HABERLER>SPOR
14 Eylül 2021 Salı - 12:11

Göztepe, Jahovic'ten patlama bekliyor

Süper Lig'in 4'üncü haftasında Gürsel Aksel Stadı'nda Medipol Başakşehir'i 2-1 yenerek ilk galibiyetini alan Göztepe'de gözler cuma günü iki ezeli rakibi yıllar sonra karşı karşıya getirecek Altay derbisine çevrilirken, sarı-kırmızılıların en büyük gol ayağı Adis Jahovic sezona istediği gibi başlayamadı. Geride kalan 4 karşılaşmada sahaya 11'de çıkan Makedon golcü henüz ağları havalandıramadı. Tutuk bir görüntü ortaya koyan deneyimli forvet son Başakşehir maçında sadece 45 dakika sahada kalabildi. Jahovic maçtaki kötü performansıyla büyük eleştileri aldı.

Göztepe, Jahovic ten patlama bekliyor

Jahovic'in partneri Cherif Ndiaye ise Başakşehir müsabakasında 1 gol atıp 1 de asist yaptı. Jahovic son golünü geçen sezonun 39'uncu haftasında 3-2 kazanılan Frapor Tav Antalyaspor müsabakasında attı. Göztepe'de teknik direktör Nestor El Maestro'nun da yakından ilgilendiği 34 yaşındaki futbolcunun Altay karşısında sahaya yine ilk 11'de çıkacağı bildirildi. Derbi hazırlıklarını sürdüren sarı-kırmızılılarda sakatlıkları bulunan sağ bek Murat Paluli ve stoper Mihojevic dışında eksik yok.

DERBİDE BORNOVA'DA BU KEZ MİSAFİR
Göztepe, 2016-2019 yılları arasında TFF 1'inci Lig ve Süper Lig maçlarında ev sahipliği yaptığı Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'na bu kez deplasman takımı olarak çıkacak. Cuma günü İzmir derbisinde Altay'ın konuğu olacak Göztepe Bornova'ya bu kez misafir olarak gelecek. İnşaatı 2016 yılında tamamlanan stadın açılışını yapan Göztepe, bu statta ilk maçında 1 Ekim 2016'da Elazığspor'la karşı karşıya geldi. Mücadele 1-1 beraberlikle sona ererken, Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'ndaki ilk golü halen sarı-kırmızılı formayı giyen şimdiki takım kaptan Halil Akbunar kaydetti. 

Göztepe, Bornova'daki son maçını ise 21 Aralık 2019 tarihinde Galatasaray'a karşı oynadı. Galatasaray'ı Bornova'ya veda maçında 2-1 yenmeyi başaran Göztepe'de bu stattaki son golü yine Halil Akbunar attı. Göztepe toplamda Bornova'da ev sahibi olarak 58 maça çıktı. Göz-Göz, Bornova'da oynadığı müsabakalarda 28 galibiyet alırken, sahayı 15 kez mağlup terketti, 15 masabaka da berabere tamamlandı. Derbide 1.5 yıl sonra Bornova Stadı'na ayak basacak sarı-kırmızılılar, 26 Ocak 2020 tarihinde Beşiktaş maçıyla yeni evi Gürsel Aksel Stadı'na kavuştu. 

TARAFTARDAN URLA ÇIKARMASI
Göztepe taraftarını cuma günü Altay'la oynanacak derbi heyecanı sardı. Koronavirüs salgınına alınan önlemlerden dolayı deplasman tribününde yerini alamayacak Göztepeli futbolseverlerin Urla Adnan Süvari Tesisleri'ne çıkarma yapmak istediği bildirildi. Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda takımlarını yalnız bırakmak zorunda kalacak taraftarın sosyal medyadan örgütlendiği ve yaklaşık 2 bin kişiyle antrenmana gelerek takıma destek vermeyi planladığı vurgulandı. Göztepeliler'in cuma günü Urla'dan da takımı uğurlamak için organize olacağı ifade edildi. Süper Lig'de 18 yıl önce rakip olan iki takım en son 2014-2015 sezonunda 2'nci Lig'de karşılaşmıştı.(DHA)

 
Muhittin AKBEL yazdı... Kordon’un tadı nasıl kaçtı?
 
Gözler Cuma gününde... Taktik savaşları!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Sadece O’nun adı yakışır!
Mehmet KARABEL yazdı... Sadece O’nun adı yakışır!
Bucaspor Akhisar'ı 2 golle geçti
Bucaspor 1928, deplasmanda karşılaştığı Akhisarspor'u 2-0 mağlup etti.
Demba Ba futbolu bıraktı
Demba Ba, futbolculuk kariyerine son verdiğini duyurdu. Senegalli futbolcu ...
 
Cherif'ten taraftara sitem!
Süper Lig'de Medipol Başakşehir'i evinde 2-1 yenerek üzerindeki kara bulutları ...
Turgutluspor'da gerginlik! Başkan eşi 'orta parmak gösterdi' iddiası
TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta ilk hafta Sivas Belediyespor'dan sonra iç ...
DEÜ'nün 9 Eylül spor etkinlikleri nefes kesti
Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun ...
 
Pınar Karşıyaka'da Sarıca'nın hayali Avrupa
ING Basketbol Süper Ligi ve FIBA Şampiyonlar Ligi'nde yeni sezona hazırlanan ...
Altay'ın gözü büyük derbide
Süper Lig'de son 2 maçında Fenerbahçe ve İttifak Holding Konyaspor'a (D) ...
Altınordu ilkleri yaşadı
TFF 1'inci Lig'de evinde Bursaspor'u 2-1 mağlup ederek ilk galibiyetini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva