HABERLER>SPOR
14 Şubat 2017 Salı - 14:56

Göztepe sahasında yok

Balıkesirspor'u son dakikada elinden kaçıran Göztepe, bu sezon Bornova Stadı'nda oynadığı 9 iç saha maçının 5'inde öne geçmesine rağmen puan kaybetti, zirvenin hakimi olma fırsatını kullanamadı.

Göztepe sahasında yok

TFF 1'inci Ligi'nde 20'nci haftanın kapanış randevusunda sahasında Balıkesirspor'la 90+1'inci dakikada yediği golle 1-1 berabere kalarak liderlik şansını kaçıran Göztepe, bu sezon Bornova Stadı'nda oynadığı 9 iç saha maçının 5'inde öne geçmesine rağmen puan kaybetti, zirvenin hakimi olma fırsatını kullanamadı.

Bornova'daki ilk karşılaşmada Elazığspor karşısında 1-0 galip duruma yükselmesine rağmen sahadan 1-1 beraberlikle ayrılan Göztepe, ardından Bandırmaspor mücadelesinde 2 defa 2 farklı üstünlüğü yakaladı, ancak 3-3'lük skorla 1 puana razı oldu. Göztepe, ligin ikinci yarısında ise iç sahadaki 3 maçta da öne geçmesine rağmen son dakikalarda kabusu yaşayıp 3 puanı bir türlü hanesine yazdıramadı.

Göztepe, son 3 iç saha maçında Denizlispor karşısında 1-0 öne geçtikten sonra 86 ve 90+2'nci dakikada yediği gollerle sahadan boynu bükük ayrıldı. Büyükşehir Gaziantepspor mücadelesinde 2-1 öndeyken, 90+5'inci dakikada penaltıdan yediği golle 2-2'lik beraberliğe, dolayısıyla 1 puan alan Göztepe, 1-1 biten son Balıkesirspor sınavında ise 90+1'inci dakikada kalesinde gol gördü. Balıkesirspor beraberliğiyle ligde 4 hafta sonra yeniden lider olma fırsatını tepse de 36 puanla 2'nci sırada, Süper Lig barajında kalan sarı kırmızılı ekip, iç sahada öne geçtiği maçlarda takılmasa 11 puanı daha hanesine yazdıracaktı. Göztepe, ilk yarıdaki Adana Demirspor deplasmanında da 1-0 öne geçtikten sonra sahadan 2-1 yenik ayrıldı.

BURUK'TAN TAKIMA SİTEM 

Göztepe teknik direktörü Okan Buruk, Balıkesirspor beraberliği sonrası özellikle defanstaki futbolcularını eleştirdi. Öne geçtikten sonra maçın sonunu doğru oynayamadıklarını söyleyen Okan Buruk, şöyle devam etti:

"Gerekli hamleleri yaptık ama bazı oyuncuların saha içindeki konumlarını korumalarını sağlayamadık. Halil'i yorgunluğu ve savunmayı güçlendirmek adına çıkardım. Bu sefer savunma oyuncularımız, hem de 1-0 galipken öne gitmeye başladı. Karşılığında hızlı hücum sonucu kazanılan kornerden gol yedik. Ancak ligde ikinci sıradayız ve şampiyonluk için en iddialı takımlardan biriyiz."

Okan Buruk, defansta 2 oyuncusunun olmaması kendilerini zorladığını vurgularken de şunları söyledi:

"Gol yediğimiz pozisyondan önce Canberk, Tayfur ve Hakan, üçü birden ileri çıktı. Topu kaptırdık, o arada atağı sonlandırmaları, topu geri almaları gerekiyordu. Ama aynı top bize hızlı hücum olarak dönüp kalemizde korner ve gol oldu. Daha önce de bunu yaşadık. Gösteriyoruz, anlatıyoruz, maç öncesi, maç içinde bir daha konuşuyoruz. Kenardan hamle yapıyoruz ama geri gelmesi için oyuncunun ayağını çekemiyorsunuz. Burada iş oyuncunun anlama kapasitesine kalır veya o futbolcuyu oynatmayacaksınız. Ama elinizde olan bunlar."

JAHOVİC YETMEDİ

Göztepe'de gol krallığı yarışında zirvede yer alan Jahovic, Balıkesirspor ağlarını sarsarak üst üste 5'inci maçını da boş geçmedi. Ligde 13 gole ulaşan Makedon yıldızın performansı, takımını galip getirmeye yetmedi. Jahovic, karşılaşmanın ilk yarısında kazanılan penaltıyı ise kaleci Atilla'ya nişanlamanın üzüntüsünü da yaşadı. (DHA)

 
Bucaspor'da parola seri galibiyet
 
Bir parti daha referandum kararını verdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bucaspor'da parola seri galibiyet
Spor Toto 2'nci Lig Beyaz Grup'ta deplasmanda son sıradaki Ofspor'u 2-0 ...
Galatasaray'ın yeni teknik direktörü belli oldu
Galatasaray, teknik direktör Igor Tudor ile 1.5 yıllığına anlaştı.
İzmirspor'un acı günü
İzmirspor camiası, kulübe 1967 yılından bu yana hizmet veren masör Nuri ...
 
Böylesi görülmedi: 100 maçlık galibiyet serisi!
NCAA Kadınlar Basketbol Ligi'nde 2014'ten itibaren mağlubiyet yüzü görmeyen ...
İTB'nin sosyal sorumluluk projesine Göztepe'den destek
İzmir Ticaret Borsası, Yaşar Üniversitesi ve İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından, ...
Rusya karşısında buz tuttuk: 0-42
Erzurum’da düzenlenen EYOF 2017 Kış Oyunlarının ilk gününde gelen haber ...
 
Göztepe 90’da yıkıldı: 1-1
Sarı-kırmızılı takım Balıkesirspor karşısında son dakikada yediği golle ...
Karşıyaka'da şok istifa: Uçar görevi bıraktı
Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta Hatayspor mağlubiyetiyle Play-Off hattındaki ...
Manisaspor 3'te 3 peşinde
TFF 1'inci Lig'de Ümraniyespor ve Eskişehirspor'u üst üste 5'er golle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva