HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Temmuz 2020 Cuma - 10:04

Genel Başkan Özer Doğan: Yerel yönetimler gelişecek

Yerel yönetimlerin faaliyetlerinin daha geniş kitlelere duyurulması, zenginleştirilmesi ve vatandaş odaklı çalışmaları yapmak amacıyla Yerel Yönetim Politikaları Geliştirme Derneği kuruldu. Derneğin Genel Başkanlığı’na Özer Doğan seçildi. Doğan, “Belediyeler birçok meslek personelinin uyum içinde çalıştığı, 50’den fazla mesleği barındıran ve 400’ün üzerinde hizmetin üretildiği kamu kurumlarıdır. Doğumdan ölüme kadar insan hayatında var olan bu kurumların çalışmalarını arttırmayı düşünüyoruz” dedi.

Genel Başkan Özer Doğan: Yerel yönetimler gelişecek

EGEDESONSÖZ- Yerel yönetimler alanında çalışmalar yapmak ve icraatları daha geniş kitlelere yaymak amacıyla bir dernek kuruldu.  İzmir merkezli Yerel Yönetim Politikaları Geliştirme Derneği’nin başkanlığına Özer Doğan getirildi.

Farklı toplum kesimlerini yerel yönetimlerle ve kendi içlerinde bir araya getirmeyi hedefleyen derneğin amaçları arasında birçok konu bulunuyor. Dernek; yerel yönetimlerin temel işlevlerinden olan taşınmaz oluşturma, bütçeleme ve düzenleme faaliyetleri konusunda da çalışmalar yürütecek.  Ayrıca, yerel yönetimlerin gelir arttırıcı faaliyetler oluşturmasına, yenilikçi çözümler üretmesine katkı koyacak. Yerel yönetimlere toplumun gönüllü katılımı amaçlanırken sosyal belediyecilik alanında dünya örnekleri incelenerek analizler yapılacak. İç ve dış göçle kente gelenlerin entegrasyonunun sağlanması, eğitim faaliyetleri masaya yatırılacak. Akıllı kent uygulamaları ve tecrübe paylaşımları da derneğin amaçları arasında yer alacak. Ayrıca dezavantajlı grupların yaşamlarının kolaylaştırılması, kentte yaşayan herkesin belediye faaliyetlerine katılımının sağlanması ile iyi tarım uygulamaları ve gıda güvenliği konularında çalışmalar yapılacak.

TOPLUMSAL DAYANIŞMA VURGUSU
Derneğin çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Özer Doğan, “Belediyeler birden çok meslek profesyonelinin uyum içerisinde çalışması gereken kurumlar.  Yani 50’den fazla mesleki unvana sahip personelin çalıştığı, 400’den fazla çeşit hizmetin üretildiği yerlerdir. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi yerel demokrasiye katkı yapacağı gibi iyi projelerin paylaşılır olması da birçok etki yaratacaktır. Biz, demokrasinin güçlendirildiği bir Türkiye’yi hayal ettiğimiz için uygulanabilir projelerin hayata geçirilmesi, kendi kaynaklarının arttırılması, yerel düzlemde ölçek ekonomilerinin yaratılması ve toplumsal refaha katkıda bulunulmasıyla ilgili meslek profesyonellerinin katkısını önemseyen ve önceleyen bir derneğiz. Dünya’ya belli bir bakış açımız var. Toplumsal dayanışmayı önceliyoruz. Yine dünya gündeminin yerel yönetimlerle ilgili kentlerle ilgili olarak kentlerin dayanıklılığı, esnekliği, kapsayıcılığı gibi yerel gündemi takip ediyoruz. Bunlar son derece önemli ve yeni kavramlar ama günlük hayata nasıl uygulanacak? Kamu idarecileri bunları hayata nasıl geçirecekler.? Siyasi partiler bu politikaları nasıl hayata geçirecekler?  Hepsine yönelik yol haritasını belirlemek istiyoruz” dedi.

VATANDAŞ BELEDİYE İLİŞKİSİ
Çalışmaları kısa sürede hızlandıracaklarını İzmir’den sonra Ankara ve İstanbul’da da ekiplerin çalışmaya başlayacağını anlatan Doğan, “Birincisi iyi projelerin paylaşım platformu oluşturmak istiyoruz. Proje almanağının oluşmasını düşünüyoruz. Gerçekten çok iyi fikirler var. Bunların paylaşılması ve ortaya çıkartılması ile ilgili olarak dayanışma ve iş birliği çerçevesi içerisine vatandaşları çekmeye çalışıyoruz. En bilindik konvansiyonel yöntemler var. Sempozyumlar, araştırmalar gibi.. Gerçekten sorun çözmek üzerine ve politika geliştirmek üzerine kurulmuş bir dernek olma iddiasındayız. Vatandaş ile belediye karşılıklı bir yönetişim anlayışı içerisinde çalışsın ve arada  bir etkileşim oluşsun istiyoruz.  Vatandaş belediyeye daha kısa yoldan ulaşsın istiyoruz. Bir örnek ile somutlaştırmak istiyorum; seçim dönemlerinde genellikle ‘belediye ve üniversitenin iş birliğini sağlayacağız’ diye bir kampanya mesajı verilir. Aslında bu çok genel bir cümle olup bunun araçları nelerdir? Biz bunun çok yapılamadığını görürüz. Biz bir gönüllü katılım bürosu, -belediye hizmetlerinde bir gönüllü katılım yönetmeliği vardır. Bir de vatandaşların fikirleri var. Bu çok önemli. Genellikle vatandaşlarımız şöyle söylerler ‘benim çok iyi bir fikrim var, projem var kimse dinlemedi’.. Bununla ilgili olarak belediyeciler de diyor ki ‘ama ne kadara mal olacak ne kadar sürede bitecek. O bir proje değil ki o bir fikir’ derneğimiz bu iki tarafı yan yana getirecek bir gönüllü katılım platformunu hem online fiili olarak kuracak” ifadelerini kullandı.

Öte yandan İzmir merkezli kurulan derneğin yönetiminde Doğan dışında Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cem Okan Tuncel, Sosyal Demokrasi Vakfı Genel Başkanı Ertan Aksoy,  Mustafa Özel, Sinem İnanç, Mustafa Ocak ve Özgür Korkmaz gibi isimler de yer alıyor. 

 
Ege ihracatında Haziran bereketi
 
Gupse Özay ve Barış Arduç, Çeşme'de
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Z.B 3 Temmuz 2020 Cuma 10:53

Haydı hayırlısı... Bu tür çalışmalarda Belediyeler bir laboratuvar olarak kullanılmaktadır. Genelde bir işe yaramamakta, hatta zaman kaybının yanı sıra kafa karışıklığına ve çalışanlarda yorgunluğa- motivasyon kaybına neden olmaktadır. Yine de bir çalışma yapılacaksa bu durum mutlaka dikkate alınmalıdır derim.

Yorumu oyla      5      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çöpçüler Kralı Gaziemir’de ölümsüzleşti
Gaziemir Belediyesi’nin Fen İşleri Müdürlüğü Şantiyesi’ni sanat atölyesine ...
Bayraklı'da Madımak yası
Bayraklı Belediyesi, 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Otel'deki yangında ...
Bulgurca’ya yeni orman alanı
Menderes Belediyesi tarafından Bulgurca Mahallesi’ne yeni orman alanı kazandırıldı.
 
Bademli Barajı’nda tasarruflu sulama sürüyor
10 bin 480 dekar tarım alanına can suyu sağlayan Bademli Barajı’nda sulama ...
İzmir'in turuncu çemberli işletmeleri konuklarını bekliyor
Tatil sezonu yaklaşırken İzmir’de Turuncu Çember uygulaması yaygınlaşıyor. ...
Güzelbahçe esnafına Başkan İnce'den müjde
Belediyeye ait işyerlerindeki kiracılardan üç aylık kira ve pandemi nedeniyle ...
 
Buca'da normalleşme sürecinin ilk meclisi
Buca Belediyesi, normalleşme sürecindeki ilk meclis toplantısını Temmuz ...
CHP Ege, Büyükşehir'de buluştu: Neler konuşuldu?
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ege İl Başkanları,  İzmir Büyükşehir Belediye ...
Bergama’da normalleşme sürecinin ilk meclis toplantısı
Bergama Belediye Meclisi, salgın önlemleriyle ara verdiği toplantılarının ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva