HABERLER>SPOR
28 Şubat 2019 Perşembe - 10:00

Görme engelli öğrenciler okçulukla tanıştı

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün 'Mutlu Çarşamba' projesi kapsamında, Bornova Aşık Veysel Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu’ndaki görme engelli öğrenciler, okçulukla tanıştı. Öğrenciler antrenör Eser Çulhaoğlu eşliğinde, hedef alanının üzerine koyulan zilin ucuna bağlanan ipin çekilmesi ile duydukları sese doğru ok atarak, farklı bir deneyim yaşadı.

Görme engelli öğrenciler okçulukla tanıştı

İzmir’de Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından geliştirilip, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce başlatılan 'Mutlu Çarşamba' projesi kapsamında 14 gönüllü antrenör ekibi öğrencileri farklı spor branşları ile tanıştırıyor. Bornova Aşık Veysel Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret ederek okulun spor salonunda kurdukları parkurlarda yaklaşık 110 görme engelli öğrenciye özel olarak geliştirdikleri sportif egzersizleri öğreten antrenörler, onların ilk defa okçuluk sporuyla tanışmalarını sağladı. Hedef alanına bir zil yerleştirip zile bağlı ipi uzaktan sallayarak öğrencilerin duyduğu sese ok atmasını sağlayan ve onlara nasıl atış yapabileceklerini öğreten antrenör Eser Çulhaoğlu, görme engelli öğrencilere hayatlarında ilk defa ok atmanın heyecanını yaşattı. Ok atabilmek için sırada heyecanla bekleyen öğrenciler hayatlarında ilk defa okçuluk deneyimini yaşıyor.

'ÇOCUKLAR ÇOK MUTLU OLDULAR'
25 yıldır okçulukla uğraşan, 7 yıl da milli takım antrenörlüğü yapan okçuluk antrenörü Eser Çulhaoğlu (33), "Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde yaklaşık iki ay önce gönüllü antrenörlerden 14 kişilik bir proje ekibi oluşturuldu. 2 ay boyunca haftada en az 3 okula gittik, okulların yanısıra çocuk esirgeme yurtlarına ve huzur evlerine gittik. 14 antrenörün de okçuluk, judo, voleybol, tenis gibi ayrı branşları var ama sadece kendi branşlarımızı yapmıyoruz, her gittiğimiz okulda o okuldaki öğrencilerin engellerine yönelik oyunlar geliştiriyoruz. Okçuluğu ilk defa burada denedik. Okçuluk görmeyi gerektiren bir branş, bu yüzden görme engelliler hayatlarında daha önce hiç ok atmadılar. Nasıl yapabiliriz diye konuştuk ve çocuklar zile çok aşina oldukları için hedefin üzerine zil koyup, zile ip bağlayıp oynatarak ses yönüne doğru ok atmalarını planladık. Şu ana kadar dışarıya atan hiç olmadı. Çocuklar da çok mutlu oldular, bir kuyruk oluşturdular ve kendilerine sıra gelmesi için heyecanla beklediler" diye konuştu.



'ENGELLİ ÇOCUKLARI YILDA BİR GÜN DEĞİL, HER HAFTA HATIRLIYORUZ'
İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Proje Koordinasyon ve Yürütme Birimi Şefi Cüneyt Taş ise "Farklı branş antrenörlerinden oluşan ekibimizle birçok harekete, egzersize ve koordinasyona dayalı oyunlar geliştiriyoruz. Bugün görme engellilerleyiz ama toplumdaki bütün engellilere ulaşmaya çalışıyoruz. İl müdürlüğümüzün proje yürütme ve uygulama birimince geliştirilen egzersiz hareketleriyle öğrencilere hareket katıyoruz ve sempatilerini kazanmaya çalışıyoruz. Biz de bu sayede onlarla empati kurmuş oluyoruz. Çalışmalarımız inanılmaz verimli geçiyor. Gittiğimiz her yerden tekrar tekrar davet alıyoruz. Özellikle unutulan kesim dediğimiz engelli kesimimiz sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde değil de her hafta bir gün, yani yılda 52 günde en azından onları hatırlamış oluyoruz" dedi. (DHA)

 
Balçova'da 'papatya'lı açılış: Kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğiz
 
İzmir'de sosyal medyada terör propagandasına gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göztepe'den kupaya veda!
Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanşında Göztepe, penaltı atışları ...
Fatih Terim 5 yıl daha Galatasaray'da
Galatasaray Kulübü, tecrübeli teknik adamın avukatı Rezan Epözdemir ile ...
Karşıyaka'nın kader haftaları
TFF 3'üncü  Lig 2'nci Grup'ta lider Kırşehir Belediyespor'u 2-0 yenerek ...
 
Altınordu'dan felsefe kardeşliği
Altınordu, evrensel fair-play doğrultusunda futbolun itibarını yükseltmeyi ...
Altay'a Zorlu'dan isim sponsorluğu önerisi
Altay'ın eski yüksek divan kurulu başkanı Kemal Zorlu, kulübün isim sponsorluğu ...
Karşıyaka'nın Selim Çınar gururu
Pınar Karşıyaka Genel Menajeri Selim Çınar, Uluslararası Basketbol Tahkim ...
 
Bucaspor zorlu virajda
TFF 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta bitime 11 maç kala 17 puanla sonuncu sırada ...
İşte her şeyi değiştiren konuşma!
Süper Lig’in 23. haftasında oynanan ve 3-3’lük beraberlikle sona eren ...
Şenol Güneş'ten istifa açıklaması!
Şenol Güneş, "Kaos oluşturmak amaçlı, aynı art niyet sahibi çevrelerce ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva