HABERLER>GÜNCEL
24 Şubat 2017 Cuma - 18:59

Genelkurmay Başkanı Akar'dan El Bab açıklaması

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, El Bab ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akar, "El Bab harekatında planlanan hedeflere ulaşıldı. Yerel halkın eve dönüşü için destek verilecek" ifadelerini kullandı.

Genelkurmay Başkanı Akar dan El Bab açıklaması

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akarr beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ile Gaziantep ve Kilis bölgesinde denetleme ve incelemelerde bulundu.

Bu kapsamda Akar, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Bab bölgesinin kontrol altına alınması nedeniyle, bölgede bulunan Harekat Merkezi'ne giderek, buradaki tüm personele operasyonlar süresince göstermiş oldukları üstün cesaret, kahramanlık, gayret ve özveriden ötürü takdirlerini ifade etti. 

Orgeneral Akar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından harekata iştirak eden birlik komutanlarına hitap etti.

Akar, harekatın ilk aşamasında Cerablus, Er Rai, Dabık ve Suran bölgelerinin terör örgütlerinden temizlenerek kontrol altına alındığını ve yurtlarını terk etmek zorunda kalan Suriyelilerin kendi topraklarına dönmelerine imkan sağlandığını hatırlattı. 

Buna müteakiben, DEAŞ terör örgütünün ağırlık merkezini oluşturan Bab'a yönelik harekat başlatıldığına işaret eden Akar, mücadelenin konvansiyonel bir harekattan farklı olarak asimetrik bir mücadele olması, meskün mahallerde icra edilmesi, bombalı araçlar, intihar bombacıları, keskin nişancılar, EYP'ler gibi özel zorluklar içermesi gibi nedenlerle ihtiyatlı şekilde sürdürüldüğünü belirtti.

"Hedeflere ulaşıldı"
Kural tanımayan bir terör örgütüyle mücadele ederken dahi masum insanlara, tarihi ve kültürel varlıklara zarar verilmemesi için azami özen gösterildiğine dikkati çeken Akar, şunları kaydetti:

"El-Bab'ın kontrol altına alınmasıyla birlikte harekatın başında planlanan hedeflere ulaşılmıştır. Müteakip süreçte hayatın hızla normalleştirilmesi ve yerel halkın güven içerisinde evlerine dönüşleri için her türlü destek sağlanacaktır. Bu harekatın başarıyla yürütülmesinde en büyük pay, gözlerini kırpmadan hayatlarını feda eden aziz şehitlerimize, kahraman gazilerimize; kara, deniz ve hava kuvvetlerine mensup siz değerli silah arkadaşlarıma aittir. Sizlerin 'en büyük takdir güvenilmek, en büyük başarı bu güvene layık olmaktır.' düsturunu daima canlı tutan yiğitlikleriniz, asil milletimizin güvenini hiçbir zaman boşa çıkarmamıştır. Ayrıca, bu harekatın başarılı bir şekilde sonuçlanmasında ÖSO'nun kahramanlık ve katkıları büyüktür. Bu vesileyle başta ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, harekatta hayatını kaybeden aziz şehitlerimize, vatanlarının kurtarılmasında DEAŞ terör örgütü başta olmak üzere, terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele ederken şehit olan ÖSO mensuplarına Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz." (AA)

 
Yunanistan'dan 2 darbeci askerle ilgili açıklama
 
Derya Can'dan bir dünya rekoru daha
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nasuh Mahruki'ye 4 yıl 8 aya kadar hapis istemi
Eski AKUT Başkanı Mahruki hakkında, "Cumhurbaşkanı'na hakaret''ten 4 yıl ...
İzmir’deki ‘kumpas davası’nda o savcı için yakalama kararı
İzmir’de, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu, tümü beraat eden ...
TSK'dan flaş açıklama: El Bab kontrol altına alındı
Genelkurmay Başkanlığınca, 24 Şubat 2017 itibarıyla Bab'ın tüm mahallelerinde ...
 
Eski İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri'nde ByLock çıktı
FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından tutuklanan eski İçişleri ...
Marmaris saldırısına ait yeni görüntüler!
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
'Türk botunu görünce tam yol kaçtılar'
Türk askeri kaynakları Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarının ...
 
Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kundaklayan zanlı yeniden tutuklandı
Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kundakladığı gerekçesiyle ikinci kez gözaltına ...
Flaş! El Bab'dan acı haber: 2 asker şehit
Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı harekatında, terör örgütü DEAŞ'ın yola ...
FETÖ'cüler konsolosluk araçlarıyla kaçırılmış
Edirne'de konsolosluk plakalı araçları kullanarak Fetullahçı Terör Örgütü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva