HABERLER>SPOR
23 Nisan 2017 Pazar - 12:36

Göztepe play off'a tutundu

TFF 1'inci Lig'de oynadığı son 6 maçın 5'ini kaybederek Süper Lig yarışında yara alan Göztepe, Adana Demirspor karşısında elde ettiği 3-2'lik galibiyetle kara bulutları dağıttı. Sergilediği futbolla da son 5 hafta için umut veren sarı kırmızılılar taraftarından alkış aldı.

Göztepe play off a tutundu

Bu galibiyetle play off'a sıkı sıkıya tutunduklarını belirten Vural, "İlk 2'ye kalmamız da sürpriz olmaz" sözleriyle de camiaya ümit aşıladı.

Bandırmaspor yenilgisinden sonra takımı toparlamak için yoğun çaba sarfedildiğini anlatan Vural, "Başkanımız Mehmet Sepil bir an olsun bizleri yalnız bırakmadı. Futbolculara inandığını tüm samimiyetiyle dile getirdi. Bizi inanılmaz motive etti. Bu galibiyeti kendisine armağan ediyoruz" dedi.

Önümüzdeki iki maçta sırasıyla lider Evkur Yeni Malatyaspor (D) ve Sivasspor ile karşılaşacaklarını hatırlatan Yılmaz Vural, "Adana Demirspor karşısındaki futbolu oynarsak herkesi yeneriz. Evkur Yeni Malatyaspor ve Sivasspor maçlarından 6 puan çıkarmamız sürpriz olmaz. Eğer istediğimizi alırsak direkt Süper Lig'e çıkmak da mümkün. Bundan sonra taraftarımıza kötü futbol seyrettirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yine son dakikada kalelerinde gol gördüklerini de hatırlatan Vural şöyle devam etti:

"Son anlarda gol yemek biz de hastalık oldu. Yine 89'uncu dakikada gol yiyerek herkesi strese sokmayı başardık. Kariyerimde 40'a yakın maçı son dakikalarda kaybettim. Bu karşılaşmada da ecel terleri döktüm. Bir türlü topu ayağımızda tutamıyoruz. Neyse ki sırat köprüsünü geçtik. Artık özgüvenimiz geri geldi."

JAHOVİC'İ KALDIRAMADI
Göztepe'nin Makedon golcüsü Adis Jahovic Adana Demirspor maçına damga vuran isim oldu. Takımdaki düşüş yüzünden son 6 haftada istediği performansı ortaya koyamayan tecrübeli oyuncu, Adana Demirspor'a 2 gol atarak galibiyete damgasını vurdu.

Bu arada Jahovic, gol sayısını 18'e çıkararak krallık yarışında Adana Demirsporlu Pote'nin ardından ikinci sıraya yükseldi. Teknik Direktör Yılmaz Vural da taraftarlara alkışlatmak için 88'inci dakikada oyundan çıkardığı Makedon oyuncuyu kucağına almaya çalıştı. Jahovic'i kaldıramayan Vural renkli görüntüler oluştururken, "Jahovic maşallah 100 kilo. Kendisini kaldıramadım ama ben de yaşlandım" diyerek olaya esprili dille yaklaştı. 

UMUT OYNAMADAN CEZALI
Göztepe'nin golcü futbolcularından Umut Nayir, Adana Demirspor maçında oynamadan cezalı duruma düştü. Karşılaşmanın 75'inci dakikasında bir pozisyon sonrası 4'üncü hakem Serhad Ürkmez'e itiraz eden 24 yaşındaki futbolcu sarı kartla cezalandırıldı. Dördüncü sarı kartını gören Umut kritik Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasında forma giyemeyecek. Teknik Direktör Yılmaz Vural, Umut'un kendini maça kaptırdığını ifade ederek, "Umut gereksiz kart gördü. Jahovic de sınırdaydı, ya o da kart görseydi ne yapacaktık?. Evkur Yeni Malatyaspor maçına forvetsiz çıkacaktık" dedi. 

TİAGO'YU ÖVDÜ, GÜNAY'A SAHİP ÇIKTI
Adana Demirsporlu Tiago'nun 53'üncü dakikada santradan attığı gol Türkiye'de tarihe geçti. Teknik Direktör Yılmaz Vural, Brezilyalı oyuncunun başlama vuruşuyla ilgili kural değişikliğinin ardından santradan gol atan ilk futbolcu olduğunu belirterek, "Artık santra tek vuruşla yapılabiliniyor. Buna dikkat etmeliydik. Tiago çok güzel bir gole imza attı, hepimizi de şoke etti. Kalecimiz Günay böyle bir şutu beklemiyordu. Demek ki bundan sonra başlama vuruşlarına nlem almalıyız. Günay golden sonra çok üzüldü, hatta maç sonunda ağladı. Futbolda bu tür goller atılıyor. Ama Günay ben geldiğim günden beri müthiş oynuyor. Taraftarımız da ona sahip çıktı" dedi. 

155 GÜN SONRA 3 GOL
TFF 1'inci Lig'de Adana Demirspor engelini 3-2 ile geçen Göztepe tam 155 gün sonra ilk kez bir maçta 3 kez gol sevinci yaşadı. Son olarak 19 Kasım 2016'da Bandırmaspor ile sahasında 3-3 berabere kaldığı müsabakada rakip fileleri 3 kez sarsan sarı kırmızılı ekip, sonrasında oynadığı 17 müsabakada en fazla 2 gol atma başarısı gösterdi. (DHA)

 
İzmir'de 97. yıl coşkusu
 
İzmir'de sendikadan korkutan rapor: Binlerce ebe tükendi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pınar Karşıyaka'nın gücü yetmedi: 67-55
Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin 27. hafta karşılaşmasında Galatasaray ...
Turgutluspor yeniden 3. Lig'de
Türkiye Bölgesel Amatör Lig play off  finalinde Karacabey’de oyanan mücadelede ...
Yılmaz Vural: Santradan yediğimiz gol beni şoke etti
Göztepe Teknik Direktörü Yılmaz Vural iyi futbol oynayarak Adana Demirspor'u ...
 
Göztepe ayağa kalktı: 3-2
TFF 1'inci Lig'de oynadığı son 6 maçın 5'ini kaybedip zirve yarışında ...
Karşıyaka kurucu başkan Işıl'ı andı
Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta yer alan Karşıyaka'da kulübün kurucu ...
Altınordu'da Erdoğan korkuttu
TFF 1'inci Lig'de pazartesi günü deplasmanda Balıkesirspor'u yenerek 4'te ...
 
Altay'ın play off programı netleşti
Spor Toto 3'ünü Ligi 1'inci Grup'ta normal sezonun bitimine 2 hafta kala ...
Menemen Belediyespor'da Gökhan yetişmiyor
Spor Toto 2'nci Ligİ Kırmızı Grup'ta pazar günü deplasmanda düşme hattındaki ...
UEFA'dan Beşiktaş ve Trabzonspor'a kötü haber
UEFA, Beşiktaş ve Trabzonspor'un 2016-2017 sezonu hedeflerini kısmen yerine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva