HABERLER>POLİTİKA
11 Mart 2021 Perşembe - 14:34

Genel Başkan Yardımcısı Akın, iktidara İzmir'den yüklendi: Esnaf faturasını ödeyemiyor!

CHP Konak İlçe Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, iktidara 'enerji politikaları' üzerinden yüklendi. Akın, "Her ay faturalarından yakınmayan tek bir vatandaşımız var mı? Vatandaşlarımız  endişeden kombiyi kısıyor, ancak ülkeyi yönetenler çağ atladık diyor. Maalesef çağ atlayan gelen faturalar oldu. Bu iktidar faturalara çağ atlatan ilk iktidardır. Karadeniz'deki doğalgaz müjdesi her ay gelen zamlar ile yerini buldu. Hangi emeklinin, hangi işçinin maaşı yüzde 80 arttı? Esnaf ne doğalgaz ne de elektrik faturasını ödeyemiyor" dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Akın, iktidara İzmir den yüklendi: Esnaf faturasını ödeyemiyor!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanlığı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın'ın katılımı ile  'AKP'den Masallar, CHP'den Gerçekler' başlıklı basın açıklaması düzenledi.

Konak İlçe Başkanlığı ofisinde düzenlenen toplantıya, ev sahibi CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu'nun yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Tacettin Bayır, Atila Sertel, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'da katıldı. Düzenlenen toplantıda CHP'li isimler iktidara son dönemlerde zamlar ile birlikte eleştirilerin odağına gelen 'enerji politikaları' üzerinden sert yüklendi.

VATANDAŞLARIMIZ  ENDİŞEDEN KOMBİYİ KISIYOR, ANCAK ÜLKEYİ YÖNETENLER ÇAĞ ATLADIK DİYOR
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın yaptığı açıklamada iktidar tarafından verilen her müjdenin ardından vatandaşlara zam yansıdığı belirtti. Akın, "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan partisini grup toplantısında enerji alanında yapılan çalışmalar ile ilgili açıklamalar da bulundu. Soru şu, eğer enerji anlamında çağ atladıysak vatandaşlar neden bunu faturalarda gösteriyor. Her ay faturalarından yakınmayan tek bir vatandaşımız var mı? Vatandaşlarımız  endişeden kombiyi kısıyor, ancak ülkeyi yönetenler çağ atladık diyor. Maalesef çağ atlayan gelen faturalar oldu. Bu iktidar faturalara çağ atlatan ilk iktidardır. Karadeniz'deki doğalgaz müjdesi her ay gelen zamlar ile yerini buldu. Hangi emeklinin, hangi işçinin maaşı yüzde 80 arttı? Esnaf ne doğalgaz nede elektrik faturasını ödeyemiyor. Hem pandemi ile mücadele ediyor hem de faturalarını ödeyemiyor. Zor zamanlarda esnafa çiftçiye, çalışana doğalgaz faturalarını ödetmeyin, ancak bunu bile yapmadılar. Ne yaptılar? İhtiyaç sahiplerine gelince kaşıkla verdiler, yandaşlara ise kepçe ile verdiler. AK Parti'nin grup toplantısında eski Türkiye adı altında arşiv görüntüleri gönderildi. 20-30 yıla gitmeye gerek yok. Ocak Şubat ayına gidin günlerce vatandaşımız elektriksiz kaldı. 300 bin hanede uzun süreli elektrik kesintileri yaptı ve günlerce açılmadı. Sayın Bakan Dönmez bu kesintileri de iklim değişikliğine bağladı.  Özelleştirme ile şirketleri özelleştirdiler, onlarda yatırım yapmadığı için vatandaş sıkıntısını yaşıyor. Özelleşince bunlar ucuzlayacak dediler, 2014'de bu yana elektrik fiyatını yüzde 120 arttırdılar.  Dağıtım şirketleri bu parayı ne yapması lazım? Altyapıya yatırım yapması lazım ancak yapmadılar. Çünkü denetleyen yok. Mevcut altyapı  ile devam ettikleri için bu sıkıntıyı da vatandaşlarımızı çekti. Enerjide çağ atladığını söylemek pek mantıklı gelmiyor. Dağıtım şirketlerinin 50 milyon liranın üstünde borcu var ve bunun vatandaşlarımız ödüyor yine. Bunun nedeni de enerji politikalarını beceremeyen bir iktidar” dedi.

AK PARTİ EŞİTTİR ZAM
Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yüklenen Akın, “33 ay görev yaptı. Maliyenin başına geçti. Oraya geçtiğinde enerji sektörün  52 milyar dolar borçla bıraktı. Sanki çok marifetli kişiymiş gibi aldılar paranın başına getirdiler. Çünkü damat. Ballı kaymaklı bütün ihaleleri iktidara yakın şirketler aldı.  Görevi süresince de cari açığa katkısı yaklaşık 88,5 milyon dolar.  AK Parti eşittir zam. Planlı ve programlı olmayan enerji politikaları olduğu ortada…  Biz CHP iktidarında elektrik dağıtım şirketlerini değil vatandaşlarımı kollayacağız. Enerji kooperatifleri ile vatandaşlarımız söz sahibi yapmak için mücadele edeceğiz. Önceliğimizi vatandaşımız, çiftçimiz olacak. Doğalgaz ile ilgili ABD ile Rusya'nın Avrupa'ya doğalgaz satma yarışından ise bizler faydalanacağız. Doğalgaz anlaşmalarını vatandaşlarımız çıkarı doğrultusunda yapacağız. Elektrik ve enerjideki müjdeyi yandaşlara değil vatandaşlara vereceğiz. İlk seçimlerde enerji politikalarında nasıl çağ atlattırılır bütün cümle aleme göstereceği”.

MAZLUMUN HAKKININ PEŞİNDEYİZ
CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ise CHP iktidarında gelirleri vatandaşlara eşit bir şekilde dağıtacaklarını söyledi. Gruşçu, " Mevcut iktidar müjdelere doyamadı. Gün geçmiyor ki yeni bir müjdeyle karşılamasın bizi. Karadeniz’de doğalgaz müjdesi verdi, zamların sonu gelmek bilmedi. Otomobil müjdesi verdi, fiyatlar uçtu gitti. Aslında verdiği müjdeler vatandaşa değil, hepsi yandaş firmalara. Halka dokunmayan halkın içinde olmadığı hiçbir projenize kanmıyoruz, kabul etmiyoruz. Vatandaşa her ay yeni bir zam müjdesi... Ayda ortalama 80 bin hanenin doğalgazı, ödenemeyen faturalar nedeniyle kesiliyor. “Karadeniz’de doğalgaz bulundu” müjdesi verilmesinden bu yana doğalgaz zamları otomatiğe bağlandı. Son 4 ayda doğalgaz yüzde 5,1 zamlandı. Öyle bir hale geldi ki, Dolar kuru gevşese bile doğalgaza zam yağmuru devam ediyor. Ne yazık ki bugün geldiğimiz süreçte, bize miras olan değerlerin bir bir yandaşa devredildiğini görüyoruz. Babadan atadan kalan mirası yiyen, gelecek kaygısı olmayan, battığı çukurdan bîhaber olan zengin evin şımarık çocuğuna benzedi ülke yönetimi. Her şeyi sattınız savurdunuz" dedi.

EVLERDE ÇOCUKLAR ÖĞRENİM GÖREMİYOR
Gruşçu sözlerini şu ifadeler ile sürdürdü: "Mesela elektriğimizi yandaşa sattınız. Şirketler kemiksiz kârı ceplerine indirsin diye aklınıza gelen tüm masrafları vatandaşa yüklediniz. Gezdiniz, tozdunuz, yediniz, içtiniz hep biz ödedik. Yani siz sefa sürdükçe faturası vatandaşa patladı!  Şirketlerin yapacağı denetim, danışmanlık, müşavirlik, noter harcamaları gibi işletme giderleri de üzeri örtülü şekilde vatandaşımın fatura hesabına yansıdı. TRT’ye, vergilere, şuna, buna aktarılan paralara girmeye kalkarsak bu basın açıklamasının sonu gelmez. Biz yoksullukla boğuşan vatandaşımızın halini sokakta görüyoruz. Milyonlarca hanenin elektriği borcundan dolayı kesik ve ne yazık ki milyonlarcası daha kesilecek. Bu evlerde aş kaynamıyor. Bu evlerde çocuklar öğrenim göremiyor. Bu evlerde aileler ısınamıyor. Bu evlerde çaresizliğin feryadı var. Saray hükümeti vatandaşın bedbaht halinden anlamaz. Onlar sömüren yandaşın, beşli çetenin ve bir grup tefecinin cebini düşünüyor.  2019’da Cumhurbaşkanlığının ısıtma, elektrik ve su gibi fatura harcamaları 116 milyon 211 bin lirayı bulmuştur. 116 milyon... Bugün bu milyonlarla kaç bin ailenin yoksulluğunu önleyebilirdik bir düşünün!  Saray hükümeti, gırtlağına kadar borca batmış, evinin elektriğini, suyunu, doğalgazını, kirasını ödeyemeyen, evine erzak dahi alamayan vatandaşımı ne zaman önemseyecek? Biz hatanın kimde olduğunu biliyoruz. Ne yapılması gerektiğini de biliyoruz. Biz ezilenlerin, mazlumun ve mağdurun yanında, onların hakkının peşindeyiz.

CHP'NİN KADROLARI BUNU BAŞARACAK LİYAKAT VE DONANIMA SAHİPTİR
"Söylüyoruz ve söylemeye devam edeceğiz; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda her vatandaşın temel hak ve hürriyeti, bu topraklar üzerinde eşit ve sosyal adalet gereğince yaşamaktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak vatandaşlarına bir ana şefkati ile yaklaşan, ayrım yapmayan, kimseyi işsiz ve yiyecek ekmeği olmadan bırakmayan, elektriğini, suyunu, doğalgazını, kirasını ödeyemeyen vatandaşına sahip çıkan, güçlü devletimizin güçlü kaynaklarını adaletle 83 milyon insanımıza dağıtan sosyal devlet anlayışını yaratacağız. Cumhuriyet Halk Partisi'nin kadroları bunu başaracak liyakat ve donanıma sahiptir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun da sosyal devlet anlayışını dile getirirken dediği gibi; "Tek bir çocuğun dahi yatağa aç girmeyeceği düzeni tüm vatandaşlarımızı da kapsayan, kucaklayan bir anlayış ile hep birlikte kurmalıyız."

 
AK Parti'den seçim barajı açıklaması
 
Uzmanlar uyardı: Koronada 3'üncü pik kapıda!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bucalı 12 Mart 2021 Cuma 10:12

Yollar arabadan alışveriş yerleri insandan geçilmiyor son yılda hiçmi dışarı çıkmıyorsunuz. ..yeterki konuşalım. ..

Yorumu oyla      2      3  
konaklı 11 Mart 2021 Perşembe 17:13

ilçe başkanı çağrı bey telefonlarımızı açmıyorki derdimizi anlatalım hoş duyduğumuza göre üyelerin bile açmıyormuş neyse

Yorumu oyla      2      3  
esnaf 11 Mart 2021 Perşembe 14:54

çok doğru ödeyemiyoruz peki siz ne yaptınız bu esnaf için önerileriniz ne hükümete

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'den seçim barajı açıklaması
AK Parti'nin seçim ve siyasi partiler kanunlarında değişiklik için başlattığı ...
CHP'li Sertel: Havalimanı’nın silinen borcu esnafa verilen desteğin 2.5 katı!
Koronavirüs salgını nedeniyle yolcu ve uçuş sayılarında ciddi bir düşüş ...
'Yeni yüzyıla yeni sivil anayasa ile gireceğiz'
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Milletimiz Cumhuriyetimizin 2'nci yüzyılına ...
 
Kılıçdaroğlu'nun Ege programı başladı: İlk durak Uşak! (Saat saat İzmir programı)
Türkiye’de birçok ilde ziyaretlerde bulunarak esnaf ve vatandaşlarla buluşan ...
İYİ Parti’den İzmir'de dengeleri değiştirecek açıklama!
İzmir İYİ Parti İl Binasında düzenlenen toplantıda konuşan İYİ Parti İzmir ...
CHP'li Sındır'dan Bergama esnafına ziyaret
Bergama’da esnafı ziyaret eden ve sıkıntılarını dinleyen CHP İzmir Milletvekili ...
 
'Torba kanun teklifi' Meclis'ten geçti
Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren "torba kanun teklifi" TBMM Genel ...
CHP'li Seyit Torun'dan Erdoğan'a: Damadın hayatından endişe duyuyoruz
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı ...
AK Parti'den Papa'nın Irak ziyaretine ilişkin açıklama
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Papa'nın ziyaretinin ardından Kuzey Irak ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım'la '3 dakika' süren tek röportaj!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva