HABERLER>SPOR
21 Mayıs 2019 Salı - 12:16

Göztepe geri sayımda

Spor Toto Süper Lig'de pazar günü Bursaspor deplasmanından 1 puanla dönüp, Fenerbahçe'nin de dün en önemli rakibi Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 1-0 yenmesiyle son haftaya 35 puanla düşme potasının üzerinde giren Göztepe, tüm ipleri eline aldı.

Göztepe geri sayımda

Düşme hattındaki Bursapor'un 1, Erzurumspor'un da 3 puan önünde 34. haftaya girerken 15. sıradaki yerini koruyan Göz-Göz, bu hafta evinde oynayacağı Ankaragücü maçı için geri sayıma geçti. Sıkıntılı bir süreç yaşayan sarı-kırmızılılar son hafta öncesi büyük avantajın sahibi olurken, alınacak galibiyet İzmir ekibinin ligde kalmasını sağlayacak. Karşılaşmayı kazanması halinde hiçbir sonuca bakmayacak Göztepe'ye duruma göre beraberlik dahi yeterli olacak. 

Son hafta UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hesapları yapan Yeni Malatyaspor deplasmanına çıkacak Bursaspor'un kazanamaması halinde Göztepe elde edeceği beraberlikle de Süper Lig'e tutunacak. Bu sonuçla Erzurumspor'un alacağı skor Göztepe'yi ilgilendirmeyecek. Göztepe yenilgi halinde ise mecburen gözünü Bursaspor ve Erzurumspor'un oynayacağı müsabakalara çevirecek. Göztepe ligde kalabilmek için Bursaspor'un Malatya'da, Erzurumspor'un da Kayserispor deplasmanında puan kaybetmesini bekleyecek. Bursaspor'la ikili averajı eşit olan Göztepe, yeşil-beyazlılarla puan eşitliği durumunda genel averajla rakibinin önüne geçecek. 

Göztepe, Ankaragücü karşısında 2 puan kaybederse Bursaspor'un kazaması halinde lige veda eden ekip olacak. Mağlubiyette de Bursaspor veya Erzurumspor kazanırsa Göztepe yine 1. Lig'in yolunu tutacak. Göztepe'nin son haftadaki rakibi Ankaragücü ise Eryaman Stadı'nda Demir Grup Sivasspor'u 3-1 yenerek düşme ihtimalini ortadan kaldırdı. Sezonu kazasız atlatmaya çok yaklaşan Göztepeliler şimdiden heyecan fırtınası yaşamaya başladı. Teknik Direktör Tamer Tuna kritik maç öncesi Urla Adnan Süvari Tesisleri'nin kapılarını dış dünyaya kapadı. Tamamen futbola odaklanacak Göz-Göz'de Mehmet Sepil başkanlığındaki yönetimin de tüm hafta boyunca takımla birlikte kamp yapacağı ifade edildi. 

VAR'DAN 6 GOL GİTTİ
Bursaspor deplasmanında 2 golü Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulaması sonucu geçersiz sayılan Göztepe'nin bu sezon toplamda 6 golü iptal oldu. 33. hafta itibariyle aleyhine en çok karar verilen kulüp Göztepe olurken, Medipol Başakşehir, Alanyaspor ve Kasımpaşa'nın da bu sezon 5'er golü VAR'a takıldı. Video Yardımcı Hakem uygulaması bu sezon toplamda 45 gole doğrudan etki etti. 

Yapılan araştırmada 31 gol önce verildi fakat VAR incelemesi sonucunda iptal oldu. 14 gol ise önce geçersiz sayılıp VAR odasından gelen uyarı sonrası geçerli sayıldı. Göztepe açısından ise bu sezon sadece 1 gol kararı lehine değişti. Yeni Malatyaspor'un ve Kayserispor'un ise lehine VAR'dan 5 gol kararı çıktı. Göztepe'nin yanı sıra Galatasaray ve Akhisarspor'un da sadece 1'er golü geçerli oldu. (DHA)

 
Menemen Belediyespor'da Aksoy'un adayı Uzun
 
İzmir'de hayata tutunuş: Köprüden atlayacaktı, kolundan yakaladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pınar Karşıyakalı Marei en verimli oyuncu
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde normal sezon geride kalırken Play-Off'a ...
Altınordu'da Eroğlu sezonu değerlendirdi
Spor Toto 1. Lig'de son hafta deplasmanda Giresunspor'a 3-1 kaybedip Play-Off ...
Göztepe elinde kalem kağıtla son haftayı bekliyor
Spor Toto Süper Lig'de son haftaya düşme hattının hemen üzerinde giren ...
 
Fenerbahçelileri sevindirecek haber: Ayrılmak istiyorum
Fenerbahçe'de kadroya alınmayan Carlos Kameni, sarı-lacivertli takımdan ...
Manisa Büyükşehir Belediyespor’a saldırı!
TFF 2. Lig Kırmızı Grup play-off yarı final rövanş maçında deplasmanda ...
Formula 1'in efsane ismi hayatını kaybetti
Formula 1'in efsane isimlerinden Niki Lauda, 70 yaşında hayata gözlerini ...
 
Galatasaray'da ilk ayrılık! 9 milyon Euro'ya...
Şampiyon Galatasaray'da takımın 10 numarası Younes Belhanda'nın, Al Hilal ...
Ali Koç: Ergin Ataman fair playden bahsedecek son kişidir
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Anadolu Efes - CSKA Moskova maçının ...
Göztepe'nin gözleri o maçlardaydı: İşte sonuçlar ve puan durumu
Spor Toto Süper Lig'de 33. hafta karşılaşmaları bugün oynanan maçlarla ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva