HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Haziran 2021 Cumartesi - 11:27

Girişimcilik Merkezi’ne iki üniversiteden destek

Karşıyaka Belediyesi, farklı alanlarda birçok ortak proje ürettiği Yaşar Üniversitesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ile yeni bir iş birliğine imza attı.

Girişimcilik Merkezi’ne iki üniversiteden destek

Yapılan protokoller doğrultusunda iki üniversite; İzmir’in girişimcilik ekosistemini geliştirmek, kentin sorunlarına girişimciler ile birlikte sürdürülebilir çözümler üretmek, girişimciliğe ilişkin farkındalığı ve yetkinliği artırmak amacıyla Karşıyaka Belediyesi bünyesinde kurulan ‘Karşıyaka Kolektif Girişimcilik Merkezi’ne destek verecek. 

Yaşar Üniversitesi ve Katip Çelebi Üniversitesi bu doğrultuda; girişimcilik programına başvuran projelerin değerlendirilmesi sürecinde jüri üyeliği desteği sağlanması, programa katılmaya hak kazanan girişimcilere yönelik eğitim ve mentor desteğinin verilmesi, Karşıyaka Kolektif’te verilecek eğitimlerin ve mentorlukların içeriklerinin oluşturulması, Merkez çalışanlarına yönelik hizmet içi eğitimlerin verilmesi ile üniversitenin dijital kütüphanesine Karşıyaka Kolektif’ten erişim sağlanabilmesi gibi konularda katkı sağlayacak.

GÜÇLÜ BİR EKOSİSTEM
Protokol töreninde konuşan Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, üniversite olarak girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması için birçok adım attıklarını belirterek “Girişimciliği çok boyutlu ve disiplinler arası bir şekilde ele alarak çalışmalarımıza yön veriyoruz. Bölgemizde ve ulusalda yer alan aktörlerle güçlü ve rekabetçi bir girişimcilik ekosistemi oluşturulması için nitelikli girişimcilerin yetişmesi ve katma değer yaratacak fikirlerin ticarileşmesi için tüm desteğimizi aktarıyoruz. Karşıyaka Belediyesi ile de bu protokolü imzaladığımız için çok mutluyum. Bizim atasözlerimiz çok doğru. Bir artı bir, ikiden büyüktür. Öyle olacağına inanıyorum. Hem bu girişimcilik merkezi hem de yine ortakları arasında yer aldığımız Kuzey İzmir TEKMER’den birçok girişimci proje hayata geçirilir. Türkiye’nin en büyük sorunlarından olan istihdama da orta vadede inşallah bir katkısı olur diye düşünüyorum” dedi.

BİLİM VE BİLGİ
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse “Yükseköğretim Kurulu (YÖK) vizyonu içinde yer alan topluma katkı misyonunun akademide vücut bulmasının güzel bir örneğine daha İzmir’in iki önemli bilim yuvası ve akademiye değer veren çalışmalara imza atan Karşıyaka Belediyesi ile imza atmış bulunuyoruz. Her iki üniversitenin Bilgi ve Teknoloji Transfer ofislerinin katkılarıyla bilim ve bilgiyi şehrimizle paylaşmaya devam ediyoruz. Girişimcilik, artık, çağımızın yükselen bir değeridir. Üretmeden özgür olamayız. Girişimcilik kültürünün gelişmesi de “bilgi sermayesi”ne yatırım ile gerçekleşir. Bizleri girişimcilik paydasında buluşturan bu protokol umarız kentimize, ülkemize yeni olanaklar sunar” ifadelerini kullandı.

ÖRNEK BİR PROJE
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ise “Hayata geçirdiğimiz Karşıyaka Kolektif Girişimcilik Merkezi ile Karşıyaka’da girişimciliği, teknolojiyi geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bilgi teknolojisi alanında Karşıyaka doğru bir lokalizasyon diye düşünüyorum. Salgının ardından eğitim yaşamı normale dönünce çok yoğun bir çalışmanın olacağına da inanıyorum. Merkezin, TEKMER’le entegrasyonu ile birlikte çok daha yenilikçi projeler ortaya çıkacaktır. Karşıyaka Kolektif, diğer belediyelere de örnek gösterilen bir proje haline geldi. Değerli katkıları için Yaşar Üniversitesi’ne ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’ne teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 
Rektör kavgası! Baskı istifayı getirdi iddiası
 
Başkan Çalkaya: Aşureyi yeni cemevinde yiyeceğiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur ‘sözümüz senet’ dedi: Kimse yerinden edilmeyecek!
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçede yapılan kentsel dönüşüm projelerine ...
'Turuncu Çember'e yoğun ilgi... 1 yılda 395 işletme!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i güvenli bir turizm ...
Bornova'da maç günü: Başkan İduğ'dan 2 gol birden
Bornova Belediye Meclis üyeleri ve Bornovalı muhtarlar halı saha maçında ...
 
Buca'nın gözde mekanı yeniden kapılarını açtı
Buca’nın gözde işletmesi Göl Restoran, yenilenen yüzüyle normalleşme sürecinde ...
Başkan Soyer'den Erzurum temasları
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki ...
Gezici Çocuk Tiyatroları Şenliği başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gezici Çocuk Tiyatroları Şenliği 12 Haziran’da ...
 
Menemen'de Kızılay ile güç birliği
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Türk Kızılay'ının kuruluş yıldönümü ...
Seferihisar'dan bir ilk daha… Hiçbir personelin alacağı kalmadı!
Seferihisar Belediyesi bünyesinde bulunan tüm işçilere geçmiş dönemden ...
Narlıdere'de grev direkten döndü: Yüzde 35'e imza!
Narlıdere Belediyesi’ne bağlı Nar-Bel şirketi ile Narlıdere Belediyesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva