HABERLER>DÜNYADAN
27 Mart 2020 Cuma - 08:36

Gizli servislerin maske savaşı!

Corona virüs salgınıyla birlikte maskeler ülkeler için ulusal güvenlik sorunu halini alınca, gizli servisler ve ordular da olaya dahil oldu. ABD, Almanya, İsrail, İtalya, Yunanistan, Tunus ve Kenya'dan gizli servislerin adının karıştığı maske operasyonları haberleri gelmeye başladı.

Gizli servislerin maske savaşı!

Dünyayı kasip kavuran COVID-19 salgını nedeniyle şu günlerde ülkeler arasında maske ve solunum cihazları için büyük bir mücadele yaşanıyor. Avrupa ve Amerika'da hastaneler alarm halinde. Birçok ülkede koronavirüs hastaları için yeterli solunum cihazı, sağlık personelini koruyacak ekipman bulmakta sıkıntı yaşanıyor.

Ülkeler bir yandan maske ve solunum cihazı üretme ya da ithal etmenin yolunu ararken ülkeler arasında da bu ekipmanların ele geçirilmesi için şimdiye kadar görülmemiş bir kapışma yaşanıyor.

ALMAN MASKELERİ KAYIP 
Der Spiegel haber sitesi, Almanya'nın satın aldığı FFP2 tipi 6 milyon maskenin transit olarak mola verdiği Kenya havaalaninda 'iz bırakmadan' ortadan kaybolduğunu yazdı.

Almanya Savunma Bakanlığı'nın doğruladığı olayda, Almanya'nın 6 milyon maskenin parası ödenmediği için maddi zarar yaşanmadığı belirtildi. 

Geçen hafta cuma günü Almanya'ya ulaşması gereken maskelerin kaybolmasında başka bir ülkenin rolü olup olmadığı bilinmiyor. Ülkede koronavirüsle ilgili satın almalar Savunma Bakanlığı'na devredildi.

MOSSAD DEVREYE GİRDİ
İsrail merkezli Channel 13, istihbarat servisi Mossad'ın da İsrail ile hiçbir diplomatik ilişkisi olmayan ülkelerden maske ve solunum cihazı getirdiğini duyurdu.

Habere göre, Mossad'ın operasyonu sonucunda geçen hafta İsrail'e 100 bin koronavirüs test kiti getirildi ancak bu test kitlerinin koronavirüs için kullanılmadığı ortaya çıktı.

Mossad'ın yaptığı kritik hatadan sonra hasar kontrolü yapmaya çalışan Başbakan Netanyahu'nun ofisi ise "Testler başka amaçlar için kullanılacak" açıklamasında bulundu. Mossad'ın İsrail ile diplomatik ilişkisi olmayan ancak tibbi malzeme imkânları yüksek Arap ülkeleriyle temasa geçmeye başladığı belirtiliyor.

ÇEKYA İZİN VERMEDİ
Tibbi malzemelerin ülke dışına çıkarılması konusunda sınırlama uygulayan Çekya, Çin'in İtalya'ya göndermek istediği ve ülkede bir depoda bulunan maske ve solunum cihazlarına el koydu.

İtalyan makamları, koronavirüs felaketinin yaşandığı ülkeye giden malzemelere el konulmasına sert tepki gösterdi. Losovice kentinde sevk için bekleyen 110 bin maske konusunda hata yapıldığını kabul eden Çekya makamları ise kısa süre önce ülkeye aynı miktarda maske gönderileceğini açıkladı.

Ayrıca Çekya güvenlik birimleri, ülkenin sipariş ettiği ve aracinin fiyat yükseltme girişiminde bulunduğu 700 bin kadar tibbi malzemeye el koydu.

ALKOL HIRSIZLIĞI
Tunus Ticaret Bakanı Muhammed el Museylini, salgın nedeniyle histeri yaşayan Avrupa ülkelerinin tibbi ekipmanları çaldığını açıkladı.

Museylini, ülkesine tıbbi alkol taşıyan bir gemiye İtalya tarafından el konulduğunu açıkladı. Daha önce Çin'den yardım geleceğini açıklayan Tunus, o geminin hangi ülkeden geldiğini açıklamadı.

AFP ajansı ise İtalya'nın Yunanistan'a giden 1.840 adet solunum cihazına el koyduğunu duyurdu. Feribota binmek üzere olan bir kamyonda tespit edilen ürünlerin ülkeden çıkarılmasına izin verilmediği belirtildi.

 
Tüm uyarılara rağmen özellerde paralı test!
 
Mehmet KARABEL yazdı... Türkiye’ye ilham olsun!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünyaya insanlık dersi verdiler!
9 yıldır iç savaşın sürdüğü Suriye’nin İdlib kentinde Esad rejiminin saldırıları ...
Çin yabancıların ülkeye girişini yasakladı!
Pazar günü uygulanmaya başlanacak yasak kapsamında ikamet izni ve vize ...
İtalya'da ölü sayısı 8 bini aştı!
İlk olarak Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan corona virüs salgını dünya ...
 
Almanya’da 2 şehir karantinaya alındı!
Almanya’nın Saksonya eyaletindeki Wittenberg belediyesine bağlı Jessen ...
ABD'den Maduro için 15 milyon dolar ödül!
ABD, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yı narko terörizmden mahkum ...
İspanya’da 24 saatte koronavirüsten 655 ölüm
İspanya’da koronavirüs (Covid-19) nedeniyle son 24 saatte 655 kişi yaşamını ...
 
Flaş iddia: Avrupa'ya virüs buradan yayıldı
Avusturya’da yer alan ve 'Alplerin İbizası' olarak adlandırılan lüks kayak ...
Koronavirüse yakalanan hasta: Lütfen aptal olmayın!
Britanya'da Koronavirüs teşhisi konulan 39 yaşındaki Matt Dockray, yoğun ...
Mehmet KARABEL yazdı... Buzlu Badem Kıta’da ‘korona’ neden yok?
Mehmet KARABEL yazdı... Buzlu Badem Kıta’da ‘korona’ neden yok?
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva