HABERLER>EGE
27 Mart 2015 Cuma - 14:20

Göcek'te 2 koy daha sahibini buldu!

Göcek'teki Göbün Koyu'nun ihalesi bugün tamamlandı. Yapılan ihaleye dün yapılan Bedri Rahmi ve Akbük koylarının ihalesini de kazanan Hüseyin Gülen de katıldı. Gülen Göbün koyu ihalesinde en yüksek tekliften 10 bin TL düşük verdiği için kaybetti. Koyun işletmesini İlyas Kaba aldı.

Göcek te 2 koy daha sahibini buldu!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın mesire yeri olarak 29 yıllığına kiralamak üzere ihaleye çıkardığı Muğla Göcek'teki dört koydan biri olan Göbün Koyu'nun da ihalesi tamamlandı. 12 kişinin teklif verdiği ihaleyi KDV hariç 1 milyon 900 bin liraya Küçük Sarsala Koyu'nun mevcut işletmecisi İlyas Kaba kazandı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Muğla'da "Göcek Koyları" olarak bilinen 1.93 hektar ormanlık alana sahip Bedri Rahmi (Taşyaka), 1.04 hektar ormanlık alanda yer alan Akbük, 1.14 hektar ormanlık alanı olan Göbün ve 1.18 hektar ormana sahip Küçük Sarsala koylarını kiralamak için ihale açtı.
 
AÇIK ARTIRMAYA GİTTİ
İnternetten yapılan duyuruda, ihalede 29 yıllığına kiralacak koylardan Akbük için 110 bin, Bedri Rahmi için 90 bin, Göbün için 120 bin ve küçük Sarsala için 80 bin liradan başlayacağı bildirildi. Söz konusu koylardan Bedri Rahmi ve Akbük'ün ihalesi, Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü'nde dün (Perşembe) yapıldı. Her iki koyun ihalesini de KDV hariç toplam 1 milyon 802 bin liraya Dalaman'da kafeterya işleten Hüseyin Gülen kazandı. Göbün ve Küçük Sarsala Koyları için ise bugün ihaleye çıkıldı. Göbün Koyu'nun ihalesine, Akbük ve Bedri Rahmi Koyları'nın ihalesini kazanan Hüseyin Gülen'in de aralarında bulunduğu 12 kişi teklif verdi. En yüksek üç telifi veren Hüseyin Gülen, Küçük Sarsala Koyu'nun mevcut işletmecilerinden İlyas Kaba ve Göbün Koyu'nun mevcut işletmecilerinden İlyas Önder açık arttırmaya girdi.
 
İhalaye yıllık KDV hariç 1 milyon 900 bin liralık teklif veren İlyas Kaba kazandı. Açık arttırmada, İlyas Önder'in 1 milyon 870 bin lira, Hüseyin Gülen'in ise 1 milyon 890 bin liraya kadar çıktı. 25 yıldır üç ortağıyla birlikte işlettiği Göbün Koyu'nun ihalesini kaybeden İlyas Önder, "İhaleyi kazanan kişiye hayılı olsun. Bu parayı zor çıkartır" dedi. Öte yandan ihale sırasında 2-3 yıllığına işletmeye verilen koyların şimdi 29 yıllığına kiralanmak istenmesi ve iskele yapılma imkanı olmasına 50 kadar köylü ve çevreci Dalaman Orman İşletme Şefliği önünde toplanıp, tepki gösterdi.

KÜÇÜK SARSALA KOYU İHALESİNİ YEREL İŞLETMECİSİ KAZANDI
Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın mesire yeri olarak 29 yıllığına kiralamak üzere ihaleye çıkardığı Muğla Göcek'teki dört koydan sonuncusu olan Küçük Sarsala Koyu'nun da ihalesi tamamlandı.
 
Sekiz kişinin teklif verdiği koyun ihalesini KDV hariç yıllık 1 milyon 700 lira veren mevcut işletmecilerinden Ramazan Çil, kazandı. İhaleyi kazanan Ramazan Çil, çıkışta herhangi bir açıklama yapmazken, ağlayarak otomobiline binip uzaklaştı.
 
"BU KOYLARI MARİNA ZANNEDİYOLAR"
Daha önce Göbün Koyunu işleten ve Küçük Sarsala Koyu'nun da ihalesine katılan ancak kazanamayan İlyas Önder "Bu tür ihalelere bir çok kişi katılır ve bir kişi kazanır. Kazanan arkadaşa ve devletimize milletimize hayırlı uğurlu olsun. Bu paraların buralarda çıkması mümkün değil. Çok uçuk rakamlar" dedi.
 
Bugüne kadar böyle bir ciro yapılmadığını, yapılmasının da mümkün olmadığını öne süren İlyas Önder, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"İhalede bu rakamı verenler, neye göre paraları vermeyi göze aldılar anlamış değilim. Biz daha önce buralara 45- 50 bin gibi yıllık kira ödüyorduk. Bu koylarda mevcut olan bir kır lokantası, mescit ve tuvaletten ibarettir. Ayrıca, buralarda yol, su ve elektrik de yoktur. Buralardaki bütün koyların kapasitesi bellidir. Buraları marina zannediyorlar. Ülke çapında çok büyük firmaların ve paralı kişilerinde buralara talip olması çok düşündürücü. Bir de kamuoyu yanlış bilgilendirilmesin. Bu rakamlar bir yıllık kira bedelidir. Yüzde 20 stopaj yüzde 18 KDV, yüzde 5 ağaçlandırma bedeli ve yüzde 2 de kullanım bedeli açıklanan rakamların üzerine eklenecek." (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Okul servisi kaza yaptı: 9'u öğrenci 14 yaralı
Denizli'de, özel bir ortaokulun öğrencilerini taşıyan servis minibüsü ...
Aydın'da kahreden ölüm: Geri geri gelen kamyoneti...
Aydın'daki bir doğalgaz şantiyesinde bu sabah, gece bekçisi 35 yaşındaki ...
Oto hırsızları polis aracına çarptı: 1’i polis 3 yaralı
Denizli’nin Sarayköy İlçesi'nde, iki ayrı çalıntı otomobilin bölgelerinden ...
 
Kahreden tören: Anne ile bebeği aynı mezara
Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde, eşi 27 yaşındaki Engin Gaznevi’nin kullandığı ...
Büyükşehir harekete geçti: Göcek ihalesi yargıya gidiyor
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Göcek koyları olarak bilinen Akbük, ...
Talihsiz kadın sobadan sızan gaz kurbanı
Manisa'nın Soma İlçesinde, evde yalnız yaşan 57 yaşındaki Sema Berk, sobadan ...
 
Kuşadası açıklarından korkutan deprem
Aydın'ın Kuşadası İlçesi açıklarında, Richter ölçeğine göre 4.0 büyüklüğünde ...
Kör kuyuda define avı can alıyordu
Aydın'ın Germencik İlçesi'ndeki kurumuş kör kuyuda iki arkadaşıyla define ...
Nejat İşler adliyede ifade verdi
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yaşayan ünlü oyuncu Nejat İşler, yöneticisi ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva