HABERLER>POLİTİKA
25 Ağustos 2020 Salı - 17:18

Genel Başkan Yardımcısı Torun’dan 'kartvizit' çıkışı: Kendisini uyardık!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun eşi “onursal koordinatör” olarak kart bastıran Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’yı uyardıklarını söyledi. Torun, “Belediye başkanının eşi başkana fahri olarak destek olabilir ama kart bastırması, unvan kullanması doğru değildir. Gereken ikazı yaptık” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Torun’dan  kartvizit  çıkışı: Kendisini uyardık!

EGEDESONSÖZ- Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın eşi Deniz Arda’nın adına bastırılan “onursal koordinatör” ünvanlı kartvizit krizi büyüyor.  Arda’nın, “eşim maaş almıyor, 3-4 yabancı dil biliyor, bana destek oluyor” savunması sonrası olay Türkiye gündemine taşındı. Birçok isim tepki gösterirken CHP de harekete geçti.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada Başkan Arda’yı uyardıklarını söyledi. Torun, “Belediye başkanının eşi fahri olarak projelere destek olabilir, başkana yardımcı olabilir. Zaten onun görevi fahridir.  Ama bir kart bastırması, belediyenin logosunu kullanması, imkanlarından yararlanarak belediyede çalışması doğru değildir. Bu kabul edilemez. Kendisini uyardık. Gerekli ikazı yaptık” dedi.

Öte yandan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de Belediye Başkanı Arda’yı il başkanlığına çağırarak son durumla ilgili bilgi aldı. Yücel’in konuyla ilgili çekincelerini bildirdiği öğrenildi. 

 
Araç satışından en fazla 3 gün önce ekspertiz şartı!
 
Çakarlı saldırganın savcılık ifadesi ortaya çıktı!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İsmail Saymaz Bravo 26 Ağustos 2020 Çarşamba 22:15

İsmail Saymaz partizanlık yapmayıp sessiz kalmamış. CHP’li Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “onursal koordinatör” diye bir makam uydurarak, eşi Deniz’i eşbaşkan olarak atadı. Deniz Arda’ya başkanlık katında makam odası ayrıldı. Başkan Halil Arda, “Eşim 3-4 dil biliyor. Para da almıyor” diye kendisini savunmuş. Rezalet... Sözleriyle olaya tepkisini koymuş helal olsun

Yorumu oyla      6      3  
Viz gelir kamuoyu gönderir. 26 Ağustos 2020 Çarşamba 14:58

Kartvizitle sınırlı değil bu olay kimse meraklanmasın öyle vız gelip tırıs gitmeyecek. Makam odasında makam koltuğunda otururken fotoğrafı ve park bahçeler müdürüne talimat verirken videosu, Salgın hastalıktan idari izinli olup gelmeyen memurların derece ve kidemlerini düşüreceğim diye makam odasında bağırırkenki videosu çıkınca bakalım o zaman belediyenin önünden geçirtecekler mi onu?

Yorumu oyla      8      3  
Vız, Tırıs 26 Ağustos 2020 Çarşamba 13:53

Bu kadar basit UYARDIK.. Sınıfta arkadaşının saçını mı çekmiş de uyardın?? Bu hukuksuzluğun Avrupa ülkelerinde karşılığı İSTİFA''dır. İstifa etmiyorsa siz İHRAÇ edin ki partiyi daha fazla lekelemesin... Kaldı ki bunlar ilk vukuatları değil.. Uyardık bu kadar basit mi ya ufak birşey mi bu? Seçimler neden var neden insanlar aday olup propaganda yapıp seçmenler sandığa gidiyor? Kocanın adına belediye yönetmek hangi ülkede var? Burası muz cumhuriyeti mi? Bu belediye Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına, İdare hukukuna tabii değil mi? İçişleri Bakanlığı ile arasında idari vesayet ilişkisi yok mu? İçişleri Bakanlığı olaya el atmayacak mı? Özerk bir belediye mi? Bunun nasıl önüne geçeceksiniz her gün oraya mesai gibi gelmesini engellemek için evin kapısını üstüne kilitleyemeyeceğinize göre? Yüz tarama sistemi veya radar sistemi mi kuracaksınız yoksa Denizsavar mı? Sosyal market diye açtıkları şey bir önceki Halil İbrahim Şenol''un açtığı gıda bankasını kapatıp sanki Amerika kıtasini yeniden keşfediyor gibi yeni bir buluş gibi oraya bir kilo kuru fasulye koyacakmışda Almanya''da bu gönüllülük varmış bir de almanyaya ve almanlara övgü düzerek anlatılıyor. TÜRK kültüründe, örfünde komşuluk, yardımlaşma, dayanışma, yoksulu gözetme yok mu ki sen almanlara övgü düzüyorsun ? Burası Türkiye Cumhuriyeti Türk toprağı... Kendi kültüründe olmasa yardımlaşma örnek verebilirsin ama bu yaptığınız resmen alman tapıcılığı. Peki Avrupa''da var mı bu şekilde yetki gaspetmek? Kocanın yerine belediye yönetip müdür atamak, başkan yardımcısı belirlemek? Çalışanların maaş listelerini incelemek? Hangi sendikaya geçip ne zaman istifa edeceği yönünde talimat vermek Avrupa demokrasisinde var mı? Eşinin çalışanlara küfür hakaret etmesi peki Avrupa''da var mı örnekleri? Onursal koordinatör ifadesinde geçen onur kelimesinin kırıntısı varsa istifa edersin...!

Yorumu oyla      6      3  
Cemal Ergin 26 Ağustos 2020 Çarşamba 12:32

Uyarmak yeterli mi kapıdan kovsan bacadan girer. İnsanların üzerinde baskı kurup oraya bir çikolata kutusu koyup buraya her ay maaşı alınca şu kadar para koyacaksınız demek maddi menfaat olmuyor mu? Müdürleri görevden alıp deniz ardanın kim elini opuyorsa onu müdür ya da başkan yardımcısı atamak ne olacak? Çalışanları işiyle tehdit edip kafasına göre oraya buraya sürme kararı alıp belediye önündeki kaldırımdan dahi geçmeyeceksin demek ne oluyor? Sen kimsin kendini ne sanıyorsun? Hangi sıfatla calisanlara işçi parçası diye hakaret edip tehdit ediyorsun. ? Pandemi döneminde gelmeyen memurların derecesini kıdemini düşürecem diye tehdit ederken devletin verdiği idari izni yok sayıp hangi sıfatla derece kıdem düşüreceksin? SEN NESİN? Çalışanlara diske üye olun diyerek mesaj atıp sonra arayarak çabuk istifa et derken kendini ne sanıyorsun???

Yorumu oyla      5      3  
Kamuran İnan 26 Ağustos 2020 Çarşamba 09:27

Dün bu konuda Ahmet Hakan'ın yazısında ki tespiti müthiş. Halil Arda Ak Partili bir başkan olsaydı günlerce manşetteydi. Ama yatıp kalkıp şükretsin ki chpli bir belediye başkanı...

Yorumu oyla      2      3  
birisi 26 Ağustos 2020 Çarşamba 08:33

'Uyardık'. bu kadar basit mi?

Yorumu oyla      4      3  
Vız , tırıs 25 Ağustos 2020 Salı 23:25

CHP Genel Başkan Yardımcısı sayın Seyit Torun ; Gaziemir Belediye Başkanı sayın Halil Arda uyarılmış , ikaz edilmiş . Böyle uygulamalarla partiye zarar veren CHP li belediye başkanlarını uyarmak , ikaz etmek ! “ Vız gelir ,tırıs gider “ Uyarılar sonuç vermezse ; Partinizden ihraç etmeyi neden uygulamıyorsunuz . Yapılan ; Ancak seçim zamanı tekrar aday gösterilmiyor .

Yorumu oyla      8      3  
İzmirli 25 Ağustos 2020 Salı 22:42

Seyit başkan izmirdeki gelmiş veye geçmiş belediye başkanlarının her türlü dosyası sende mevcut kimş kimden savunuyorsun.Biraz gerçekçi ol .

Yorumu oyla      6      3  
Ayna 25 Ağustos 2020 Salı 18:47

Sayın Başkan genel merkezi ciddiye almamış parti disiplini diye birşey den bi haber

Yorumu oyla      8      3  
ksk 25 Ağustos 2020 Salı 18:34

Şehrimizi kimler yönetiyor kimler çocuk aklı bile böyle bir şey yapmaz....

Yorumu oyla      12      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İki başkandan Ankara'ya çıkarma: Lider'e İzmir daveti!
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ile Menemen Belediye Başkanı Serdar ...
AK Partili Dağ’dan körfez temizliği çıkışı: Yatarak olmaz!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ Körfez’in ...
AK Partili Kaya’dan Soyer’e videolu 'koku’ tepkisi: Sevsinler sizin çevreciliğinizi!
İzmir’in Gaziemir ilçesinde bulunan bir derede yoğun koku olduğunu belirten ...
 
CHP'li Polat: Çiftçi ne kadar zarar edeceğini hesaplıyor!
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat,CHP Kınık ...
AK Partili belediye o atamayı tiye aldı: Gaziemir ilçe başkanı Muçay yanıt verdi!
Gaziemir Belediyesi'nde Başkan Halil Arda'nın eşi Deniz Arda’yı belediye ...
CHP'li Bakan, Hamza Dağ'a yüklendi: İflas etmiş müflis tüccar gibiler!
AK Parti Milletvekili Dağ'ın, Tunç Soyer'in aldığı oydan yola çıkarak ...
 
AK Parti İzmir'de şok! İl Kadın Kolları Başkanı korona oldu
AK Parti İzmir Kadın Kolları İl Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ’ın koronavirüs ...
ADD’den Atatürk vagonu tepkisi!
Alsancak TCDD Gar Müdürlüğü’nün önünden kaldırılması kararı verilen Atatürk ...
'Doğal gaz keşfi' yorumu: Gücümüze güç katacak!
 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Karadeniz'de bulunan doğal gaz yatağı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva