HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Eylül 2020 Cuma - 13:16

Girişimci atağı: İzmir'in çıtası yükselecek

Sosyal Girişimcilik ve Gıda Girişimciliği Programları toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yürütülecek çalışmalar ile geliştirilen projelerin İzmir'in çıtasının yükselteceğini söyledi. Soyer "Bir taraftan pandemi döviz kurları derken güncel hayatımızda bizi alıp götüren bir hikâye var ancak diğer yandan gelecek derdi var. Tamda bunu yaparken İzmir'in çıtasını yükseltecek bir yapıyı kurmanın heyecanı yaşıyoruz" dedi.

Girişimci atağı: İzmir in çıtası yükselecek

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Tarihi Hava Gazı Fabrikası'nda Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ve İnogar'ın kurucu ortağı oyuncu Mert Fırat ve Sosyal Girişimci Itır Erhat'ın katılımı ile Meslek Fabrikası bünyesinde hayata geçirilecek olan Sosyal Girişimcilik ve Gıda Girişimciliği Programları için basın toplantısını düzenledi. Toplantının başlangıcında Fabrikalab ve FikrimİZ'in tanıtımı gerçekleştirildi. Toplantının ardından ise merkezde gerçekleştirilen projeler incelendi.

“Fikrimiz Sosyal Girişimcilik Programı” ile sosyal girişimcilik için elverişli bir alana ve insan potansiyeline sahip İzmir’de sosyal girişimciliğinin güçlendirilmesi amaçlanıyor. Program kapsamında İzmir’deki sosyal girişimci adaylarının gerekli girişimcilik eğitimlerini alması, is? birlikleri geliştirmesi ve yeni is? fikirleri üretmesini hedefleniyor. Program kapsamında sosyal girişimcilik eğitimleri, atölyeler ve girişimcilik söyleşiler düzenlenecektir.

“Fikrimiz Gıda Girişimciliği Programı” ve  “Fikrimiz Sosyal Girişimcilik Programı” Aralık ayında yapılacak iş planı yarışmaları ile sona erecek ve kazanan gıda girişimleri ve sosyal girişimlerin ödüllendirilmesi planlanıyor.

9 BİN SOSYAL GİRİŞİMCİ BULDUK
Türkiye genelinde 9 bin sosyal girişimci tespit ettiklerini belirten Sosyal Girşimci ve Akademisyen Itır Erhat insanların sosyal işler üreten firmanın ürünlerini almak için yüzde 40 daha fazla ödemeye hazır olduğunu söyledi. Erhat "Sosyal girişim gerçekten geleceğin dünyası. Gezegenin çok büyük sorunları var. Çünkü Sosyal Girişimciler bu alanlardan en az birini kendini amaç edinen kişiler. Uzun vadede yapmak istedikleri sistemleri dönüştürmek. Yani sistemler üzerinde etki etmek isteyen kişiler bunlar. Önemli olan onların keşfedilmesi ve bulunmadı. O yüzden böyle bir program çok ama çok önemli. Biz geçen sene sahaya çıktık ve Türkiye'deki sosyal girişimciliğin farkında değildik. Oldukça büyük bir saha çalışması yapık sonunda 9 bin sosyal girişimci bulduk. Çok büyük bir kısmı ise son 5 yılda kurulmuş.  Bunların büyük bir kısmı kadın ve genç. Gençler sosyal sorunların çözümü onları çok heyecanlandırıyor. Şuan tüketiciler olarak sosyal fayda üreten şirketlerden ürün olmaya çok daha heyecanlıyız. Biz artık sadece tüketmek istemiyoruz, tüketirken sosyal işler üreten ürünleri tüketmek istiyoruz. Hatta yayınlanan bir araştırmada yüzde 40 daha fazla ödemeye hazır olunduğu konusunda. Yerel yönetimler ve sosyal girişimciler bir araya gelirse etkimiz daha çok artacak" ifadelerini kullandı.

İNANILMAZ KAPILAR AÇIYOR
İnogar'ın kurucu ortağı oyuncu Mert Fırat bu tür yapıları genç girişimciler ve dezavantajlı gruplar için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Fırat "Çok genç arkadaşımızın gerek sosyal, gerek gıda amacın da desteklemek ve olanlar buluşma fırsatı yakaladık. Bunların önemini pratikte görmüş olarak bunların genç girişimcilere ve dezavantajlı guruplara inanılmaz bir kapı açtığını görüyoruz. Girişimcilik ekosisteminin içinden konuşmak isteyince sadece paralar olarak algılıyor ancak bu birlikte çalışmayı içine alan bir yapı. Çok iyi bir şey ki çok fazla güzel örnekleri var. Burada kitlenin neye ihtiyacı odluğundan yola çıkarak mahallesinin neye ihtiyacı olduğundan bizlerle buluşturan, katılımcı bir yapı hedefleyen bir oluşumdan bahsediyoruz. Çünkü ancak böyle şeyler kitaplarda oluyor. Böyle bir alan başkanımızın da katkısıyla açılınca bizi çok sevindiriyor" diye konuştu.

GİRİŞİMLER HENÜZ ÇOK YENİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise birlikte yol alınan isimlerin çok önemli olduğunu söyledi. Soyer; "Gerçekten bende çok heyecanlıyım çünkü bir taraftan pandemi döviz kurları derken güncel hayatımızda bizi alıp götüren bir hikâye var ancak diğer yandan gelecek derdi var. Tamda bunu yaparken İzmir'in çıtasını yükseltecek bir yapıyı kurmanın heyecanı yaşıyoruz. İş birliği yaptığımız isimler arkasında büyük başarı hikayesini taşıyarak bugüne gelmiş isimler. Onlarla birlikte yol almak daha baştan bu yapı ve fikirler gerçekten ilham verici ve mutluluk verici. Çok yeni girişimler aslında. İnsanlık tarihine baktığınızda sosyal ve gıda girişimciliği çok yeni. Ancak bu yenilik insanlığı geleceğe taşıyacak anlamlar taşıyor. Ben bundan dolayı İzmir'in öncelik üstlenmesini çok değerli buluyorum. Havagazı Fabrikası bizim geçmişte yüklediğimiz anlamlardan daha faklı bir rol oynamakta şuan. Burayı gelişimler için bir alan haline getirdik. FikrimİZ sözünü de oldukça seviyorum.

BM'nin 17 sürdürebilir kalkınma hedefi bizim için yol haritası. Bütün bu toz dumanın içinde biz aslında yolumuzu ona bakarak buluyoruz. Bu 17 hedef bizim içinde 17 hedeftir. Bu 17 hedefin hayata geçirilmesi için bütün stratejik planlarımızı bu yönde planladık. Bu bizim genel stratejimize uygun olduğu için bizde bunun içindeyiz" dedi.

İZMİR ÇITASINI BÜYÜTTÜ
Soyer "Biz İzmir'deki bütün üniversitelerde yaptığımız protokollerde ilişkimizi canlı tutuyoruz. Çok alanlarda iş birliği yapıyoruz ancak burada da canlı tutacağız bu ilişkimiz. Akademinin ürettiği fikirlerden de yararlanacak ancak biraz daha büyük bir yapı burası. İzmir çıtasını bu adım ile birlikte büyütüyor" ifadelerini kullandı.

 
İnciraltı’ndan Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Türk'e tepki!
 
Emniyet Müdürü Aşkın: İzmir trafik kazalarının en çok azaldığı il oldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tuna 25 Eylül 2020 Cuma 14:56

bu adam tam sovmen ve oylesine parlak ve pozitif hayallerini gercekmiş gibi yansıtıyor ki toplum bu admaın peşine kolayca takılıyor. Oysa ortada elle tutulur birsey yok

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere Belediyesi 2'nci anaokulunu da açtı!
Narlıdere Belediyesi, Nar Çiçekleri Anaokulu’nun ikinci şubesini Narlı ...
İzmir'in yeni barajı 2 ay sonra açılıyor
DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, iki ay sonra hizmete sunulması hedeflenen ...
Bu kumbaralar doğayı koruyacak
Geri dönüştürülebilir ambalaj atıklarının ekonomiye kazandırılması için ...
 
Fransa Büyükelçisi İzmir'de: Gündem kentler arası işbirliği!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, görevine yeni atanan Fransa’nın ...
Soyer'den 'yatırım' açıklaması: Hilton için net konuştu.... Buca Metrosu müjdesi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, koronavirüs önlemleri nedeniyle ...
Karaburun’a 7 bin 250 kişi aranıyor!
Menderes'te nüfusun 100 bine çıkarılarak İller Bankası'ndan alınan payı ...
 
Bornova’da online hobi kursu dönemi
Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında toplu katılımla ...
Başkan Sandal açıkladı: Mahallelere fahri denetçi!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, muhtarlarla bir araya geldi. ...
Buca'nın bilim üssüne 3 altın madalya daha!
Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi’nin öğrencileri, biyokimya, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva