HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
8 Ekim 2018 Pazartesi - 13:17

Germiyan Festivali'nde muhteşem final

Çeşme Belediyesi'nin 9 Durak 9 Deneyim projesi kapsamında bu yıl beşincisi düzenlenen Germiyan Festivali birbirinden renkli etkinliklerle sona erdi.

Germiyan Festivali nde muhteşem final

6-7 Ekim tarihlerinde Germiyan Mahallesi’nde düzenlenen festival kapsamında yerli üreticilerin ürünlerinin sergilendiği stantlar açıldı. Festival kapsamında, Damat Kurabiyesi olarak bilinen “Şekeriçi” yapımı, "Köy Sabunu Yapımı", “Nuran Erden’le Taş Boyama” ve "Kopanisti Peyniri Yapımı" atölyeleri ile “Tarım Zehirleri ve Yerli Tohumun Önemi”, “Germiyan’ın Sosyal ve Kültürel Tarihi: Belgeler, Anılar ve Öyküler” söyleşileri düzenlendi. Ayrıca yerli tohum olarak maydanoz ve fındık domates tohumu dağıtıldı. Festival kapsamında Germiyanlılar’a ait fotoğrafların yer aldığı “Eski Fotoğraflar”, “Eski Araç Gereçler” ve Ressam Suna Erdoğan’ın resim sergisi düzenlendi.

Festivalin ilk günü akşamı geleneksel Germiyan kına gecesi sini töreni düzenlendi. Geleneklere uygun olarak gerçekleştirilen temsili kına gecesinde özenle hazırlanan tepsiler damat ve arkadaşları tarafından kına gecesine getirildi. Yöresel müzikler eşliğinde düzenlenen eğlencede festival konukları ve Germiyanlılar eğlenceli dakikalar yaşadılar.

“AMACIMIZ GELENEK VE GÖRENEKLERİMİZİ YAŞATMAK”
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve eşi Semra Dalgıç'ın el ele katıldığı, davul ve zurna eşliğinde bir kortej yürüyüşü düzenlendi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı kortej yürüyüşü, zaman zaman yöresel oyunların oynanması ile daha da renklendi. Kortej sonunda Germiyanlılar’a seslenen Başkan Dalgıç; “9 Durak 9 Deneyim projesi kapsamında bugün 5. Germiyan Festivali’ni gerçekleştiriyoruz. 9 Durak 9 Deneyim Projesi’nin temel amacı şudur: Gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak ve bunları konuklarımıza anlatmak, gelecek kuşaklara taşımaktır. Onun için bugün burada bir aradayız. Pazar günü gerçekleştireceğimiz ekmek yarışmamız ve ardından Deniz Polat konseri düzenlenecek. Şimdiden tüm konuklara keyifli dakikalar diliyorum.” dedi.

5. Germiyan Festivali'nin ikinci gününde, Germiyan sokakları alışılmışın dışında yoğun bir kalabalık tarafından dolduruldu. Çeşme protokolü ve Germiyan’ı ziyarete gelen konukların da katılımıyla geleneksel ekmek yarışması düzenlendi. Ekmek yarışması jürisini; İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Şamil Akşit, Gurme Yazar Gökçen Adar, Ekmek Uzmanı Mine Ataman ve Çeşme Halk Ekmek Müdürü Kimyager Murat Büyükateş oluşturdu.

EKMEK YARIŞMASINI NURCAN KURNAZ KAZANDI
Birbirinden seçkin ve konunun uzmanı olan jüri değerlendirmesinin sonucunda, birinciliği bademli ekmeğiyle Nurcan Kurnaz alırken, ikinciliği yer fıstıklı ekmeğiyle İklim Erden ve üçüncülüğü de çitlembikli ekmeğiyle Esmanur Kurnaz kazandı. Yarışmada dereceye girenlerin ödüllerini Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve İlçe Jandarma Komutan vekili Engin Keçeci verdi.

"GELENEKSEL YAŞAMI SÜRDÜRMEYE ÇALIŞIYORUZ"
Ödül töreninde davetlilere seslenen Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, “Çok kişinin emeği olan bir festivali daha güzel bir şekilde tamamladık. Burada yaşayan herkesin katkısı olması festivali daha da güzel hale getiriyor. Kendi örf, adet ve geleneklerimizi kendi yaşadığımız alanlarda yaşatmaya çalışıyoruz. Bu yıl 5. kez düzenlediğimiz bu festivali inşallah daha uzun yıllar devam ettiririz. Festivalimize katkı koyan ve katılan herkese çok teşekkür ediyorum. İyi ki geldiniz” dedi.

Etkinlik; ekmek yarışmasını ardından, Deniz Polat’ın verdiği Türk Halk Müziği konseri ile sona erdi.

 
Kayıp gazeteci için Türkiye'den flaş arama talebi
 
Cumhur İttifakı görüşmesi: İşte ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Frankfurt'ta Türk filmleri festivali
Kültürlerarası Transfer Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Frankfurt ...
Gaziemir'de Levent Üzümcü ile muhteşem sezon açılışı
Gaziemir Belediyesi kültür sanat etkinliklerinin yeni sezon açılışı muhteşem ...
Halis Karataş ve Begüm Atman’ın gerçek hikayesi
Efsane yarış atı Bold Pilot ve onun bir araya getirdiği jokey Halis Karataş ...
 
Bornova Tiyatrosu'ndan kursa davet
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, sahnelediği profesyonel kadro oyunlarının ...
1,4 milyon dolarlık tablo kendi kendini imha etti!
İngiliz grafiti sanatçısı Banksy'nin müzayedede 1,4 milyon dolara alıcı ...
İzmir'de metro senfonisi: Sahne gençlerin...
İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan "Genç Sahne" konserleri, ...
 
Nobel Barış Ödülü sahibini buldu
Nobel Barış Ödülü sahiplerini buldu. Büyük ödülün kazananları Kongolu ...
Almanya'nın Birliği Günü İzmir'de kutlandı
Almanya'nın Birliği Günü'nün 28. yıldönümü, İzmir'deki bir otelde düzenlenen ...
İzmir'in Caz Festivali için afişler yarışacak
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) 26. İzmir Avrupa Caz Festivali ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva