HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Ağustos 2020 Çarşamba - 12:31

Go-Kart için şok iddia: Arkasında Kenan Sofuoğlu var!

Güzelbahçe’de eylemlere neden olan Go-Kart pisti ile ilgili olarak flaş bir iddia ortaya atıldı. Pist alanında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de yer aldığı eylemde konuşan Güzelbahçe Belediye Bşakanı Mustafa İnce, Go-Kart pisti projesinin arka planında ünlü motosiklet yarışçısı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu’nun olduğunu açıkladı.

Go-Kart için şok iddia: Arkasında Kenan Sofuoğlu var!

EGEDESONSÖZ- Güzelbahçe ilçesinde vatandaşların büyük itirazlarına ve eylemlerine rağmen Go-Kart pistinin yapılması ile ilgili ısrar sürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu ile beraberindeki heyet Güzelbahçe’de yapılmak istenen Go-Kart pistine karşı yapılan doğa nöbeti alanına giderek Başkan İnce'ye ve Güzelbahçelilere destek verdi.  Alana İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ile Güzelbahçe ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Kazım Çam da gitti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Güzelbahçe Belediyesi ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin dava açma hazırlığında olduğu proje ile ilgili olarak yeni bir iddia ortaya atıldı.

- AK PARTİLİ DAĞ: ELİNDE BELGE YOKSA MÜDDEİ DEĞİL MÜFTERİDİR!

- AK PARTİLİ ÖZALAN’DAN ‘GO-KART’ AÇIKLAMASI: SOFUOĞLU’NUN HABERİ BİLE YOK!

Bugün pist alanında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katılımı ile düzenlenen eylemde konuşan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Go-Kart pisti projesinin arka planında ünlü motosiklet yarışçısı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu’nun olduğunu belirtti.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin sosyal medya hesabında canlı yayınlanan görüntüde İzmir Büyükşehir Genel Sekreteri Buğra Gökçe ile Başkan İnce arasında geçen diyalogda şunlar yer aldı:

Buğra Gökçe: Buraya polisi yığabilecek muhatap kim?

Mustafa İnce: Şöyle savlar var; yarışçı Kenan Sofuoğlu’nun ve birkaç güçlü sponsorun arkasında olduğu savlar var.

Buğra Gökçe: Resmi muhatap değil ama gayri resmi muhatap Kenan Sofuoğlu, öyle mi? 

Mustafa İnce: Öyle görünüyor.

İŞTE O DİYALOG:

SOYER'DEN TEPKİ: HALKIN İRADESİNE TOSLARLAR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada pist projesine tepki gösterdi. Soyer açıklamasında, “halkın iradesine, doğayla yaşadığımız uyuma aykırı hareket edenler, rantsal ve ticari girişimler sonunda duvara toslar. İzmir’in hiçbir yerinde izin vermeyiz. İçinde yüzlerce yıllık zeytin ağaçlarının olduğu araziye marjinal tarım arazisi demek haksızlık. Bu yanlışı sürdürmelerine izin vermeyeceğiz. Elimizden geleni yapacağız. Sonuna kadar direneceğiz. Asla müsaade etmeyeceğiz. Sonunda hak ettiği gibi tarım arazisi olarak kalacak. Bizim asli görevimiz korumaktır. Güzelbahçe’nin güzel insanları bu duyarlılığı gösteriyor. Sonuna kadar omuz omuza direneceğiz. Önderliği nedeniyle belediye başkanımızı kutluyorum. Tebrik ediyorum. Yeni dava açacağız. Ne gerekiyorsa yapacağız. Sonuçta bizler seçilmiş belediye başkaları olarak bizim irademize karşı hareket edenlere karşı ciddi bir izin vermeyeceğiz. Hukuku yolları sonuna kadar kullanacağız” dedi.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZTUNÇ VE BAŞKAN YÜCEL'DEN DESTEK
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, İzmir'de yapımı tartışmalara neden olan go-kart pistine ilişkin, "Bizler yatırıma karşı değiliz. Bu yatırımın yapılacağı yer burası değil, yanlış yerdir doğru yer seçilsin her beraber destek olalım." dedi. 

Güzelbahçe'nin Yelki Mahallesi'ne yapılmak istenen go-kart pisti alanında inceleme yapan Öztunç, Belediye Başkanı Mustafa İnce'den yapılmak istenen projeyle ilgili bilgi aldı.

Öztunç, gazetecilere yaptığı açıklamada, zeytin ağaçlarının bulunduğu alana go-kart pisti yapılmasına Güzelbahçe halkı ve CHP olarak karşı çıktıklarını söyledi.  

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yanlış bir karar verdiğini iddia eden Öztunç, şöyle konuştu:

"Yargı süreci sürmektedir. Bilirkişi raporu vardır. 5. İdare Mahkemesine verilen raporda buranın sit alanı ve tarım arazisi olduğu, burada böyle bir çalışmanın yapılması durumunda tarım arazisinin ve sit alanının olumsuz etkileneceği yazılmıştır. Mahkeme yürütme kararı verecek mi? 'Evet verecek.' Mahkemenin yürütme kararı vermeden önce adli tatil bitmeden önce birileri uyanıklık yapıyorlar. Aman biz buraya bu betonu dökelim derdine düşmüşler. Ama o betonu buraya dökemeyecekler."

Öztunç, Güzelbahçe'yi kimsenin çirkin bahçe yapamayacağını halkın buna izin vermeyeceğini aktardı.

Konuyla ilgili valilikle görüşmelerin yapıldığını gerekirse burada CHP olarak nöbet tutacaklarını belirten Öztunç,”Hiçbirimizin sermaye düşmanlığı yok. Bizler yatırıma karşı değiliz yatırım yapılabilir. Otobanın kenarı bomboş git orada yap. Çok daha uygun yerler var. Bu yatırımın yapılacağı yer burası değil yanlış yerdir. Doğru yer seçilsin her beraber destek olalım." şeklinde konuştu. 

Öztunç'un ziyaretine CHP İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan, Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe başkanları ve partili vatandaşlar katıldı. 

 
Mavişehir’deki satışa sporlu protesto!
 
85 yıllık tarih sona eriyor: O markaya son veriliyor!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yeter gari 12 Ağustos 2020 Çarşamba 18:09

Biz o bölgede yaşayanlar bu projeyi istemiyoruz.Ankara istiyorsa gidin Ankara da yapın.Bölgede yaşayıp ta bu projeye destek olmak,hem çevreye hem de demokrasiye kötülük yapmaktır...

Yorumu oyla      3      3  
Güzelbahçe'de mevcut kaarting pisti var 12 Ağustos 2020 Çarşamba 14:34

Güzelbahçe'de Çeşme Otoyolundki Karayolları Dinlenme ve akaryakıt tesislerinde boş duran karting pisti zaten var. Geçmişte bir kız öğrencinin karting aracında kafasının kopması nedeniyle kapanmış idi. Niye kapalı bir pist varken ikinci bir pist isteniyor. Gitsinler atıl duran pistin orada istedikleri düzenlemeyi yapsınlar.

Yorumu oyla      5      3  
Arkasında kim var? 12 Ağustos 2020 Çarşamba 13:54

O zaman arkasında kim var? Halkın ve halkın seçilmiş başkanın istemediği go-kart pisti çok mu gerekli? Koca Şehircilik Bakanlığı go-kart pisti ile uğraşıyor? Arkasında kim var? Yoksa Alpay Özalan mı var?

Yorumu oyla      6      3  
12 Ağustos 2020 Çarşamba 13:39

Çeşme Turizmini Koruma ve Geliştirme Kararı kapsamındaki kıyı ve orman alanlarının sınırsız olarak planlanması için 8 Ağustos’ta yönetmelik yayınlandı bile. Çeşme’de başka, Güzelbahçe’de başka tavır, olmuyor.

Yorumu oyla      4      3  
.. 12 Ağustos 2020 Çarşamba 13:17

Madem pist öyle orada kapatın çevresindeki yolları arkasında zaten biri var belli. yolları kapatın izin vermeyin. ses, çevre kirliği yaratıyor ceza kesin.

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mavişehir’deki satışa sporlu protesto!
Türkiye’nin en kalabalık koşu takımı olan ve sosyal içerikli projeleriyle ...
Bornova’da tam takım koronavirüs denetimi
Koronavirüs vakalarının tekrar yükselişe geçmesinin ardından ülke genelinde ...
Başkan Soyer ‘Portakal Vadisi Projesi’ töreninde konuştu: Arka sıraların yaşam standardı yükselecek!
Buca'da yapılan Portakal Vadisi Projesi temel atma töreninde konuşan İzmir ...
 
Belediyeden 'Paraçatı' algısına son verecek hamle: 2 liraya çay, 5 liraya kahve!
Sosyal belediyecilik anlayışı ile kentin farklı noktalarındaki kafeteryaları ...
Narlıdere’de sokak sokak Covid-19 denetimi!
Narlıdere Belediyesi ve Kaymakamlık, ülke genelinde yeniden artış gösteren ...
Başkan Soyer, Alevi kanaat önderleri ile buluştu: Diyalog Merkezi müjdesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alevi toplumunun liderlerini ...
 
BAYSEM başarıya doymuyor
Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde (BAYSEM) eğitim alarak ...
Usta edebiyatçı Çiğli'de anıldı
Roman, öykü, şiir alanında edebiyatımıza çok sayıda eser kazandıran usta ...
Buca’da esnafa koronavirüs denetimi
Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tuncer ve Buca Belediye Başkanı Av. Erhan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva