HABERLER>GÜNCEL
8 Aralık 2017 Cuma - 18:29

Görevden alınan CHP'li başkandan ilk açıklama

CHP Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. lgezdi ise belediye önüne kendisine destek için gelenlere 'Hukuk burada çökmüştür. Bu siyasi bir süreçtir. Hodri meydan' dedi..

Görevden alınan CHP li başkandan ilk açıklama

İçişleri Bakanlığı'nın Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi görevden uzaklaştırılmasının ardından haberi alanlar Ataşehir Belediye Binası önünde toplanmaya başladı. Kalabalık kararı alkışlarla protesto etti. Belediye binasına gelenler arasında Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da yer aldı.

İLGEZDİ: HODRİ MEYDAN

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ise belediye önünde kendisine destek vermeye gelenlere hitap ederken, " Bildiğiniz gibi Belediye Başkanı olarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdim. Kendini şikayet eden ilk belediye başkanı benim. Hodri meydan. Kendi belediye başkanları gitsin kendilerini şikayet etsin. 

Bu iddiaların hepsi yargıya taşınmış ve bunlarla ilgili beraat kararı verilmiştir. Evrak karartıyormuşuz. Yargı elinizde, medya elinizde. Varsa kararttığımız bir şey söyleyin. Kararttığımız hiç bir şey yok. Bu bir siyasi süreçtir. Hukuk burada çökmüştür. Bu bir siyasi tavırdır. Biz buradayız. Belediye başkanı olarak verilemeyecek hiçbir hesabım yok. Alnım açık. Yüzüm ak. Ben buradayım" dedi.


CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ATAŞEHİR BELEDİYESİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA YAPTI 

İÇİŞLERİ Bakanlığı’nın Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi görevden uzaklaştırılmasının ardından haberi alanlar Ataşehir Belediye Binası önünde toplandı. Belediyenin önüne gelen CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat basın mensuplarına bir açıklama yaptı

Canpolat, "Bu AK Partinin kendi üstündeki yolsuzluklarını örtbas etmenin, kapatmanın operasyonudur. Ataşehir Belediye başkanımız kendisi iki sene önce Cumhuriyet Başsavcılığına kendisi için suç duyurusunda bulunmuştur. ’Gelin hakkımda benimle ilgili çıkan haberleri soruşturunuz.’ diyerek, Cumhuriyet Başsavcılığına bizzat il başkanı ile birlikte gidip başvurmuştur. Kendisi ve ailesi her seferinde her gün bir müfettişle karşı karşıyadır. Burada bir tek hedef vardır. Cumhuriyet Halk Partili başarılı belediye başkanlarının başarısını, başarısız gibi gösterme operasyonudur. Bu Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri teslim alma operasyonudur" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi belediyelerini teslim etmeyeceklerini söyleyen Canpolat, "Cumhuriyet Halk Partili belediyelere yönelik talimatla yapılan operasyonlara asla müsaade etmeyeceğiz. Sonuna kadar kavga vereceğiz. Şimdi basın aracılığıyla soruyorum. İçişleri Bakanına, hangi evrakı istediniz de, Battal İlgezdi vermedi size? Hangi belgeyi istediniz de o belgeyi vermedi? Tehlikeli olarak görüp el çektiriyorsunuz. Bu operasyonu size yaptırmayacağız. Bütün partilileri bütün İstanbulluları buraya davet ediyorum. Bütün milletvekillerini buraya davet ediyorum. Bu ülkeyi sizin keyfi yönetiminize bırakmayacağız. Biz her türlü kavgayı vermeye, her türlü mücadeleyi vermeye, her türlü bedeli vermeye Cumhuriyet Halk Partililer olarak, İstanbullular olarak hazırız. Bu esas İstanbulda 5 milyon oyun hayır çıkmasının bedelidir. Siz ne yaparsanız yapın, İstanbul’u alacağız, sizi de seçimle göndereceğiz. Dünyanın her yerinde saldırıların katmerli arttığı dönem faşizmin ayak seslerinin geldiği dönemdir. Biz bu ülkeyi faşistlere ve faşist diktatörlere teslim etmeyeceğiz. Bunun kavgasını sonuna kadar vereceğiz" ifadelerimi kullandı.

 
Bornova CHP'de yeni yönetim göreve eylemle başladı
 
Jahovic: Kontratım yazın bitecek...
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TEKİN 9 Aralık 2017 Cumartesi 08:54

BİDE SİZ MENDERES BELEDİYESİNE BAKIN İSTERSENİZ BAŞKANIN DAYIOĞULLARIYLA ÇEVİRDİĞİ İŞLEREDE Bİ BAKI VERSENİZ DİYORUM

Yorumu oyla      11      5  
Reis 9 Aralık 2017 Cumartesi 05:40

BUZ rezidanslı sosyalist devrimci aile

Yorumu oyla      11      5  
Sinan Öztan 8 Aralık 2017 Cuma 21:38

EYY akp iktidarı kendi belediyelerinde ki rüşvet,hırsızlık ve rüşvet olaylarına neden bakmıyorsun.O belediyelerin yolsuzlukları ayyuka çıktı.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Van'dan üzücü haber: 15 asker yaralı
Van'da askeri konvoydaki 3 aracın buzlu ve kaygan yolda devrilmesi sonucu ...
İzmir Barosu iş kazalarına dikkat çekti
İzmir Barosu, 10 Aralık İnsan Hakları Günü nedeniyle yaptığı açıklamada ...
İzmir'de mafya tipi infaz!
 İzmir'in Aliağa ilçesinde denizden 1 erkek cesedi çıkarıldı.
 
Erdoğan'dan Gümülcine'de 4 vekile mesaj
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkent Atina'daki resmi temaslarının ardından Gümülcine'ye ...
İzmir'de Kudüs için eylem
ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması ...
Kudüs'te yaşananlara Hükümet'ten büyük tepki
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Bugün Mescid-i Aksa/Batı ...
 
Serkan İnci'nin neden gözaltına alındığı belli oldu
Galatasaray Kulübü'ne sosyal medya üzerinden "hakaret"te bulunduğu iddiasıyla ...
İzmirli avukatlardan ABD’ye Kudüs tepkisi
İzmir’de, Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) İzmir Şubesi üyesi avukatlar, ...
Hrant Dink cinayeti davasında flaş tahliyeler
Hrant Dink cinayeti davasında tutuklu yargılanan dönemin İstanbul Jandarma ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva