HABERLER>GÜNCEL
3 Ocak 2021 Pazar - 23:52

Görevden alınan Kaymakam Can konuştu: Başım dik vicdanım rahat!

İzmir’in Urla ilçesinde kayyum olarak görev yapan İlçe Kaymakamı Önder Can görevden alınmasıyla ilgili ayrıntılı açıklama yaptı. Can, “Kişisel çıkar amaçlı taleplerin ise her zaman karşısında durdum. Görevimden büyük bir gururla, başım dik ve vicdanım rahat bir şekilde ayrılıyorum” dedi.

Görevden alınan Kaymakam Can konuştu: Başım dik vicdanım rahat!

EGEDESONSÖZ- İçişleri Bakanlığı tarafından Urla Kaymakamlığı görevinden alınan Belediye Başkanvekili Önder Can açıklamalarda bulundu.  Yerel seçimde başkanlık koltuğuna oturan Burak Oğuz’un yerine kayyum olarak da görev yapan Can, arazi alımı ve hakkındaki iddialara da yanıt verdi. Can, belediyenin mali yapısını düzelttiğini anlatırken vicdanı rahat bir şekilde Urla’dan ayrıldığını söyledi.

İŞTE O AÇIKLAMA
20.09.2017 den beri yürüttüğüm Urla Kaymakamlığı ve 18.12.2019 tarihinden beri sürdürdüğüm Urla Belediye Başkan Vekilliği görevlerinden İçişleri Bakanlığının 29.12.2020 tarihli Geçici Görevlendirme Olur'u ile Aydın Köşk Kaymakamlığına atanmış olmam nedeniyle ayrılmış bulunuyorum.

Bu görev yeri değişikliğinin ilçemizde son dönemde gerçekleşen Hazine ve Orman arazileri ile ilgili usulsüzlüklerle ilişkilendirilmesine dair haberlerin gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Söz konusu operasyonun gerçekleştirilmesinde dönemin Urla Cumhuriyet Başsavcısı ile birlikte en büyük katkıyı sağlamış kişilerden biri olarak adımın bu usulsüzlüklerle birlikte anılmasından üzüntü duymaktayım. Hazine ve Orman arazilerinin işgali ve İmar Barışı usulsüzlüklerine karşı sürdürdüğüm mücadele İzmir Çevre Ve Şehircilik il Müdürlüğü Milli Emlak Birimi', Urla Kaymakamlığı ve Belediyesindeki mesai arkadaşlarım ile Muhtar arkadaşlarımın malumudur. Görev sürem boyunca yaklaşık 320 hazine arazisini işgalden kurtarmış ve pek çok usulsüz imar barışı başvurusunun iptalini sağlamış olmanın vicdani rahatlığını ve gururunu taşımaktayım.

Bu görev yeri değişikliğinin gerekçesi ise şahsımın hem Kaymakam hem de Belediye Başkan Vekili olarak görev yaptığı Urla ilçesinde her ne kadar hukuken bir engel bulunmasa da, emekli olunca yerleşmek amacı ile babamla birlikte, eşi doktor olarak görev yapan 17 yıllık bir Mülki idare Amiri olarak şahsi birikimlerimiz ve banka kredileriyle ile de olsa 5 ay önce 125+125 toplam 250 m2 konut inşaat iznine sahip 1785 m2 büyüklüğünde bir arsa satın almasının İçişleri Bakanlığınca Etik bulunmamasıdır.

Satın alma bedeli olarak bazı sosyal medya ve haber organlarında dile getirilen meblağlar abartılı ve gerçeği yansıtmamaktadır. Gerçek satın alma bedeli ve kaynağı olan paraya ilişkin mevduat ve banka kredi hesaplarımıza ilişkin resmi belgeler İçişleri Bakanlığının ilgili makamları ile paylaşılmıştır. Bu işlemle ilgili hesabını veremeyeceğim tek bir kuruşum bile kesinlikle bulunmamaktadır. Bununla ilgili herhangi bir endişem veya açıklayamayacağım bir husus olsa zaten bu satın alma işlemini gerçekleştirmezdim.

Meslek hayatım boyunca görev yaptığım tüm il ve ilçelerde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin onurlu bir Kaymakamı olarak; Din, dil, ırk, siyasi düşünce ayrımı yapmaksızın eşit, adil, şeffaf, tarafsız ve hesap verebilir bir yönetim sergilemek yegane amacım olmuştur. Kimden gelirse gelsin kamu yararı amacına hizmet eden her talebi gerçekleştirmeye çalıştım. Kişisel çıkar amaçlı taleplerin ise her zaman karşısında durdum. Bu çabama beni yakından tanıyan bütün vatandaşlarımız, yakın mesai arkadaşlarım ve Allah şahittir.

Aynı ilkelerle 18.12.2019 tarihinde yaklaşık - 6.000.000 TL şirket ve piyasa borcu ile (SGK ve Vergi Borçları hariç) devraldığım Urla Belediye Başkan Vekilliği görevini de, emeğiyle çalışan 1 kişiyi bile işten çıkartmadan, kasasında yaklaşık 20.000.000 TL nakit para ve mesai arkadaşlarımla birlikte Urla'ya yapmaya çalıştığımız hizmetlerle devretmenin gururunu taşıyorum. Urla Belediyesinde mesai mefhumu gözetmeden büyük bir özveriyle çalışan Memurundan, Sözleşmelisine, Kadrolu işçisinden, KHK 'lısına tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve kendilerine bundan sonraki hayatlarında mutluluk ve başarılar diliyorum.

 

20 Eylül 2017 tarihinde gururla başladığım Urla Kaymakamlığı ve 18.12.2019 tarihinde başladığım Urla Belediye Başkan Vekilliği görevlerinden yine büyük bir gururla, başım dik ve vicdanım rahat bir şekilde 31 Aralık 2020 tarihinde ayrılmış bulunuyorum. Bana ve aileme hayatımız boyunca unutamayacağımız bir 39 ay yaşatan değerli Urla halkına ve kıymetli mesai arkadaşlarıma bu vesileyle teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.

Hakkımda ki asılsız iddialara ilişkin cevabım ve son sözüm ise;

"Gerçeklerin er veya geç ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır."

Saygılarımla

Önder CAN

 
KKTC'de son 24 saatte 34 yeni korona vakası
 
Nijer'deki terör saldırısında can kaybı 100'e çıktı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nurbay Usta 5 Ocak 2021 Salı 12:19

Canı ne tanırım ne bilirim sadece bir kaymakam ev alamaz yer alamaz diye bir şey yok. Bir Kaymakamın görev yaptığı ilçede yer veya ev alması o ilçeyi çok sevdiğini gösterir ve ilçe içinde onurdur. Bakınız üstteki koyduğum isimde rumuz değil gerçek ismimdir. Artvin’in Şavşat ilçesindeyim. Bu muhteşem güzelliklere sahip ilçemizden yer alacak hiç bir terör örgütü İle bağlantısı olmayan Türk örf adet ve geleneklerine bağlı üst düzey yönetici ve siyasilerimize yer satarım ve bundan da onur duyarım. Sayın bakanım sizin bazı il ziyaretlerinizde ön sunuculuğunuzu yapan ve sizi çok seven biri olarak bugün bir önerge ile Bütün siyasilerimizin ve üst düzey bürokratlarımızın 15-25 sene önceki mal varlıkları İle şu an ki mal varlıklarında bir bakılsa kamu vicdanı rahat eder. Kaymakamın bir FETÖ bağlantısı varsada CAN I cehenneme ve daha büyük cezaya çarptırılsın yoksada Önder CAN ın canı yanmasın. Sizi seviyorum. Çalışmalarınız ve özellikle terör konusunda ki dik duruşunuza çok teşekkür ederim. Selam ve saygılarımla

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çanakkale'de engelli gence cinsel saldırı şüphelisinin iş yerinin camları kırıldı
Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Güvemalan köyünde fırın ve market işleten ...
Büyükşehir'den o olayla ilgili açıklama geldi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden sosyal yardım ekiplerinin ihtiyaç sahibi ...
Sokak hayvanlarını besleyen kadına tepki gösterdiler
Ordu’da kokak hayvanlarına yiyecek veren bir kadına, mahalle halkından ...
 
İzmir'de kent meydanı güvercinlere kaldı
İzmir'de kent meydanı güvercinlere kaldı
Vatandaşlar arabanın etrafını sardı... İzmir'de sokağa çıkma yasağında izdiham!
İzmir´in Konak ilçesi 2. Kadriye Mahallesi'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından ...
Kısıtlamaya rağmen Bağdat Caddesi doldu taştı
Corona virüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına ...
 
Elazığ'da 4,2 büyüklüğünde deprem!
Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi
İbrahim Şinasi'nin mezarı 150 yıl sonra tespit edildi
Tanzimatın ilanı ile başlayan batılılaşma sürecinin ilk ve en önemli ...
İngiltere'den İzmir'e gelenler yurtlarda karantinaya alındı
Son 10 gün içinde İngiltere'den İzmir'e gelen 60 kişi, Gençlik ve Spor ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva