HABERLER>SPOR
1 Ağustos 2020 Cumartesi - 14:20

Göztepe'de gergin bekleyiş

Göztepe'de Başkan Mehmet Sepil'in ilk kez sessizliğini bozarak, "Masada bizi ciddi inceleyenler var. Göztepe'yi daha değişik ellerin yönetimine devretmeye hazırım" açıklamasını yapmasının ardından taraftarlar arasında gergin bekleyiş başladı.

Göztepe de gergin bekleyiş

Süper Lig'de geçen yıldan beri devir olacağı iddiaları kesilmeyen Göztepe'de Başkan Mehmet Sepil'in ilk kez sessizliğini bozarak, "Masada bizi ciddi inceleyenler var. Göztepe'yi daha değişik ellerin yönetimine devretmeye hazırım" açıklamasını yapmasının ardından taraftarlar arasında gergin bekleyiş başladı. Başkan Sepil, henüz resmi olarak biten bir süreç olmadığını, devrin zaman alabileceğini, bu zaman zarfında tüm görevlerini yerine getireceğini belirtirken, taraftarlar açıklamayı ve Sepil'in kararını farklı şekillerde yorumladı.

Bazı taraftarlar kulübe 6 yılda tesisleşme ve sportif başarı anlamında çağ atlatan Mehmet Sepil'in yönetimi devretmemesini isterken, bazı taraftarlar ise Süper Lig'de şampiyonluğa oynayıp Avrupa'da ses getirecek bir Göztepe hedefine güçlü bir yabancı grup yönetiminde ulaşılabileceğini savundu. Kararının kolay kolay değişmeyeceği vurgusunu yapan Mehmet Sepil, devir sürecinin 1 yılı aşabileceğini belirtmişti. Beto, Castro, Jerome, Reis gibi kadrosunun önemli oyuncularıyla vedalaşan Göztepe, sezon öncesi takım yenilenirken hem transfer sürecini, hem de yönetimin devriyle ilgili haberleri bekleyecek.

6 YILIN 3'Ü SÜPER LİG'DE

Göztepe, Mehmet Sepil'in başkanlığı döneminde 6 sezonun 3'ünü Süper Lig'de geçirdi. Doğma büyüme Göztepeli olup yıllarca ABD'de yaşayan, yurt dışında petrol şirketi bulunan Mehmet Sepil, kulübü 2014 yılında Hüseyin Altınbaş'tan 2. Lig'de devraldı. Sepil yönetiminde aynı sezon 2. Lig'de şampiyonluk yaşayan Göz-Göz, 2017'de 1. Lig'de Antalya'da Eskişehirspor'la oynadığı Play-Off finalini seri penaltılarla kazanıp 14 yıl sonra Süper Lig'e döndü. Süper Lig'de 3 yıldır küme düşmeden yer alan sarı-kırmızılılar, Sepil yönetiminde tesisleşmede tarihi hamleler yaptı. Altınbaş döneminde inşaatı başlayıp bitme aşamasına gelen Urla Adnan Süvari Tesisleri'ni tamamlayan Sepil, kulübe Gürsel Aksel Tesisleri'nin yerine 95 yıllık tarihindeki ilk stadı olup TOKİ'nin 219 milyon TL ihale bedeliyle yaptırdığı Gürsel Aksel Stadı'nı kazandırdı. Sepil, bu süreçte Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı'nda da başkanlığa seçildi.

TÜRKİYE'DE İLKLERDEN

Türkiye'nin ilk şirketleşen kulüplerinden olan Göztepe, 1997 yılında Dinç Bilgin döneminde şirketleşti. 1999 yılında 17 yıl sonra Süper Lig'e dönen sarı-kırmızılılar, inişli çıkışlı grafiğin ardından 2003 yılında düşerek en zorlu yıllarına başladı. Efsane kulüp, 2003-2007 yılları arasında sürekli değişen başkanlar, transfer yasakları ve harabe haline gelen tesisleriyle amatör kümeye kadar geriledi. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun 2007'de Altınbaş Holding'e devrettiği İzmir temsilcisi, Altınbaş döneminde basamakları tek tek çıkıp 1. Lig'e kadar ulaşsa da 2013'te tekrar küme düştü. Mehmet Sepil, kulübü 2014'te sürpriz bir şekilde devralıp Süper Lig hedefine ulaştırırken 6 yılda tesisleşme hamleleriyle de değerini kat kat artırdı. (DHA)

 
İzmir Limanı'nda gemide yangın!
 
Rusya'dan flaş aşı açıklaması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
NBA sahalara yeniden döndü
Koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık 5 ay önce durdurulan ve sezonun ...
Galatasaray'dan Altay'a iki genç
TFF 1. Lig takımlarından Altay'da yeni sezon hazırlıklarına başlayan yönetimin ...
Altınordu Muhammed'e fiyat biçti
TFF 1. Lig ekiplerinden Altınordu'da transferin gözde isimlerinden Muhammed ...
 
Altay'da ibre Yücel İldiz'de
TFF 1. Lig ekiplerinden Altay'da teknik direktör Yalçın Koşukavak'la yollarını ...
Pınar Karşıyaka'da Sarıca'nın hedefi ilk 4
Basketbolda yeni sezon öncesi geçen sezon ING Basketbol Süper Ligi ve ...
Karşıyaka adalet istiyor
Futbol Federasyonu'nun (TFF) tüm liglerde koronavirüs pandemisi nedeniyle ...
 
Başkan Sepil'den şok açıklama: Göztepe'yi devretmeye hazırım!
Süper Lig'e döndükten sonra üçüncü sezonunu tamamlayan Göztepe'de geçen ...
Xavi'den iyi haber geldi
Katar Yıldızlar Ligi kulüplerinden El Sadd'ın teknik direktörü Xavi Hernandez, ...
Fatih Karagümrük Süper Lig'e yükseldi!
TFF 1. Lig play-off finalinde Adana Demirspor'a penaltılarda 6-5 üstünlük ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva