HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Kasım 2017 Perşembe - 09:59

Geri sayım başladı... İzmir'e yeni cennet!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla-Bademler’de hazırladığı “Doğal Yaşam Köyü” projesi ile kent yaşamının yoğun temposundan kaçanlara yeni bir nefes olacak.

Geri sayım başladı... İzmir e yeni cennet!

Peşpeşe geliştirdiği projelerle Yarımada bölgesini kalkındırmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bademler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi işbirliğiyle Urla’da hayata geçirdiği “Doğal Yaşam Köyü” projesinin yüzde 85’ini tamamladı. Geleneksel kültürün, tarımın ve üretimin sürdürülebilirliğinin yanında, ziyaretçilere doğal yaşamı deneyimleme olanağının da sağlanacağı Doğal Yaşam Köyü, kent yaşamının yoğun temposundan kaçanlar için yeni bir nefes olacak.

MİS GİBİ TARHANA, LEZİZ ZEYTİNYAĞI
Bademler'deki yaklaşık 315 dekar alan üzerine 4 milyon liralık yatırımla kurulan Doğal Yaşam Köyü’nde  çiçek üretim seraları, soğukhava deposu, fide dikim bölümü ve idari binalar yer alıyor. Tarımsal Kalkınma Kooperatifi sahasında yer alan köydeki, mevcut yapılardan ayrı bir bölgede yeni bir yaşam ve üretim alanları ve meydanlar oluşturuluyor. Konaklamalı veya günübirlik ziyaretçiler için ayrıca üretim parselleri arasında yürüyüş ve bisiklet yolları hazırlanıyor.

Doğal Yaşam Köyü, kent yaşamının koşuşturmasından ve stresinden yorulanlar için ideal bir "kaçış noktası" olacak. Konaklamalı ziyaretçiler, doğanın eşsiz güzelliklerini ağaçların arasında gizlenmiş bungalovlarda izlerken, Bademler Köyü’nün deneyimli üreticilerinden salça, tarhana, reçel, turşu, köy ekmeği gibi ürünlerin yapımını öğrenecek; kerpiç atölyesinde köy fırını ve hayvan barınakları için kerpiç dökecek. Köyün konukları, kooperatifin çiçek seralarındaki üretim sürecine katılabilecekleri gibi, zeytin toplayıp kooperatifin taş kırım zeytinyağı fabrikasında zeytin sıkımı da yapabilecek. Bu çalışmalarda kent insanının hem doğayla, tarımsal üretimle ve köy yaşamıyla buluşması hem de tarımsal üretimi ve köyün geleneksel kültürünü öğrenme ve deneyimleme olanağı sağlanacak.

ÖĞREN, YAP VE SAT
Doğal Yaşam Köyü’ne kurulacak meydanda, kooperatifin ürünleri ile birlikte konaklamalı ziyaretçilerin işleme atölyelerinde ürettikleri ürünler ile çevredeki diğer kooperatiflerin ürünleri satışa sunulacak. Köyde ayrıca günübirlik ziyaretçiler için kafe ve eğitim salonu, örnek üretim serası ve çocuklar için oyun alanı da kurulacak. Doğal Yaşam Köyü faaliyete geçtikten sonra, köyün kültürel etkinlikleri konaklamalı ziyaretçilerle birlikte organize edilecek.

KIRSAL TURİZME DOPİNG OLACAK
Kent insanının doğayla kopmuş bağlarını onaracak dev bir yaşam alanı olarak düzenlenen Doğal Yaşam Köyü, yok olmaya yüz tutan geleneksel köy yaşamını tüm unsurlarıyla canlandırılacak. Yerel halkın sahip olduğu kaynaklar daha iyi kullanılarak kaybolmakta olan el sanatları ve üretim yöntemleri gibi değerlerin korunması ve devamlılığı sağlanacak. Böylece köylerdeki geleneksel bilgi geleceğe taşınırken kırsal turizm de geliştirilecek ve "yerelde kalkınmanın" önemli bir unsuru daha gerçekleştirilmiş olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kırsal turizmde önemli bir adım olacak bu modeli kentin farklı bölgelerinde de uygulayacak.

 
Karşıyaka Caz Festivali’ne muhteşem açılış
 
Nur Yerlitaş'a bir tepki de Demet Akalın'dan geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka Caz Festivali’ne muhteşem açılış
Kültür ve sanat etkinlikleriyle adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, ...
Bu kursa giden işsiz kalmıyor
Bornova Belediyesi’nin Ege Üniversitesi ve MTK Tekstilciler Sitesi’nin ...
Büyükşehir Meclisi’nde Aydoğan ve Doğan’ın 'kredi notu' düellosu!
AK Parti Grup Başkanvekili Doğan, Büyükşehir Belediyesi’nin kredi derecelendirme ...
 
İzmir'in iki büyük ilçesinde su kesintisi
İZSU Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Bayraklı ilçesi Fatih Caddesi ...
Bu yer sadece kadınlara özel...
Kiraz’da Belediye hizmet binasının karşısında yapılan Kadın Dinlenme Yeri ...
Selçuk Belediye Tiyatrosu oyuncularını arıyor
Selçuk Belediye Tiyatrosu oyuncu adaylarını arıyor. Sahnede ve sahne arkasında ...
 
'Tarihi Basmane Günleri'nde Unesco deneyimi
Geçmişe ve bugüne dair algı ve duyarlılıkları harekete geçirmek, kentlilik ...
Başhekim Ünal'dan Başkan Selvitopu’na teşekkür plaketi
Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ...
Dünyaca ünlü şefler Fuar İzmir'e geliyor!
Bu yıl 11. kez gerçekleşecek olan Travel Turkey İzmir ile eş zamanlı yapılacak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva