HABERLER>SPOR
12 Mayıs 2019 Pazar - 19:43

Gençlerbirliği ve Denizlispor Süper Lig'e yükseldi

Spor Toto 1. Lig'in 33. haftasında Süper Lig'e çıkan iki takım belli oldu. Bitime 1 hafta kala ilk iki sırayı garantileyen Gençlerbirliği ve Denizlispor, Türkiye futbolunun en üst seviyesine yükseldiler.

Gençlerbirliği ve Denizlispor Süper Lig e yükseldi

Spor Toto 1. Lig'de 33. hafta nefesleri kesti. 7 maçın aynı anda oynandığı çılgın günde Süper Lig'e çıkan iki takım da belli oldu. Zorlu maratonda bitime 1 hafta kala ilk iki sırayı garantileyen Gençlerbirliği ve Denizlispor, Süper Lig'e yükseldiler. Gençlerbirliği deplasmanda Gazişehir Gaziantep'i 2-0 yenerken Denizlispor ise Karabükspor'u 6-0 mağlup etti. İki takım da karşılaşmaların ardından büyük coşku yaşadılar.

GENÇLERBİRLİĞİ 1 SEZON SONRA
Süper Lig'den merhum başkanları İlhan Cavcav'ın adının verildiği geçtiğimiz sezon düşen Gençlerbirliği, böylece 1 sezon sonra geri dönmüş oldu. 29 yıl kesintisiz mücadele ettiği Süper Lig'e tekrar adım atan Gençlerbirliği, ezeli rakibi Ankaragücü ile de tekrar buluşacak.

DENİZLİSPOR 9 YILLIK HASRETİ BİTİRDİ
Süper Lig'in köklü ekiplerinden olan Denizlispor, 9 yıllık hasreti Karabük'ü yenerek bitirdi. Süper Lig'de toplamda 19 sezon geçiren Horozlar, 4. kez en süt seviyede mücadele edecek. Denizlispor'u Süper Lig'e taşıyan teknik direktör Yücel İldiz ise 4. kez bu başarıya imza attı.

GENÇLERBİRLİĞİ DÜŞTÜĞÜ GÜN YÜKSELDİ
Onursal başkanı merhum İlhan Cavcav'ın adının verildiği sezonda küme düşen Gençlerbirliği, tam bir yıl sonra yeniden Spor Toto Süper Lig'e yükseldi.

Spor Toto 1. Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren lider Gençlerbirliği, sezonun 33. haftasında deplasmanda Gazişehir Gaziantep ile karşı karşıya geldi.

Karşılaşmayı Yıldırım Mert Çetin ve Ayper Uludağ'ın golleriyle 2-0 kazanan kırmızı-siyahlı ekip, puanını 70'e yükselterek 12 Mayıs 2018'de düştüğü Spor Toto Süper Lig'e bir yıl sonra aynı gün döndü.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Murat Cavcav, yönetim kurulu, kırmızı-siyahlı futbolcular, teknik ekip ve taraftar karşılaşmanın ardından büyük sevinç yaşadı.

Başkent ekibi, Spor Toto 1. Lig macerasını, düştüğü sezon teknik direktörlüğünü yapan Ümit Özat'ın başında olduğu Adana Demirspor ile Ankara'da oynayacağı maçla tamamlayacak.

DENİZLİSPOR TEKRAR SÜPER LİG'DE
Spor Toto 1. Lig'in 33. haftasında konuk ettiği Kardemir Karabükspor'u 6-0 yenen Abalı Denizlispor, son hafta öncesinde adını 2009-2010 sezonunda veda ettiği Süper Lig'e tekrar yazdırdı.

Bu sezon 34. kez mücadele ettiği 1. Lig'de son 2 haftaya lider Gençlerbirliği'nin 1 puan gerisinde, üçüncü durumdaki Hatayspor'un ise 5 puan önünde 66 puanla 2. sırada giren Abalı Denizlispor, 33. haftada ağırladığı Kardemir Karabükspor'u 6-0 yendi.

Bu sonuçla puanını 69'a yükselten ve son hafta öncesinde adını Süper Lig'e yazdıran yeşil-siyahlı ekibin 9 yıllık Süper Lig hasreti sona erdi.

Ligin 8. haftasında lider Gençlerbirliği'nin 11 puan gerisine düşmesine rağmen 13. haftada 2. sıraya kadar yükselen Denizlispor, bu haftadan sonra sürekli ilk 2 içinde yer aldı.

4. KEZ SÜPER LİG'E YÜKSELDİ
Daha önce 1982-1983'te Halil Güngördü, 1993-1994'te Ömer Kaner ve 1998-1999'da Ersun Yanal yönetiminde Süper Lig'e çıkan Abalı Denizlispor, 4. kez Süper Lig vizesi aldı.

Süper Lig'de 19 sezon geçiren yeşil-siyahlı ekip, 2002-2003'te Türkiye'yi UEFA Kupası'nda temsil etmişti.

2000-2001'de Malatyaspor'u, 2009-2010 ve 2015-2016'da Kardemir Karabükspor'u Süper Lig'e taşıyan Abalı Denizlispor Teknik Direktörü Yücel İldiz, teknik direktörlük kariyerinde 4. kez Süper Lig'e yükselme sevinci yaşadı.

Tecrübeli teknik adam, daha önce dörder kez takımlarını Süper Lig'e taşıyan Kadri Aytaç ve Yılmaz Vural'ın başarısına ortak oldu.

 
Yozgat'ta kazada hayatını kaybetti...İzmir'e ateş düştü!
 
Boluspor'u da yıktı... Altınordu adım adım Play-Off'a!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göztepe'den VAR tepkisi
Göztepe Kulübü, Spor Toto Süper Lig'de Demir Grup Sivasspor ile oynadıkları ...
Karşıyaka rövanşa bileniyor
Karşıyaka, 15 Mayıs Çarşamba günü oynayacağı rövanşta tüm hesaplarını final için yapıyor.
Göz-Göz'ü endişe sardı!
Göztepe, bitime 2 hafta kala kümede kalma yolunda camiayı endişelendirdi.
 
Süper Liğ'de küme düşen ilk takım belli oldu
Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında deplasmanda Fenerbahçe'ye 2-1 yenilen ...
Başkandan skandal sözler: Silahım olsa hakemi vururdum!
Galatasaray Çaykur Rizespor maçının ardından açıklamalarda bulunan Rizespor ...
Göztepe Sivas'a takıldı!
Göztepe İzmir'de ağırladığı Sivasspor ile 3-3 berabere kaldı. Karşılaşmada ...
 
Akhisarspor Süper Lig'e veda etti!
Fenerbahçe ile Akhisarspor arasında oynanan maçın ardından Ege temsilcisinin ...
Galatasaraylı futbolcunun ayağı kırıldı!
Galatasaray'ın Çaykur Rizespor ile oynadığı maçta Emre Akbaba çok talihsiz ...
Denizlispor Süper Lig için sahada!
Spor Toto 1'inci Lig'de bitime 3 maç kala 66 puanla 2'nci sırada yer alan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva