HABERLER>POLİTİKA
16 Mayıs 2018 Çarşamba - 13:26

Genel Merkez'de liste savaşları: Kimler potada?

Genel seçim öncesinde milletvekili kesin aday listelerini belirleme çalışmalarında sona yaklaşılırken CHP İzmir’in talepleri Ankara’ya iletildi. İl Başkanı Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun ardından Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın da liste önerisinde bulunacağı öğrenildi.

Genel Merkez de liste savaşları: Kimler potada?

EGEDESONSÖZ- Erken genel seçim kararının ardından milletvekili aday listelerinde yer almak isteyen isimlerin başvurularının incelemesi sürüyor. CHP’nin en güçlü olduğu illerin başında gelen İzmir’de adaylık başvurularını değerlendiren Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, elemeleri yaptıklarını kesin listeyi kısa süre içinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ileteceklerini söylemişti. Torun, eleme sisteminde birçok maddenin bulunduğunu anlatırken ana ilkenin partililik ve yapılan çalışmalar olduğunun da altını çizmişti.

Şu anda 13 milletvekiliyle TBMM’de temsil edilen İzmir’in milletvekili listeleri önceki seçimden itibaren zaman zaman tartışma konusu oldu. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dahil olmak üzere çok sayıda kontenjan adayının İzmir’den listelerde yer alması o dönem “fazla” bulunmuştu.  Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den aday olmayacağı belirtilirken birçok ismi yeni dönemde elemesi bekleniyor.

Partide, il kongresi ve kurultay sürecinde aktif çalışan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da öneri listesiyle birlikte başkente giderek görüşlerini aktardı. Kocaoğlu’nun daha çok ilkeler üzerinden yaptığı değerlendirme dahilinde bazı isimler ön plana çıktı. Kocaoğlu’nun milletvekili adaylığına sıcak baktığı kişiler arasında Bornova eski İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, Gaziemir eski İlçe Başkanı Umut Tekin, İZBETON A.Ş Genel Müdürü Hüseyin Sezer, Ödemiş eski İlçe Başkanı Mehmet Birlik, İzmir eski İl Başkan Yardımcıları Altan İnanç, eski İl Başkanı Ali Engin isimleri bulunuyor. Kocaoğlu’nun kadın aday bölümünde ise Yüksek Disiplin Kurulu eski Üyesi Şehrazat Mercan ve Selma Nalbantoğlu’na da olumlu yaklaştığı belirtiliyor.

Mevcut milletvekilleri ve parti üst yöneticileriyle ilgili öneri ve düşünce belirtmekten kaçındığı belirtilen Kocaoğlu’nun, “genel başkan zaten gereken değerlendirmeyi performanslarına bakarak yapar” dediği parti kulislerine yansıdı. Kocaoğlu, il kongresi sürecinde milletvekilleri arasında Ali Yiğit ile birlikte yakın çalışmış, adını kurultayda Parti Meclisi’ne (PM) önermişti.

ÖZKAN’IN ÖNERİ LİSTESİ!
İl Başkanı Deniz Yücel’in ise çerçevesini çizdiği aday profili Kocaoğlu’nun önerileriyle örtüşürken Kocaoğlu’na muhalif yapısıyla bilinen Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın da yakın temasta olduğu isimler parti kulislerine yansıdı. Genel merkezdeki görevi, İstanbul ve İzmir arasındaki yoğun temposu nedeniyle geçtiğimiz günlerde Muğla’dan adaylığı tartışılan Özkan’ın duruma sıcak bakmadığı belirtildi. Özkan’ın genel başkan yardımcısı sıfatıyla yukarıya taşımak isteyebileceği isimler arasında ise Konak eski İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, eski Milletvekili Erdal Aksünger, Ezgi Deniz Urunga ve Serkan Çelik yer alıyor. Özkan ile yakın siyaset yapan isimlerin partide ayrıca kulis yaptıkları da dile getiriliyor.

 
Salihli'de feci son: Çocuklarının gözü önünde uçuruma düştü!
 
İzmir'de zehir tacirlerine aman yok!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Guzelbahce 16 Mayıs 2018 Çarşamba 18:51

Tuncay Özkan ve Aziz Kocaoglu kurtlarin sofrasindaki oyunlara gelmez her ikisinide başarılar

Yorumu oyla      12      5  
Naldökenli 16 Mayıs 2018 Çarşamba 16:51

Gençliğini ve devamında tüm zamanını CHP ve bürokrat olarak İzmir'e adayan adam gibi adam Hüseyin SEZER listenin en başında olmayı hakediyor.

Yorumu oyla      13      6  
levent 16 Mayıs 2018 Çarşamba 15:32

adaylar 3 soruya cevap verecek durumda olmalı 1)yasa ne demektir2)tüzük kanun yönetmelik farkları nedir3)SON OLARAKTA HAYRETTİN CEMALETTİN HÜSAMETTİN GİBİ İSİMLERİ DOĞRU yazabilecek kadar kültür 21.yy dayız ya.. yok burası azizin çiftliyse parası olsun yeter... soğutmayın insanı düzey biraz düzey.bu halinizle hiç başkalarını eleştirmeyin

Yorumu oyla      14      6  
16 Mayıs 2018 Çarşamba 14:49

çok iyi bir siyaset yaklaşımı .kocaoğlu ve Özkan kavgaya tutuşsunlar bir bakacakları kendilerin önereceği hiç biri Yok kavgada her zaman sesiz kalan kazanır.

Yorumu oyla      14      6  
16 Mayıs 2018 Çarşamba 14:34

Kılıçdaroğlu her zaman son dakika herkesi şaşırtıyor.ikisinin zıtlaşmasında ne senin dediğin nede senin dediğin olacak ve kendisi kimi uygun görürse yazacak ve vizyona bakılar olacak .

Yorumu oyla      13      5  
Eser 16 Mayıs 2018 Çarşamba 14:32

Ali Engin olsun. Yaptığı ihanetin ödülünü mutlaka almalı

Yorumu oyla      13      8  
16 Mayıs 2018 Çarşamba 14:30

Burda şu anlaşılıyor kavga siyaseti yapılıyor .Özkan ve Kocaoğlu kavgası aslında genel merkez bu iki ismede dur demesi gerekir ne sen nede sen ikinizde siyasete yoksunuz .İzmirde partiler hepsi bir birine kırgın Kocaoğlu belki iyi belediye başkanı olabilir ama yaptığı siyasi hata partide küskünlerin sayısını çoğaltı.artık Kocaoğlu olmamalı yeter demesinde bilmeli.

Yorumu oyla      14      7  
Niyazi ACARA 16 Mayıs 2018 Çarşamba 14:03

İzmir 2. Bölgeden Aday adayı olan Nurgül Uçar Aktuğ ( Eski Bel.Bşk)nın üst sıralarda Aday olması gerekir. Bakırçay bölgesinde çok sevilen Parti içinde herkesle arasının iyi olduğu yardım sever kişilikli kendini siyasete adamış bir hanımdır.Seçim bölgesinde herkesin vekili olacaktır.Tecrübeleri gereği bölgemizi en iyi temsil edecek bir adaydır. Nurgül Uçar Aktuğun listede üst sıralarda olması CHP nin bölgede elini çok güçlendirecektir.

Yorumu oyla      11      8  
Mustafa Can 16 Mayıs 2018 Çarşamba 13:36

Bırakın artık şu Erdal Aksünger'i, başka adam mı kalmadı ya !

Yorumu oyla      17      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir, zulme sessiz kalmadı: İsrail tecrit edilmelidir!
İl Başkanı Deniz Yücel, Filistin’de yaşanan katliam karşısında İsrail’e ...
Cumhurbaşkanlığı adaylık sıralaması: İşte o pusula
Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) çekilen kuraya göre, 24 Haziran’daki seçimde ...
CHP Milletvekili Aday Adayı Beko: Kendimi ithal olarak görmüyorum!
DİSK eski Genel Başkanı ve CHP’den Milletvekili Aday Adayı olan Kani Beko, ...
 
İzmir’in o ilçesinde MHP’ye büyük katılım
Milliyetçi Hareket Partisi Torbalı İlçe teşkilatının düzenlemiş olduğu ...
AK Parti'den sosyal medyayı sallayan Süleyman Çakır'la ilgili açıklama
Sokak röportajındaki sözleriyle sosyal medyayı sallayan ve izlenme rekorları ...
Doğruyol: İYİ Parti'nin millete olan sevgisi karşılık bulacak
İYİ Parti İzmir Milletvekili aday adayı Ahmet Doğruyol, 24 Haziran'daki ...
 
Meral Akşener'den Selahattin Demirtaş çıkışı
İYİ Parti lideri Meral Akşener, HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin ...
İzmir’de ‘Millet İttifak’ı toplandı: Partilerden koordinatörler atanacak!
İYİ Parti, CHP, DP ve SP’nin İzmir il başkanları bir araya geldi. Seçim ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve May'den ortak plan!
İngiltere Başbakanı Theresa May'in sözcüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva