HABERLER>GÜNCEL
1 Haziran 2015 Pazartesi - 11:48

Görmez’den kandil mesajı: Riya ve gösterişi tercih eden…

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Görmez mesajında "Edebi ve erdemi unutan, riya ve gösterişi tercih eden hâlimize tevbe edelim" dedi.

Görmez’den kandil mesajı: Riya ve gösterişi tercih eden…

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez,  Berat Kandili dolayısıyla  yayımladığı mesajında "Ramazanın mübarek iklimine adım adım yaklaştığımız şu günlerde, Rabbimizin bir lütfuna daha erişecek, Berat Kandili'ni idrak edeceğiz. Ruha ağır gelen her türlü sıkıntıdan, mümini inciten her türlü hatadan, insana yakışmayan her türlü kötülükten kurtulmak, 'berat etmek' için eşsiz bir fırsat daha yakalayacağız" ifadesini kullandı. "Berat etmenin" bera ve vela gibi iki önemli adımın sonucunda gerçekleşen bir zirve olduğunu belirten Görmez, mesajında "bera" ve "vela"yı şöyle açıkladı: "Bu iki adımdan ilki beradır ki şerden, fesattan, vicdansızlıktan, insafsızlıktan, kötüden ve kötülükten teberra etmek, uzak durmak anlamına gelir. Bu geceyi idrak eden her mümin, kötülüğe olan mesafesini ölçmeli, kötülüğe giden yolları kapatmaya bir kere daha karar vermelidir. Bu öyle bir özgürlük gecesidir ki bizi bitmek bilmeyen heves ve arzulardan, benliğimizi esir alan hırs ve tutkulardan, kardeşliğimizi zedeleyen bencilliklerden uzaklaşmaya çağırır. Berat, kurtuluşun adıdır.
 
Beratın ikinci adımı ise veladır ki bu da sadece kötülükten uzaklaşmakla yetinmeyip iyiliğe yaklaşmak, iyiyi aramak, iyiyle olmak anlamına gelir. Her türlü çirkinliği hayatından çıkaran mümin için Berat Kandili, Allah'a dost olma, Hakkın yanında yer alma ve hayra giden yolları arama gecesidir. Beratın ilk şartı kimden beri, kime yakın olacağımızı bilmektir"
 
Görbez, Berat gecesinin, "adımızın Cenab-ı Hak katında nasıl anılmasını istediğimize karar verme gecesi" olduğunu vurgulayarak, mesajını şöyle sürdürdü:"Beratın en derin anlamı ise bağışlanmadır. Berat gecesi, Yüce Rabbimizin af ve mağfiret gecesidir. Sevgili Peygamberimiz, bu gecede Allah'a bol bol ibadet edilmesini, gündüzünde ise oruç tutulmasını tavsiye etmiş ve o gece güneş batınca Allah Teala'nın dünyaya rahmetiyle tecelli ederek fecre kadar, 'Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım. Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim. Belaya duçar olan yok mu, ona afiyet vereyim' buyurduğunu bizlere müjdelemiştir."
 
'BİZE DÜŞEN TEFEKKÜRDÜR, NİYAZDIR, TEVBEDİR'
"Bu bağışlanma mevsiminde Müslümanlara düşenin tefekkür, niyaz ve tevbe" olduğunu ifade eden Görmez, şu önerilerde bulundu: "Bizler bu Berat Kandili'nde silkelenme ve yenilenme ümidiyle hep birlikte tevbe edelim. Kimi zaman samimiyeti, edebi ve erdemi unutan, riya ve gösterişi tercih eden halimize tevbe edelim. En yakınlarımızdan bile sevgi ve merhameti esirgediğimiz, eşimizi ve çocuklarımızı ihmal ettiğimiz, akrabalarımızı, yetimleri, kimsesizleri, mültecileri unuttuğumuz günler için tevbe edelim. Rabbimizin bize emanet ettiği dünyaevini harap ettiğimiz, huzur ve adaleti sağlayamadığımız, kan ve gözyaşını durduramadığımız için tevbe edelim. Kendimiz için istediğimizi din kardeşlerimizden kıskandığımız, İslam coğrafyasında ikilik ve kavgayı sona erdiremediğimiz kıvranan toprakların acısını dindiremediğimiz için tevbe edelim.
 
Tevbekar kullarını seven ve tevbeleri kabul eden Rabbimize sığındığımız bu mukaddes gecede, tevbemiz beratımız olsun. Bireysel ve toplumsal anlamda bizleri berata götürecek tevbeler edelim. Sadece dilde kalan değil, gönüle inen, ruhta yankı bulan, öz eleştiri ve tefekkür ihtiva eden bir tövbe ile kavli ve fiili olarak istiğfar edelim."
 
'AİLELERİMİZİ CAMİLERE DAVET EDİYORUZ'
Berat Kandili dolayısıyla bir çağrıda bulunan Görmez, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu Berat Kandili'nde kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle ailelerimizi camilerimize davet ediyoruz. Hep birlikte Allah'ın evlerine misafir olalım ve topyekun tevbeye durarak İslam ümmetinin beraati için dua ve niyaz edelim. Ta ki, sonsuz merhamet ve mağfiret sahibi olan Yüce Allahımız, el açıp yalvardığımız bu gecenin ardından, günah yüklerinden arınmış, suçlarından berat etmiş, hayra anahtar, şerre kilit olmaya azmetmiş, yüreğini imana, ömrünü salih amellere açmış kullar olarak ramazana ulaşmamızı nasip etsin."
 
Müslümanların Berat Kandili'ni tebrik eden Görmez, mesajını şöyle tamamladı: "Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, yurt dışındaki millet varlığımızın, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin ve bütün İslam aleminin Berat Kandili'ni tebrik ediyorum. Ülkemizin, alem-i İslam'ın ve tüm insanlığın beraate ermesini, son yıllarda bir türlü istikrara kavuşamayan İslam dünyasında, kardeşlik, dayanışma, barış, huzur ve güven ortamının yeniden tesis edilmesini, fitne ateşinden, kargaşa ve kaos ortamından teberra etmemize vesile olmasını, İslam ülkelerinin tekrar ilim ve medeniyet, barış ve esenlik coğrafyasına dönüşmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Beratınız mübarek olsun." (a.a)

 
Uçakta ayrımcılık: Başörtülü kadına kutu kola yok!
 
Hem AK Parti’nin hem de HDP’nin yüzü!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mesut 1 Haziran 2015 Pazartesi 13:09

Önce herkesin beraat kandilini kutluyorum.Şu an iktidarda bulunanlar iyi birşeymi yapıyor halk aç borç fakirlik içinde kendileri lüks içinde yaşasın bide siz diyanet başkanı olarak şu iktidarın gösteriş budalılığı yaptığı revamıdır vatandaşına.üstüne üstlük diyanete hele siz diyanet başkanına lüks araç tahsiz edilmesi hem veren hem aracı alan geceleri rahat uyuyormusunuz içiniz nasıl elveriyor gösteriş budalılığı yapıyorsunuz bu sizin gibi din adamına bence yakışmıyor o aracı verenlerin zaten halk tarafından sabıkası var sizde o sabıkaya ortak olduğunuz resmen tetçillenmiş olmaktasınız sizin bu mubarek günde verecek olduğunuz vaazların ve kandil kutlamaları kabul buyururmu orasını hem halk katında hem yüce allahımızın katında kabul olmayacağını muhakkak biliyorsunuzdur siz duanızı bence kendiniz için yapılmış araç tahsizini günah olmaması için dua edinde allahımız af etsin...

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş: İstanbul’daki metro inşaatında doğalgaz paniği!
İstanbul Alibeyköy'de metro inşaatında doğalgaz borusu delindi. Çevre ...
Tanju Okan Yat Yarışları tamamlandı
Adı Urla ile anılan şarkıcı Tanju Okan anısına düzenlenen Urla’daki yat ...
Torbalı’yı sarsan cinayette flaş gelişme
20 yaşındaki Cuma Saraç’ın öldürüldüğü olayın soruşturmasında flaş bir gelişme yaşandı.
 
Petkim’de işçi direnişi 5.gününde
Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (Türk-İş) bağlı Petrol- İş ...
Gümrükte operasyon: Bin 200 ton bozuk bebek maması!
1200 ton bozuk bebek maması, KKTC’ye teslim edilmek üzereyken İstanbul’da ...
3. Köprü'de büyük şok: 3 şirket birden...
Üçüncü köprü projesinin yol, tünel ve harfiyat işlerini üstlenen üç taşeron ...
 
Türkiye’nin nükleer enerji karnesi dökülüyor!
Hükümetin ‘devletin güvenliğini’ gerekçe gösterip mahkemeden bile gizlediği, ...
Roman düğününe silahlı baskın: 1'i çocuk 3 ölü
Bursa'da Roman vatandaşların yaptığı sokak düğününe kimliği belirsiz kişilerce ...
iGC'den açıklama: Zaman Gazetesi muhabirine çirkin saldırıyı kınıyoruz
İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, Gezi Parkı'nda ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva