HABERLER>SPOR
22 Nisan 2019 Pazartesi - 11:41

Göztepe'nin mutluluğu hüzne döndü

Spor Toto Süper Lig'de Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a evinde 1-0 yenilerek bitime 5 hafta kala kümede kalma yolunda ağır darbe yiyen Göztepe'nin geçen sezon yaşadığı mutluluk şimdi hüzne döndü.

Göztepe nin mutluluğu hüzne döndü

Tam 14 yıl sonra çıktığı Süper Lig'de ilk senesinde Avrupa hayalleri kurup sezonu 49 puanla 6'ncı sırada bitiren sarı-kırmızılılar, bu sezon hem eski performansını hem de eski golcüleri Adis Jahovic ve Demba Ba'yı mumla aradı. Bu sezon gol yollarında çok büyük sorunlar yaşayan ve son 5 maçta bir kez bile fileleri sarsamayan Göz-Göz'de Makedon oyuncu Jahovic, geçen yıl ilk devrede 14 gol atarak yıldızlaştı. Göztepe'nin 1'inci Lig'de Play-Off şampiyonluğu yaşadığı dönemde de çok iyi bir performans sergileyen Jahovic, geçen sezon devre arasında yönetimde zam isteyince gözden düştü. Deneyimli golcünün isteğini geri çeviren Başkan Mehmet Sepil, Jahovic'i Konyaspor'a sattı. Göztepe, Jahovic'in ardından sakatlıktan çıkıp kulüp arayışında olan dünyaca ünlü yıldız Demba Ba'yı renklerine bağladı. 

Çin'in Shanghai Shenhua takımından kiralanan Senegalli oyuncu ağır sakatlıklar yaşamasına rağmen Göztepe'de beklentileri karşılamayı bildi. Formayı 13 maçta sırtına geçiren Demba Ba, 7 gol attı ancak Vodafane Park'ta Beşiktaş'la oynanan müsabaka sonunda Göztepeli tribünler tarafından protestolara maruz kaldı. Beşiktaş taraftarının kendisine sevgi gösterilerinde bulunmasını alkışlarla karşılık veren Demba Ba, Göztepeli futbolseverler tarafından yuhalandı. Yıldız futbolcu sezon sonunda rekor ücretle Çin'e döndü. Jahovic ve Demba Ba'dan maksimum verim alan İzmir ekibi, bu sene ise aradığı golcüyü bulamadı. Jerome, Cikalleshi, Ghilas ve Samed Ali ile sezona başlayan Göztepe'de forvetlerin verimsiz performansı takımın düşüşe geçmesindeki en önemli faktör olarak gösterildi. Ara dönemde Cikalleshi ve Samed Ali'ye yollar ayrıldı. Eski Teknik Direktör Kemal Özdeş'in, "Forvete gerek yok" raporu sonrası transfer ileri uca yapmayan sarı-kırmızılılar gol yollarında büyük sıkıntı yaşadı. 

GEÇMİŞİ MUMLA ARADI
Göztepe ile kariyerindeki ilk Süper Lig deneyimini geçen sezon yaşayan teknik direktör Tamer Tuna, takımı 6. yaparak önemli bir başarı elde etti. Başkan Mehmet Sepil'in geçen sezon devre arasında masaya oturmak istediği, sezon sonunda ise, "Aklı ve kalbi Göztepe'de değil" diyerek takımdan gönderdiği genç çalıştırıcının kulübe bu yılın son haftalarında dönüşü beklenen başarıyı getirmedi. Kemal Özdeş'in gidişiyle 24. haftada bir kez daha göreve başlayan Tuna, henüz siftah yapamadı. 

Takımın başında 6 maça çıkan Tamer Tuna 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde etti. Göztepe'de yaşanan olumsuz tablo futbolcularla taraftarın da arasının açılmasına neden oldu. Tribünlerin her maç bağrına bastığı ve "Göztepe'nin çocuğu Halil Akbunar" olarak tezahüratlar yaptığı kanat oyuncusu Halil aşkı mazide kaldı. 2 hafta önce 1-0 kaybedilen Akhisarspor karşılaşması sonrasında Alpaslan'la birlikte taraftarlarla kavga eden Halil, bir zamanlar en çok sevilen isimken şimdi kadro dışı kaldı. Başken Mehmet Sepil de son haftalarda kayıplara karıştı.  (DHA)

 
Altay zirveye takıldı
 
İzmir'in 23 Nisan programı belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altay zirveye takıldı
Spor Toto 1'inci Lig'de evinde Hatayspor'la 1-1 berabere kalarak üst üste ...
Altınordu altın buldu
Spor Toto 1'inci Lig'de üst üste aldığı 3 mağlubiyetin ardından deplasmanda ...
Bayraklı'nın perileri adım adım Süper Lig'e!
Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde mücadele eden Bayraklı Belediyesi ...
 
Bergama'da yağlı güreş müsabakaları yapıldı
İzmir'in Bergama ilçesinde 350 güreşçinin katılımıyla yağlı güreş müsabakaları düzenlendi.
Başakşehir'de kan kaybı sürüyor!
Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında konuk ettiği Çaykur Rizespor ile ...
Menemen Belediyespor'a Başkan Aksoy dopingi!
Son 3 haftada 1 galibiyet alabilen Menemen Belediyespor Serdar Aksoy’un ...
 
Altınordu pes etmiyor!
Altınordu, Spor Toto 1. Lig'de deplasmanda konuk olduğu Afyonspor'u 3-1 ...
Altay evinde tekledi!
Spor Toto 1'inci Lig'de 30'uncu hafta mücadelesinde Altay, evinde Hatayspor'la ...
Kaf-Kaf Play-Off kapısını araladı!
TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup ekiplerinden Adıyaman 1954 Spor, sahasında konuk ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva