HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ekim 2023 Cumartesi - 10:40

Gençler Kariyer Fuarı'na akın etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği 170 firmanın katıldığı “Kariyer Fuarı İzmir’23” ilk gününde gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. 8 Ekim Pazar gününe kadar sürecek fuarda gençler, hem gelecekte çalışmayı ya da staj yapmayı hedefledikleri markalarla tanışıyor hem de söyleşilere katılarak kafalarındaki soru işaretlerine çözüm buluyor.

Gençler Kariyer Fuarı na akın etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 6-8 Ekim tarihlerinde ilk kez düzenlediği “Kariyer Fuar İzmir’23” ilk gününü geride bıraktı. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği ve toplam 170 firmanın katıldığı fuarda gençler hem gelecekte çalışmayı ya da staj yapmayı hedefledikleri markalarla tanışıyor, hem de söyleşilere katılarak kafalarındaki soru işaretlerine çözüm buluyor. Teknoloji, hizmet, sağlık ve turizm gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmaların yer aldığı fuara katılan öğrenciler, çevrelerini geliştirirken yeni kariyer fırsatlarının temelini de atıyor.
 
Amacımız gençlerin kentteki işsizlik problemlerini en aza indirmek
Gelecek planlaması açısından Kariyer Fuarı'nın gençlere birçok fırsat sağladığını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Anıl Kaçar, “Gençler bugünün ortakları, bizler bunu çok iyi biliyoruz. Çalışmalarımızı hep bu hassasiyetle yürütüyoruz ve düzenlediğimiz fuar da bunun göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ilk defa gençler adına Kariyer Fuarı düzenledi. Yerelde kalkınmanın en önemli güçlerinden biri gençler, dolayısıyla gençlerin kentle bağını kurmak ve gençlere yatırım yapmak gerek. Üniversiteler ve kentteki firmalarımızın işbirliği ile gençlerin kentteki işsizlik problemlerini en aza indirmek amacıyla yaklaşık 170 firmamın katılımıyla fuarımızı başlattık. Fuara yoğun katılım ve ilgi söz konusu. Firmaların insan kaynakları birimleri burada. Sadece fuar yapmıyor aynı zamanda gençlerin kariyeri adına oturumlar, söyleşiler de düzenliyoruz” dedi.

Fuarda bu kadar yoğunluk beklemiyordum
Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen fuarı gezen ve iş imkânı bulmak için fuarı tercih ettiğini dile getiren 21 yaşındaki Ayşe Cansever, “Birçok duymadığım ve görmediğim firmayı görmüş oldum. Firmalardan bilgi edinip, iletişim haline geçmiş oluyoruz. Bu kadar yoğunluk beklemiyordum. Fuara gelince belediyenin kurduğu www.kariyerimiz.com.tr sitesini öğrendim. İzmirli firmaların iş başvurularını yayınladığını gördüm, ilk işim siteye başvuru bırakmak olacak” dedi.
23 yaşındaki Selcan Yaşar da, “Fuarda bu kadar stant olduğunu düşünmüyordum. Bizler için fazlasıyla yararlı bir etkinlik olmuş. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Buradan mutlu ayrılacağım” şeklinde konuştu.
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde Makine Mühendisliği okuyan son sınıf öğrencisi Ege Külekçi, “Okulumuz bize mail aracılığıyla bu fuarın olacağını duyurdu. Ben de araştırdım, güzel şirketler vardı. Gezip yüz yüze görüşmek istedim. Kariyer Fuarı bizim açımızdan güzel geçecek” diye konuştu.

Fuar 10.00 – 18.00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebiliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Gençlik Çalışmaları ve Sosyal Projeler Şube Müdürlüğü koordinasyonunda “Hayallerin Kariyere Dönüşsün” sloganıyla nitelikli işgücü ile iş dünyasını buluşturan Kariyer Fuarı, İzmir’de yaşayan 18-35 yaş arası üniversite öğrencisi ve mezunu genç grubuna sesleniyor. 8 Ekim Pazar gününe kadar sürecek fuar, 10.00 – 18.00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebiliyor.

 
Turistler, Agora Ören Yeri’ndeki tarihe yakından tanıklık edecek
 
Aşiret düğününde gelin altınları taşıyamadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Turistler, Agora Ören Yeri’ndeki tarihe yakından tanıklık edecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi Antik Smyrna (İzmir) Agorası’ndaki 700 metrelik ...
Soyer’e ‘20 milyon Avro’luk yetki talebi meclis gündeminde!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Dünya Bankası ve İller ...
Büyükşehir’den ESHOT ve İZBETON’a milyarlık hayat öpücüğü!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, iştirakleri olan ESHOT ve İZBETON’a toplam ...
 
İşsizliğe Bornova'da çözüm
Bornova Belediyesi iş arayanlarla işverenleri buluşturmak için Türkiye’nin ...
Söke esnafından Başkan Çerçioğlu'na teşekkür
Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Aydın’da her mahalleye birçok hizmet ...
Aydın Büyükşehir'den barajlara 212 milyon ödeme!
Aydın Büyükşehir Belediyesi, İkizdere, Sarıçay, Karacasu ve Beşparmak ...
 
Çiğli’de AK Parti ve CHP Köyiçi Planları üzerine birleşti… ‘Siyasi dolandırıcılık var’
Çiğli Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu, ...
Yüzde 65'lik artış oldu... Karabağlar'da 2,5 milyarlık bütçeye onay!
Karabağlar Belediyesi'nin 2024 yılı bütçesi 2,5 milyar lira olarak Meclis'ten, ...
Kadın Kooperatifi'nden Başkan Çerçioğlu’na ziyaret
Mursallı ve Moralı Köyleri Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifi Başkanı ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva