HABERLER>POLİTİKA
13 Mayıs 2020 Çarşamba - 15:23

Genel Başkan Yardımcısı Dağ sordu... Bakan Pakdemirli yanıtladı!

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkanlığı tarafından düzenlenen programda soruları yanıtladı. Pakdemirli, “Bu süreçte gördük ki sağlık ve gıda çok önemli bir şey” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Dağ sordu... Bakan Pakdemirli yanıtladı!

EGEDESONSÖZ- AK Genel Merkez Ar-Ge Başkanlığı’nın düzenlediği buluşmada soruları yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli önemli açıklamalarda bulundu.

Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile Ar-Ge Başkan Yardımcısı Sevda Güner Kaya’nın da katıldığı geleneksel “Kütüphane Sohbetleri” programda gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Pakdemirli, “Türkiye pandemiye hazırlıklıydı. Süreci çok yakın takip ediyoruz. Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığımız ile koordineli çalışıyoruz. Bu dönemde her ülkenin yaptığı gibi önce can sonra canan diyoruz. Ürünlerimiz bize yetsin sonra diğer ülkelerin ihtiyaçlarına yanıt veriyoruz. Pandemi bu süreçte bize bir fırsattır. İnsanlar yeni alanlar kendilerine oluşturuyorlar. Pandemi döneminde ertelemeyeceğiniz iki şey var. Birincisi sağlık ve ikincisi de tarım ve gıdadır. Milli eğitimi erteleyebilirsiniz ama bunları erteleyemezsiniz” dedi.

Bakan Pakdemirli kendi ailesinin de tarımla uğraştığını ifade ederken yakınlarından örnek verdi. Pakdemirli, “Biz ailece çiftçilik yapıyoruz. Hiç çiftçilikle ilgilenmeyen ablamız bile çiftliğe gitme kararı aldı.  Tarlalar ve ürünleri takip etmeye başladı. Bunu ben kendi ailemde de gördüm” diye konuştu.

YERLİ TRAKTÖR ÜRETİMİ YILSONUNA BAŞLAYACAK

Dünya’yı yakından takip ettiklerini ve diğer ülkelerin çalışmalarını izlediklerini de anlatan Bakan Pakdemirli, “Bizim iyi yaptığımız şeyler olduğu gibi onların da yaptığı iyi şeyler var. Bilgi paylaşırsak tekerleği yeniden icat etmek zorunda kalmayız.  Alman tarım bakanı kendi bakanlığı için ‘yaşam bakanlığı’ tanımlaması yaptı. Çünkü yaşamın tamamına hitap ediyorsunuz. Türkiye’de dünyada ilk 10’da ve Avrupa’da birinci sıradadır. Örnek alınacak bir toprak yapımız, üretim çalışmalarımız var. Tarım ve hayvancılık başta olmak üzere dijital alanlarda da önemli işlere imza attık. Dünya’da ilk elektrikli traktörü biz yaptık. Fabrika kurulma aşamasında. Bu senenin sonuna kalmadan üretime başlar. Marmara bölgesinde bir alanda kurulumu planlıyoruz” dedi.

YANGINLAR KONUSUNDA HAKSIZ ELEŞTİRİLDİK

Türkiye genelindeki ağaçlandırma çalışmalarına da değinen Bakan Pakdemirli, “Yangınla mücadelede Türkiye lider ülkedir. Ayrıca ağaçlandırmada da önemli başarılarımız var. Bizim rakip ülkelerimiz Portekiz ve Yunanistan gibi ülkelerdir. Kuzey ülkelerinde yangın pek olmaz. En gelişmiş ülkeler bile bu işte başarılı olamadılar. Bizde neden başarı var? Orman teşkilatımız bir asker anlayışında, yeniliklere açık, disiplinli çalışma ve mücadele yapıyor. Nevi şahsına münhasır bir orman teşkilatına sahibiz. AK Parti iktidarında yangına müdahale süresi 40 dakikadan 12 dakikaya kadar inmiştir. Biz, tabiri caizse uzay aracı haricinde her şeyi teknik aşamada kullanıyoruz. Ama muhalefet bize karşı bu konuda, yangın konusunda haksız eleştiride bulundular. Benim ağaçlar konusunda büyük hassasiyetim var. Eleştirenlere de en iyi cevap ‘geleceğe nefes’ kampanyası olmuştur. Her görüşten insan gidip kendi evlatlarının geleceği için fidan dikti” diye konuştu.

DAĞ: MUHALEFET BİZİ ELEŞTİRİYORDU

Genel Başkan Yardımcısı Dağ da programda bakanlığın önemli bir sınav verdiğini söyledi. Dağ, “Biz de video konferansta görüyoruz özellikle gençler taleplerde bulunuyor. Tarım alanında projeler üretmek istiyorlar. Bunu bize söylediler.  Bu süreçten sonra tarım ve hayvancılık, ekonomi ve medeniyetler konusunda değişim olacak. Dijital 5.0 da olsa tarım çok önemli bir hale geldi. İki aylık bir süre içinde insanlar kendisi ve çocuklarının iaşesini düşündü. Vatandaş ‘raflar boşalır mı, ekmek, fasülye biter  mi’ diye düşündü. Hamdolsun ki bu konuda bir sorun yaşamadık. Dört, beş ay sürse bile bir sorun yaşanmayacağını gördük. Kendi bölgemizden biliyoruz ki Menderes’te, Bakırçay’da seçim dönemlerinde muhalefet partileri bize ‘tarımda bu ülkeyi dünyaya mahkum ettiniz’ diyordu. Bazı ürünlerin ithalinden kaynaklı genel siyasi politika üretiyorlardı. Ben de bunu 2011 yılından bu yana milletvekili olan ve bölgeyi bilen birisi olarak sahada yaşıyordum.  Gördük ki bu süreçte biz bize yeten bir ülkeyiz. Sabah başladığınızda peynir, süt, bal, domates ve zeytin gibi tüm ürünler bizim ülkemizde yetişiyor. Tarım Bakanlığı takdire şayan bir çalışma performansı geçiriyor” dedi.

Dağ, orman yangınları konusunda İzmir’de yaşadıklarını da hatırlatırken, “ Yangınlar döneminde ne yazık ki İzmir’e gelmediler. Genel başkan yardımcıları, milletvekilleri  Avusturalya’da yangınlardaki görüntüleri paylaştılar. Biz uykusuz mücadeleye şahit olduk. Gelin, sahayı gezin dedik. Çağrıda bulunduk. Ama beyefendiler evlerinde uyuyorlardı” ifadelerini kullandı.

 
'Ekonomik İstikrar Kalkanı' 240 milyar liraya ulaştı!
 
Yeni Çeşme Projesi’ni bizzat anlatacak: Bakan Ersoy İzmir’e geliyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Torun: Bu şekilde giderse belediyelerimiz kapısına kilit vuracak!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Pandemi ile mücadeleye devam ...
AK Partili Dağ, anketi açıkladı: Sadece üç parti barajı geçiyor!
AK Parti Ar-Ge’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, pandemide ...
Başkan Sürekli açıkladı: AK Partili belediyeler ne kadar yardım yaptı?
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, partisinin iktidar olduğu ...
 
CHP'den 19 Mayıs için flaş öneri
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, gençlere sokağa çıkma izninin, 19 Mayıs ...
'Belli bir siyasi odağın darbecilik gündemi var!'
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: "Türkiye'nin bir darbe gündemi yoktur fakat ...
Tayfun MARO yazdı... Mesele sadece pandemi değil
Tayfun MARO yazdı... Mesele sadece pandemi değil
 
CHP’li Serter: Sağlık çalışanlarının sorunları ivedilikle çözülmeli
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, Hemşireler Günü ...
Türkiye'den 5 ülkenin bildirisine sert tepki!
Aralarından Yunanistan ile Fransa'nın da olduğu 5 ülkenin, Doğu Akdeniz ...
Kılıçdaroğlu: MHP sandığı gösteriyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva