HABERLER>GÜNCEL
22 Şubat 2013 Cuma - 10:36

Gizli tanık ifadesiyle müebbet hapis!

Bingöl'de 2011 yılında polis aracına düzenlenen saldırıya ilişkin davada lise öğrencisi Gülsüm Koç, gizli tanık ifadesine dayanılarak müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Gizli tanık ifadesiyle müebbet hapis!

DİYARBAKIR - Bingöl kent merkezinde 2011 yılında polis aracına düzenlenen silahlı saldırıya katıldığı gerekçesiyle yargılanan lise öğrencisi Gülsüm Koç, bir kez müebbet ve 26 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.
 
Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava duruşmasında, tutuklu sanık Gülsüm Koç ve avukatı Rahşan Bataray hazır bulundu.
 
Sanığın talebi üzerine duruşmaya tercüman olarak atanan kişinin kimlik tespiti yapılarak yemin ettirildi.
 
Duruşmada iddia makamı, bir önceki celse verilen mütalaayı tekrar ettiğini belirterek, sanık Koç'un cezalandırılması talebinde bulundu. İddia makamı, mütalaada gizli tanık ''Avcı''nın saldırı olayını gördüğü ve bu yönde ifadelerinin olduğuna yer verildiğini söyledi.
 
Savcı, gizli tanık ''Avcı''nın ifadesinde, ''Saldırının gerçekleştiği yerde bir erkek bir bayan şahısları gördüm. Erkek şahsı tam göremedim ama bayan olanı gördüm. Bir aracın içinde bekliyorlardı. Daha sonra araçtan inerek elektrik direğinin altında beklediler. Bir süre sonra saldırı oldu. Korkarak bulunduğum yere çöktüm. Çevreme baktığımda havada cisimlerin uçuştuğunu görünce silahlı saldırı olduğunu anladım. Polis aracı geri geri çıkarak olay yerinden uzaklaştı. Sonra bir bayan ve bir erkek şahıs araçlarına binerek olay yerinden uzaklaştılar'' şeklinde beyanları olduğunu aktardı.
 
Ayrıca, saldırı olayı ile ilgili dava dosyasında, Bingöl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 3 polisin hazırladığı tutanak da yer aldı.
 
'DELİL YOK, FOTOĞRAFTAN TEŞHİS EDİLMİŞ'
Sanık avukatı Rahşan Bataray, böyle bir tutanağın daha şüpheli belli değilken hazırlanmasını anlayamadıklarını belirterek, ''Saat 23.45'te gizli tanık Avcı, Gülsüm hakkında ifade veriyor. Bundan 45 dakika sonra saat 00.30'da gizli tanık Gülsüm'ü fotoğraftan teşhis ettiğini iddia ediyor. Ancak 3 polis tarafından saat 23.30'da imza altına alınan bu tutanakta Gülsüm'ün adı geçiyor. Polisin bu tutanağı ne amaçla tuttuğunu ve dosyaya gönderdiğini anlayamadık. Müvekkilim hakkında tutulan bu tutanak tam anlamıyla bir skandaldır. Bunu mahkemeye söylememize ve tüm itirazlarımıza rağmen taleplerimiz kabul edilmedi. Gizli tanık ifadelerini ve teşhisi kabul etmiyorum. Müvekkilimin cezalandırılması için dosyada yeterli delil yoktur. Tahliyesine ve beraatine karar verilmesini talep ediyoruz'' dedi.
 
'AKRABAMDAYDIM TANIĞIM DA VAR'
Sanık Koç ise tercümanı aracılığıyla yaptığı savunmasında olayla hiçbir bağlantısının olmadığını ileri sürerek ''Olayın olduğu gün akrabamın evindeydim. Buna ilişkin iki tanığım da var. Tanıklarım ifadelerini de verdi. Saldırının olduğu gece olay yerinde olmadığımı söylediler. Gizli tanığın da ortada olmadığını biliyorum. Bu olayı yapmam için benim eğitim almam lazım. Böyle bir eğitim de almadım. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum'' şeklinde savunma yaptı.
 
Duruşmaya kararını açıklamak için kısa bir ara veren mahkeme heyeti, Koç'un ''devletin birliği ve ülkenin bütünlüğünü bozmak'' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Ardından sanığın mahkemedeki iyi hali göz önünde bulundurularak ceza müebbet hapse çevrildi.
 
Mahkeme, Koç'un ''kamu görevlilerini öldürmeye teşebbüs'' ve ''kamu malına zarar verme'' suçlarından da iki kez 13 yıl 4 ay olmak üzere toplam 26 yıl 8 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına, silahla ilgili olarak ise ''suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmadığı'' gerekçesiyle beraatine karar verdi.
 
BİR POLİS YARALANMIŞTI
Bingöl'de 15 Mayıs 2011 günü saat 21.20 sıralarında polis aracına silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırıda araçta bulunan polis memuru Hasan Hüseyin Korkut ayağından yaralanırken, Reşat Onan ise yara almadan kurtulmuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sınırda patlayan aracın Türkiye kaydı var mı?
İstihbarat birimleri, Cilvegözü sınır kapısında bomba yüklü araçla düzenlenen ...
7 aylık bebek baba şiddetinden komada!
Yozgat'ın Akdağmadeni İlçesinde, babası Osman G. tarafından dövülerek ...
İzmir'de korkunç ölüm: Kaldırımda yürürken...
Konak’ta 43 yaşındaki Duran İncige, dün gece belediye otobüsünden indikten ...
 
Emine Nine'nin büyük sevinci
İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, yolda bulunup, Zabıta Müdürlüğü'ne teslim ...
Savcılıktan ‘askeri casusluk’a ilişkin çok önemli açıklama
Cumhuriyet Başsavcılığı, çoğunluğu asker 88'i tutuklu 357 kişiye yönelik ...
TSK’da yaprak dökümü: 3 yılda 13 bin personel!
TSK'dan 3 yılda 13 bin 751 personel emekliliğini istedi. Aynı dönemde ...
 
Şifa Üniversitesi’nden ‘De Jongh’ açıklaması
Üniversite Yönetimi yazılı bir açıklama yaparak tarihi köşkün kendilerine ...
Mavi Küre'li miniklere özel eğitim
Okul öncesi eğitiminin çocukların gelişiminde oynadığı rolün önemini bilen ...
Foça sularından palamut fışkırdı!
İzmir’in Foça İlçesi'nde, ağlarına yaklaşık 4 ton palamut takılan 24 yaşındaki ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva