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi adını verdikleri tesisin iki yıl içinde hizmete gireceğini belirten Sepil, "Stadımıza geçtikten sonra büyük mesafeler kat edeceğiz. Kendi mabedimizde oynayacağımız günü iple çekiyoruz" dedi.

TOKİ'nin maliyetini üstleneceği stadın 14 Haziran 1027'de yapılan ihalesini 218 milyon 900 bin TL'lik teklif veren Rönesans Holding'e bağlı REC Uluslararası İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret AŞ kazanmıştı. 

BORNOVA STADI YETİŞECEK
Süper Lig'deki iç saha maçlarını Bornova Stadı'nda oynayacaklarını hatırlatan Başkan Mehmet Sepil, kale arkasına yapılacak 3 bin 330 kişilik portatif tribününün yeni sezona yetişeceğini söyledi. Stat kapasitesinin 9 bin 600'e çıkacağını dile getiren Sepil, "Fenerbahçe ve Trabzonspor'la oynayacağımız ilk iki iç saha maçına cezamız yüzünden taraftarımızdan yoksun çıkacağız. Ancak 5'inci haftada seyircili oynayacağımız Gençlerbirliği müsabakasında portatif tribün hizmete girecek" dedi. 

Yeni kale arkası tribününün bilet fiyatlarının sezon boyunca 15 TL olacağını ifade eden Sepil şöyle devam etti:
"Bizim amacımız herkesin maç izlemesini sağlamak. Bütçelere uygun bir fiyat politikası belirleyeceğiz. Kombine kartlarında henüz bir planlama yapmadık. Ancak geçmişte bizlere sahip çıkan kitlelere biz de sahip çıkacağız. Ayrıca stat kapasitesi büyüdüğünde yeni seyirciler de aramıza katılmış olacak. Herkes rahat olsun. Bornova Stadı'nı dolduracağız."

4 TRANSFER YAPILACAK
Transfer döneminde Gençlerbirliği'nden Selçuk, Galatasaray'dan Sabri, Medipol Başakşehir'den Rotman, Beşiktaş'tan Enes, Gaziantepspor'dan Doğanay ve Ghilas, Kasımpaşa'dan Andre Castro, Maccabi Tel Aviv'den Scarione, New Castle'dan Gouffran, Lorient'ten Peybernes ile Bastia'dan Ngando'yu kadrosuna katan Göztepe, 4 takviye daha yapacak.

Başkan Mehmet Sepil, Fenerbahçeli genç stoper Hakan Çinemre ile anlaşma sağladıklarını belirterek, "Hakan İzmir'de sağlık kontrolünden geçiyor. Bir aksilik olmazsa imza atacağız. İhtiyaca göre 4 oyuncuyu daha takıma kazandıracağız" dedi. (DHA, Haber Merkezi)

 
Erdoğan'dan AK Parti teşkilatlarına uyarı!
 
İzmirli başkanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan ile buluştu
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
nurettin bayrak 21 Mart 2018 Çarşamba 10:52

Çim için inşallah düzgün yerlerle anlaşırlar tire stadını yapan yer çok güzel yaptı. o kadar para yatırdıktan ve bekledikten sonumuz rezil olmayalım sonra kötü zemin yüzünden..... Yönetimin bu konuda daha önce başka takımlarca yapılan hataları masaya yatırıp akıllı davranması gerek artık...

Yorumu oyla      9      5  
25 Temmuz 2017 Salı 15:08

Güzel kardeşim Çorum' a yapılan stattan bahseden kim ? BJK, GS , FB gibi takımlardan bahsediyorum. Senin amacın bunlarla rekabet olmalı. Bu statlar ile mi rekabet edeceksin ? Önemli olan büfeymiş :) sponsor da başarı olmadan gelmez. Para yoksa başarı da zor. Bu kafayla gidersin 1 milyona göğüs reklamı alırsın. Büyük kulüplerin zaten kafası çalışmıyor, o yüzden gidip 50-60 binlik statlar yapıyorlar. Yap ufak stat altına büfe aç değil mi ? İzmir kulüplerinin yıllardır niye bu durumda olduğu belli , hep bir küçük düşünme.

Yorumu oyla      11      5  
Warrior 25 Temmuz 2017 Salı 14:29

TOKİ'nin yaptığı her stadın altında ticari alan falan yok..Çoğu kuru ve şehir dışında uzak stadlad..Türkiye gerçeğinde ortalama her maç 7-8 bine oynanırken 20 bin kapasite mantıklı..Önemli olan stadda yer alan büfe,mağaza ve dükkanların,otoparkın verimli işletilmesi,kiraya verilmesi..Artı iyi sponsorlar ve reklam gelirleri ve de stad isim hakkının iyi pazarlanması..

Yorumu oyla      11      6  
25 Temmuz 2017 Salı 12:57

Yapılacak 20 bin kişilik stat ancak günü kurtarır ve en fazla 8-10 yıl yeter , geleceğe yönelik bir yatırım değildir. Günümüzde 35-40 bin kişilik statlar idealdir. Potansiyeli olanlar daha da büyük statlar yapıyorlar. İzmir gibi bir yerde ufak stat yapıp büyük kulüpler ile yarışmak zordur. Adamlar 300 liraya x kadar bilet satarken sen burada yarı fiyatına bile satamazsın. Üstelik o kadar koltuğun da yok. Bugün ülkede birçok şehire büyük statlar yapılmıştır. Birçok kulüp daha sezon başında 20 bin ve üzeri kombine bilet satıyorlar. Hepsinin altında mağaza zaten var. Kombine gelirleri, reklam gelirleri dediğin zaman korkunç bir gelir elde ediliyor. Karşıyaka 15 binlik stat ile ne yapacak ? Rakip seyirci, şu bu dediğin zaman kapasite oluyor 13 bin civarında. 13 nedir ? 35-40 binlik bir stat yapsan belki şu an dolmaz ama statlar 3-5 yıl için yapılmıyor. Göztepe'de aynı şekilde 17-18 bin kişilik bilet hakkı olacak. Bugün GS stadının kale arkaları bile bu statlardan büyük :) Ayrıca Göztepe Stadı'na 218 milyon harcanacak da Trabzon'da koskoca kompleks yapılıyor hem de 250 milyona. Garip bir durum. Dandik bir ticari alan yapılacak 54 milyondan 218 milyona iş patlıyor, üstelik 20 bin kişilik stat.

Yorumu oyla      12      6  
cengiz 25 Temmuz 2017 Salı 12:25

önce itiraz et sonra anlaş. güzel taktik. bu seferde ben itiraz edecem. bakalım benimle de uzlaşmaya gelecekler mi?

Yorumu oyla      11      7  
Seydiköylü 25 Temmuz 2017 Salı 12:24

Bu İzmir'i nasıl sevmeyeyim arkadaş, her iki tarafı da kutluyorum.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Beckerspor'a sponsor desteği
Özel Gazi Hastanesi, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nin yeni temsilcisi ...
Portekizli yıldız adım adım Göztepe'ye
Göztepe, transfer döneminde kadrosunu adeta baştan yarattı. Kaleci Beto ile prensipte anlaşıldı.
Pınar Karşıyaka'da Wood imzayı attı
Pınar Karşıyaka'da cuma günü anlaşma sağlanan şutör guard ABD'li Scott ...
 
Planlar hazır: Karşıyaka Stadı için geri sayım
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yıkılan eski Karşıyaka İlçe Stadı'nın bulunduğu ...
Altınordu'da 'garantili transfer' dönemi
TFF 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu'nun, yeni sezonda kadroda şans bulma ...
Bucaspor en az 3 hazırlık maçı yapacak
YENİ sezonda İkinci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele etmeye hazırlanan Bucaspor, ...
 
Karşıyaka'da Bartu yuvada kaldı
İkinci Lig Kırmızı Grup'ta geçen sezonki kadrosundan Cenk, Okan, Ali Kemal, ...
Datça'da Altınordu şenliği
Muğla'nın Datça ilçesinde, Datça ve Yatağan Altınordu Futbol Okulu öğrencilerini ...
Akhisar Belediyespor'da Henrique rüzgarı
Süper Lig temsilcilerinden Akhisar Belediyespor'un Avusturya kampı tüm ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva